Reklama

Reklama

Recenze (17)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K hororu má tento díl asi tak blízko, jako kterákoli pohádka. Nicméně tenhle počin je vážně neuvěřitelně vtipný. Snímek pojednává o dívce Jenifer, jak název napovídá, která má tělo ženy, ksicht čehosi neidentifikovatelného a duši ďábla. Vždy si vyhlédne nějakého pána, s kterým provádí divoké páření a vše ostatní v okolí požírá. Pán pak neplechu maskuje. Úplně mě okouzlil závěr ve stylu: "I vy můžete potkat Jenifer." ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Má žena v masce plynové, to není nic hezkýho, je to ale (konečně!) zase něco jinýho..." Takhle uhodil hřebíček na okoukanou hlavičku už Ivan Mládek v r. 1982. A měl recht, změna je život. Detektiv Frank Spivey potvrdí. Díky profesionálnímu policejnímu zásahu si pořídil novou ženu, přítulnou a sexy, s postavou Miss červenec. A ta drobná vada na kráse? Inu, slovy klasika: "neexistují ošklivé ženy, jen muži bez fantazie". K nové partnerce si pořídil i kontaminaci své krve, to aby jim to v animálním vztahu lépe klapalo. A mazlivou olizovačku ruky, živočišně vášnivou Jenifer si hýčkal, rozmazloval a toleroval jí drobné prohřešky v chování (slinění a vrčení) a špatné stravovací návyky - k snídani tučná kočka, k obědu buclatá sousedovic holčička a k večeři šťavnatý teeneager. Frank jí za to vždy vyčinil, ale jinak byl s Jenifer šťastný a kvůli ní se hodně změnil (sen každé ženy). Odešel od policie i ze svého velkého domu, odstěhovali se do zapadákova, do polozbořené chaty a on vzal podřadnou, špatně placenou práci. A žili si šťastně a spokojeně, dokud... je v lese nenačapal mistr živočišné hrůzy, režisér Argento. A co dál? Čtyři přítulná zakníkání. ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Argento ženám rozumí! Že mi tedy u této soutěže o nejnechutnější zjev přivodil infarktový stav jsem mu už odpustila. Chlapům náruživá sexy (jen od krku dolů) šelmička zavaří a holky v lecčems inspiruje (no mohla by, ale to nechtějte). Kadeřnice a kosmetička sice něco stojí, je to ovšem jistější investice. Jenifer je úchylně romantická podívaná pro zvídavého diváka, který něco vydrží. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jenifer je nadržená čubka, co má ráda sex a čerstvé maso. Když ji Frank zachrání před tím, než jí jakýsi magor usekne hlavu, netuší, jak si tím zavařil. Frankovi se otočí život na ruby, ale nevzdává to. Roztrhanou kočkou vše jen začíná. Několikrát dojde na střeva ven a konec je naprosto logický. Simonettiho hudba je i nadále ze staré hororové školy, což potěšilo. ()

tenebrae86 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě rozhodně nejlepší epizoda. Argentův rukopis tu sice není příliš čitelný (alespoň co se vizuálu týče), ale typická retro-synth hudba , sugestivní a pocitové sekvence i explicitní gore brutalita korespondující s v době vziku aktuálním režisérovým vnímáním estetiky (na které pak v roce 2007 navázal neméně drsnou artovkou La Terza Madre) dává tušit jistou nezpochybnitelnou kvalitu. Příběh o uhrančivé lidské zrůdě děsí, znechucuje a vzrušuje zároveň, běžného diváka zpravidla vyvádí z míry. Rád se k této epizodě vracím a dál ji šířím mezi známými a kamarády. Dnes už regulérní klasika... ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama