Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Autoři filmů Lhář, lhář a Božský Bruce tentokrát přinášejí bláznivou komedii o omylech a nedorozuměních, které kvůli své nebetyčné smůle způsobil bystrý, ale trochu líný Bartleby „B“ Gaines (Justin LongJeepers Creepers). Když se Bartleby a jeho kámoši ani na několikátý pokus nedostanou na univerzitu, přicházejí na způsob, jak tenhle menší problém vyřešit. Založí si svou vlastní školu! Jenže…vše se rozkřikne trochu víc, než původně mělo. Kolem školy se brzy prochází houfy koček v bikinách, u bazénu se koná nekonečný mejdan a Bartlebyho čekají velké starosti – jak přesvědčit studenty a úřady, že tahle falešná univerzita má něco do sebe! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (258)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Z původně zamýšlené Potěmkinovy univerzity vznikne instituce poskytující vyšší vzdělání nepotlačením kreativity a vášně v srdci mladého člověka. Suchopárné americké školství budiž zachráněno! Absolutně naivní, v dobrém myšleno ničím nepřekvapující komedie, u které jsem s vděkem ocenil vyvarování se žánrových zvyklostí v podobě odpaňovacích snah, fekální bžundy, či jiné spermatické lograndy s jablečnými koláči a ukroucenými bradavkami. Jinak asi sen každého studenta, že ano? Já bych si na tabuli připsal předměty "Kouzlo pasivity při orálním sexu" a "5/12 dne zasvěť spánku".. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

V tomto případě jsou kupodivu dvě hvězdy obrovský úspěch. Accepted, který se totiž tváří jako obyčejná teen komedie s poměrně hloupým a značně za vlasy přitaženým nápadem, nakonec poměrně dobře šlape a není zdaleka tak stupidní jak by se mohlo na první pohled zdát. Místy jsem se dokonce i bavil. Nedokážu, ale překousnout, že přes to všechno se jedná o prvoplánový útok na teen diváky a film v sobě nemá nic navíc. Přesto těch 90 minut se na něj dá koukat docela příjemně a nijak v podstatě neuráží. Rejection. That's what makes a college great. The exclusivity of any university is judged primarily by the amount of students it rejects. ()

Reklama

Bones! 

všechny recenze uživatele

Do jisté míry zajímavý, v reálu absolutně neproveditelný nápad převedený "na plátno" a dovedený ad absurdum, k tomu název školy jejíž zkratkou je slovo označující v mnoha teenagerovských komediích hlavní náplň filmu. To by asi stačilo na to, aby se mnohý"(ne)normální" člověk tomuto počinu vyhnul. Nakolik je to škoda nejsem schopen posoudit, nicméně myslím, že 90 minut a místy docela zábavné pasáže, odpuštění si fekálních nechutností, atd., dělá z tohoto filmu docela koukatelnou záležitost (nevadí-li vám ovšem ona zmiňovaná absurdita)... Trochu slabší 3 * ()

Mytologie 

všechny recenze uživatele

Film je celkem o ničem (děj, herci), na komedii není ani moc vtipný, ale ta úžasně pojatá rogeriánská myšlenka svobodný školy...:-) ____________________________________________________________________________________________ Celá ta "komedie" je zakódované kontextuální dílo humanisticky orientovaných psychologů výchovy. Jméno hlavní postavy odkazuje na pozoruhodnou knihu Vila-Matase (1948) Bartleby a spol. Jedná se o dnes již kultovní postavu Melvillova písaře, který na všechno odpovídá „já bych prosím raději ne“. Podle Bartlebyho, pojmenoval Vila-Matas spisovatele, kteří se po své prvotině odmlčeli nebo psát ani nezačali. Na 184 stranách knihy se nachází 86 poznámek pod čarou, jež odkazují k neexistujícímu textu. Jedná se o mix příkladů ze života a díla nejen reálných spisovatelů (Kafka, Musil, Rimbaud), ale i fiktivních bartlebyů. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Justin Long žene film vpřed spolu se svými podivnými kamarády "studujícími" na fiktivný vysoké škole. Zajímavý nápad, který je vyždímán dostatečně. Vedle povedených vtipů nechybí ani vážnější závěr a pár moralizujících rozhovorů, to už je ale bohužel trademark amerických komedií. Vedle vážnějších partií vtipná komedie, kterou si nejlépe užijete s partou přátel. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně v úvodu filmu, kdy Bartleby (Justin Long) mluví s Monicou (Blake Lively), se Monice nepřirozeně mění účes. (Pepy)
  • V dopise od akreditační komise je napsáno „Friday, October 27, 2006“, Bartleby (Justin Long) však v českém dabingu říká „čtvrtek, 26. října“. Když poté o datu mluví se spoluzakladateli, již mluví o pátku. (Pepy)
  • Hra, ktorú hrajú v jednej scéne, sa volá "Halo". Sú použité ovládače na PlayStation, pritom hra bola vydaná iba pre XboX. (rador)

Reklama

Reklama