Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama natočené na základě skutečného příběhu o nejdelším mafiánském procesu v americké historii. Jack DiNorscio (Vin Diesel), obviněný z drogového překupnictví, obrátí soud vzhůru nohama, když se rozhodne obhajovat sám sebe. Zdánlivě jasný případ, tak skončí jedním z nejvíc šokujících verdiktů v soudní historii. Skutečný Jack DiNorscio během natáčení tohoto filmu zemřel, Vin Diesel se s ním ještě předtím setkal, aby porozuměl, co pro něj soudní spor skutečně znamenal a za co bojoval. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (274)

kingik 

všechny recenze uživatele

Soudní drama režiséra Sidney Lumeta natočené podle skutečné události našlo oporu především v představiteli mafiána s dobrým srdcem Vina Diesela. Ten se své nesnadné role zhostil na výbornou a je to hlavně jeho zásluha, že jsem neusnul nudou. Film o soudním procesu, který se vlekl téměř dva roky totiž má tendenci nudit, a to v okamžicích, kdy se děj přesune ze soudní síně někam jinam. Lumet má velké režisérské zkušenosti, a tak ve scénách ze soudní síně umí diváka zabavit, protože Diesel nonšalantně odrovnává svědky svou výřečností a talentem přechytračit i přísného soudce, a tak si diváka jednoznačně strhne na svou stranu. Domnívám se, že fandit po celou dobu mafiánovi, kterému za jeho zločiny hrozí doživotí, určitě nebylo úmyslem tvůrců, ale stalo se. 60% ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Filmy ze soudní síně zpravidla pojednávají o svědomitém obhájci, který hájí právo a odhaluje prohřešky proti morálce. Režisér Sidney Lumet se vždy zaměřoval na nejednoznačné, ale přesto charismatické postavy. Jeho soudní film si za hrdinu bere výřečného prosťáčkovského mafiána, který v reálném procesu s dvaceti členy mafiánské rodiny obhajoval sám sebe a jehož zásluhou byli nakonec všichni zproštěni viny. Hrdina ve vynikajícím podání Vina Diesela má tolik šarmu, drzosti a odzbrojující bezprostřednosti, že i divák zapomene, že sleduje padoucha. ()

Reklama

rikitiki odpad!

všechny recenze uživatele

Čekala jsem rafinované soudní souboje, kdy podceňovaný mafián bez vzdělání rozseká žalobce překvapivě inteligentní a vtipnou obhajobou… A místo toho? Jen pár laciných vtípků, pár šplechtů takzvané lidové moudrosti, pár urážek - dost ubohá bilance na film, co trvá dvě hodiny. Pronudila jsem se nezáživným blábolením před soudem, kdy se drogový dealer stylizoval do role kašpárka, šaška u dvora, který však ve skutečnosti neměl co říct a jeho rolí bylo jen rozptylovat porotu od skutečnosti, že souzeni tu byli vrazi, zloději, násilníci, drogoví bossové….. Odpad dávám za nepřípustnou glorifikaci hajzla a zločince a za znectění státního žalobce, ze kterého film dělá chladného ambiciózního hlupáka. SHRNUTÍ: Dvouhodinová názorná ukázka, proč porotu z lidu nenechat rozhodovat o spravedlnosti. P. S. Prohlášení: "miluji tě" zde padne častěji než v deseti náhodně vybraných německých romantických filmech. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Sidney Lumet a súdna sieň, to k sebe sakramentsky dobre pasuje, čo sa potvrdilo už pri režisérovom geniálnom debute!!! Find Me Guilty je dá sa povedať autentickou súdnou drámou (skoro všetky monológy a dialógy sú prepisom zápisnice zo skutočného procesu s Jackom DiNorsciom) , ktorá je inteligentne napísaná a skvele pútavo zrežírovaná. Vin Diesel nie je ani zďaleka typ herca, ktorý zahrá všetko, ale postava frajerského sebavedomého, tak trochu ťažkopádneho ale nesmierne inteligentého podvodníka Jacka mu sadla ako riť na šerbel. Výborný film!!! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keďže som dospelý uvedomelý človek, rovnako ako Sidney Lumet, tak si teraz nebudem myslieť, že mafiáni sú vlastne ťažkí vtipní pohoďáci, ktorí si dajú občas koks a nejaký ten grupáč. Taktiež sa nebudem rozplývať nad Dieselovým výkonom a diviť sa, akého výkonu je schopný, pretože je to herec a to, že hraje v akčných filmoch automaticky neznamená, že nevie podať výborný výkon v niečom umeleckejšom. Vadí mi, že je ústredná zápletka, teda či je Jack mafián alebo nie je, respektíve aký podiel viny má na zločinoch v nej páchaných, málo výživná. Točíme sa stále dokola v rečníckych frázach, ktorými jediným korením je Jackov zmysel pre humor. Trochu rozprávkové poňatie možno prisúdiť určitej Lumetovej sentimentalite, vyplývajúcej z jeho veku a z toho, že sa mu už nechce stále riešiť závažné problémy spoločnosti. Find me guilty si treba radšej užiť ako komédiu. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Jedním z návrhů pro název filmu byl Jackie Dee. (CliffLee)
  • Scénárista T. J. Mancini získal oficiální přepis výpovědí u soudu, a poté je přidal do dialogů v soudní síni. (CliffLee)

Reklama

Reklama