Reklama

Reklama

Zóna smrti

  • Hongkong Sha po lang (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mafiánský boss Po (Sammo Hung) zabije detektivu Chanovi (Simon Yam) bratra. Ten brzy pochopí, že Po nikdy nebude za svůj zločin pykat a odejde do výslužby. Jeho nástupce Ma (Yen) je zásadový policajt zběhlý v bojových umění, který má však pověst násilníka. Znovu se ujímá případu a společně s bývalým detektivem Chanem se pustí do rozmetání Poova gangu. Dokáží ho dva policajti zatknout v jednom z nejkrvavějších soubojů všech dob? (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

blackJag 

všechny recenze uživatele

V prvních 15 minutách se toho stana tolik, že by to jinému filmu stačilo na celou délku, pak už je to trochu Hong Kong klišé s povedenou (ale v podstatě sporou) choreografii rychlého kung-fu, kde dřevotříska praští jako v nejlepších dobách žánru. Závěr je veden v rozměru skoro až shakespearovské tragédie a předchozí průměrný obsah trochu povytahuje jako za příslovečné šle. II Scénář: Wilson Yip, Kam-Yuen Szeto, Wai Lun Ng. 65% ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Policejní drama made in Hong Kong: často nepochopitelné motivy a jednání postav, jejich podivná naivita, soundtrack jako v sovětských poetických filmech šedesátých let, násilí se snaží vypadat jako umění, neuvěřitelně rychlý tlouštík ve fialovém obleku, který všechny udolá, časté a nenadálé záchvaty psychické lability většiny postav, dokonalé akční scény. Všechny postavy jsou ještě ke všemu víceméně záporné a děj je rozplizlý jak medůza na břehu Jihočínského moře. Přes spoustu evidentních nesmyslů a nechutností drží vše pohromadě díky jakési zvláštní čínsko-anglické hongkongské poetice, která kombinuje místní mentalitu s germánským názorem na čest a povinnost. Tentokrát jdu s hodnocením ostře proti proudu: 45%. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Skvelá záverečná polhodina s ongbakovsky tvrdým súbojom medzi Donniem a Sammom, dovtedy slušný, ale nie celkom uspokojujúci pokus o návrat k wooovským "buddy" kriminálkam (to "buddy" myslím v hongkongskom duchu, kde nejde o fóry a parťácku chémiu, ale o tragicky osudové spojenie dvoch mužov, ktorí navzdory všetkému spolu kráčajú v ústrety takmer istej prehre). Lepšie ako drôtom do oka, ale už sme videli onakvejšie HK masakre... ()

3497299 

všechny recenze uživatele

1. Film je překvapivě stylisticky zajímavý (bez ohledu ke specifickým odlišnostem hongkongské finematografie). 2. Soubojové scény jsou někde mezi syrovostí a tanečně-choreografickou stylizovaností, jen škoda, že se jako obvykle skládají s příliš dynamického střihu, který jim ubírá na autentičnosti a směřuje je k obvyklému rutinérství. 3. Příběh je přímočarý a (samozřejmě) přitažený za vlasy, přesto nepostrádá skoro shakespearovsky tragický rozměr (což je ovšem pro tuhle produkci také do značné míry asi typické). ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Výborný akční film, který překvapivě nemá tolik akce, ale když už na nějakou tu akci dojde, tak to stojí za to. Především závěr je naprosto dechberoucí a moc ho ani nezkazí nějaký ten digitální trik, který je zde použitý. Ale opravdu jen ve scéně, kde to bylo skoro nutné. Dobré finále a hlavně naprosto skvělí Donnie Yen a Sammo Hun Kam-Bo. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Film měl původně blíže odhalovat vztah Jackyho Wu a Sammo Hung Kam - Bo, ale Wilson Yip neměl dostatečný rozpočet. (TomikZlesa)
  • Donnie Yen v roce 2005 vyhrál Hong Kong Film Award v kategorii nejlepší akční choreografie. (Epistemolog)
  • Film neměl původně obsahovat tolik bojových scén, to se však změnilo, když byl do filmu obsazen Donnie Yen. Na jeho žádost byly tyto scénu do příběhu dodány. Jedná se hlavně o boj Donnie vs. Jacky Wu a závěrečný boj. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama