Reklama

Reklama

Na stromě

  • Francie Sur un arbre perché (více)
všechny plakáty
TV spot

VOD (1)

Bohatý podnikatel neochotně nabere dva stopaře. Když ale špatně odbočí, skončí všichni tři i s autem na stromě. (Netflix)

Videa (1)

TV spot

Recenze (141)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Zhebneme! Všichni tu zhebneme!" Já jsem málem zhebnul nudou, což je u komedie trvající slabou hodinu a půl dosti na pováženou. Na stromě má zajímavý námět o trojici lidí uvízlých v autě na skále na pinii(!), nicméně samotné zpracování je nemastné neslané. Louis de Funès zde má bohužel minimální prostor pro své nezaměnitelné herectví a vlastně i ostatní aktéři nemají v podstatě pořádně co hrát. Poslední třetina je zbytečně natahovaná a bez jakékoli zapamatovatelné scény. Nejvtipnějším momentem byla sekvence s lodí ("Budiž jí vody lehké!"), jinak jde o žánrově špatně zvládnutý sled jalových scén. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Obyčajne mi problémy spojené s logikou príliš neprekážajú. Lenže v Na strome sú tieto nedostatky natoľko do očí bijúce, že som musel na ne neustále myslieť. Prečo sa dvaja muži budili každé ráno čerstvo oholení? Kde vykonávali potrebu? Nevadili im telesné pachy, keď sa mladí mali tak k sebe? No a čo s tou vodou? To vydržali bez nej tak dlho? Nehovoriac o jedle. Ale možno to Korber myslel práve takto absurdne, lenže nepochopil som zmysel takéhoto zámeru. Potešil ma celkom nečakaný záver, ktorý naopak napriek svojej absurdnosti je aj na rozdiel od väčšiny filmu logický a trefný. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem mnoho Funèsových filmů, ale tento je skutečně nejhorší. Louis de Funès tady vůbec nedostává prostor na své klasické herectví. Je omezen a svázán malinkým prostorem a omezenými možnostmi toho, co se tam může stát. Partnery jsou mu navíc naprosto nevýrazný Olivier de Funès, pro nějž je to poslední film, a , Geraldine Chaplin. Ti umí být lepší, ale scénář jim přisuzuje pitomé role, ve kterých ani oni nedostávají vlastně žádný prostor. Samotný děj je jen přehlídkou nápadů, co by se asi mohlo za této situace stát. Chybí jídlo, voda, strom se kymácí, tři postavy mají různé představy a povahy. Jenže to nevystačí na celý film a to ani v závěru, kdy už dochází k jejich záchraně a následnému zmizení na opuštěný ostrov. Samotný režisér přitom rok předtím natočil výborné Piti Piti Pa. Jenže scénář dělá své. Jean Halain má za sebou výborné kousky jako trilogii Fantomase, Oskara či Hrbáče. Pro Pierra Roustanga je to scénář poslední. Jenže samotný námět, a to by mě spíše zajímalo kdo a jak na takovou blbost přišel, nenabízí mnoho možností. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Ne zas tolik známý a ne často uvádění snímek, ve kterém jsou stále na scéně tři hrdinové, jež v autě sjedou ze silnice a skonči na stromě uprostřed skalisek. Moc zábavné to není, de Funes je poměrně umírněný, vlastně ani nemá co hrát. Co také od takového tématu čekat? U tohoto filmu se opravdu za břicho popadat nedá, je tam hodně hluchých míst a příšerná hudba. Jedna z nejhorších funesovek. Hudba: Alain Goraguer ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

"Vrtulník se nečekaně pohnul. Dva lidé visí nad propastí. Houpají se a krouží nad ní jako v nějaké pekelné manéži. A krouží. A krouží. A krouží. A krouží. A kro ... a už jsou zase skoro nad vozem. A vracejí se. A zachráněni. Ach pane bože díky. Nedobrovolní vzduchoplavci přistáli v autu. Jsou v bezpečí." Geniální reportér v podání Paula Préboista s dabingem Luďka Kopřivy. Celý film stojí za starou bačkoru, ale jakmile se na posledních 20 minut vynořuje tato postavička, tak přichází neskutečný spád. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (12)

  • Komedie patří k méně zdařilým filmům slavného Louise de Funèse. Vznik filmu byl podmíněn poměrně značným úspěchem předešlé spolupráce s režisérem Serge Korberem (film Piti piti pa z roku 1970). Korber byl také autorem scénáře, podíl na dialozích měl osvědčený Jean Halain. Námět nebyl sice nijak objevný, ale mohl být slibným odrazovým můstkem. Film byl nicméně velkým zklamáním pro všechny zúčastněné včetně samotného Funese. Odborníci i fanoušci došli k závěru, že bylo chybou spoutat Funesovo živelné herectví do stísněného prostoru automobilu, film nezachránila ani účast mezinárodní hvězdy Geraldine Chaplin. (argenson)
  • Když auto sjede ze silnice, padá kolmo ke skále, poté, co děj pokračuje, je vidět, že vůz je, bez viditelného pohybu, bokem souběžně se skálou. (Nocturno culto)
  • Film byl poprvé uveden 14. dubna 1971, ale ani v premiérovém nasazení nepronikl na první místo v návštěvnosti (mimořádný úspěch v té době slavila historická komedie Manželé z roku II s Belmondem). Zejména v Paříži propadl, ale ani celofrancouzské srovnání s jedním a půl miliónem diváků neznamenalo nijak velký úspěch ve srovnání s jinými Funèsovými filmy. O půl roku později nicméně Funès zabodoval s historickou komedií Pošetilost mocných (1971). (argenson)

Reklama

Reklama