Reklama

Reklama

Zóna smrti

  • Hongkong Sha po lang (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mafiánský boss Po (Sammo Hung) zabije detektivu Chanovi (Simon Yam) bratra. Ten brzy pochopí, že Po nikdy nebude za svůj zločin pykat a odejde do výslužby. Jeho nástupce Ma (Yen) je zásadový policajt zběhlý v bojových umění, který má však pověst násilníka. Znovu se ujímá případu a společně s bývalým detektivem Chanem se pustí do rozmetání Poova gangu. Dokáží ho dva policajti zatknout v jednom z nejkrvavějších soubojů všech dob? (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

jondoe 

všechny recenze uživatele

trocha ma potesilo ked som videl trailer na tento film ze si pozriem skvele bojove sceny a konecne nejaky akcny film a aziiskej produkcie.len musim povedat ze aj napriek reziserovej snahe ma tentofilm nechal chladnym aj po druhom pozreti.jedine preco dava tri hviezdicky je predzaverecne bitka s poovym zabijakom. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Ozvěna zlatých časů hongkongských kriminálek - zvlášť pokud jde o téma, atmosféru, martial arts výkony a úroveň filmařského zpracování. Jen mi bylo líto toho lacině digitálního obrazu, jenž ničí onu tradiční pohlcující atmosféru neonové metropole, bez níž si hongkongské městské thrillery málem neumím představit. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Pomerne vyrovnaná melancholická jazda ťažiaca z ponurej atmosféry temných špinavých mestských uličiek presvetlených neónmi, v ktorých sa na pozadí brutálnych rytmických súbojov bojovníkov, ktorým v žilách koluje adrenalín, odvíja tradične vyrozprávaný osudový príbeh dvoch mužov, ktorých spája pomsta (motív preliezajúci skrz na skrz žánrovou HK filmografiou, v súčasnosti často figurujúci aj v tej juhokórejskej). Podobne ako mnohé HK žánrové filmy prvej polovice prvej dekády druhého milénia je technická stránka jedným z najslabších aspektov, ale pri intenzite surovej akcie, počas ktorej nahromadený testosterón priam odkvapkáva z plátna, a perfektnému (s obrazom až prekvapivo zladenému) dunivému hudobnému podmazu niet času venovať tomu väčšiu pozornosť. Tú si naopak získava zručná montáž podporujúca zakčnenie pasáží prichádzajúcich po prekvapivo pomalom úvode do deja v zhruba prvej polhodine, ktorá pripravuje pôdu na tú pravú rozpravu o morálke, zločine a treste (v Hong Kongu sú zrejme veľkými fanúšikmi antiky). V záverečnom masakre dej ešte naberie spád a stret Donnieho "Ip Mana" Yena a legendárnej železnej päste 80. rokov, Sammo Hunga (vo vážnej zápornej roli, ktorá je ho hodná) je absolútnym vrcholom a pasuje S.P.L. do role jedného z najambicióznejších trhákov roka 2005 z národnej produkcie. Po jemnej revízii dojmov a rozležaní v hlave sa teda prikláňam k solídnym 4*. 80% ()

JFL 

všechny recenze uživatele

S filmy s bojovým uměním je to jako s pornem - příběh je spíše třešničkou na dortu, která nerozhoduje o kvalitách snímku. Ty určuje provedení scén, kvůli kterým se diváci na daný film chtějí kouknout. Zdejší bojové scény bez nadsázky patří k tomu nejlepšímu, co za poslední léta v Hongkongu vzniklo. Ty tam jsou uhlazené kung-fu sestavy. Na jejich místo nastupují drsné a nemilosrdné souboje plné krve a potu, které nadchnou propracovanou choreografií a dechberoucím nasmímáním. Jako bonus přičtěte poutavý příběh o morálce policistů a gangsterů. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Drsnější detektivka ve stylu Wooových filmů, ale chybí tady Chow Yun-Fat, nicméně to vůbec nevadí, protože je tady fakt ultimátní bijec Donnie Yen, ten se sice v první hodince tak projevuje hodně zřídka, ale to co tam předváděl v poslední půlhodince, když tam neuvěřitelně krutě seřezal nejdřív ultimátního řezníka v bílým (mimochodem skvělej záporák v podání Jackyho Wu ) a následně naflákal prdel i tlustýmu kung-fu šefíkovi, to byl fakt strašnej masakr a zároveň skvělý finále. Krom toho to má i solidní příběh a výbornej originální konec ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Film neměl původně obsahovat tolik bojových scén, to se však změnilo, když byl do filmu obsazen Donnie Yen. Na jeho žádost byly tyto scénu do příběhu dodány. Jedná se hlavně o boj Donnie vs. Jacky Wu a závěrečný boj. (TomikZlesa)
  • Donnie Yen v roce 2005 vyhrál Hong Kong Film Award v kategorii nejlepší akční choreografie. (Epistemolog)
  • Film měl původně blíže odhalovat vztah Jackyho Wu a Sammo Hung Kam - Bo, ale Wilson Yip neměl dostatečný rozpočet. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama