Reklama

Reklama

Zóna smrti: Čas odplaty

  • Hongkong Sha puo lang 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Spletitý příběh o boji syndikátu obchodujícího s lidskými orgány na jedné straně a proplétajícími se policisty z Číny a Thajska na straně druhé. Kříží se zde nejrůznější zájmy v různých prostředích. Šéf syndikátu chce pro sebe sehnat náhradní srdce, čínský policista Kit (Jacky Wu) se snaží dostat v utajení do syndikátu, jeho strýček Wahn (Simon Yam) se pro změnu snaží svého synovce z operace zachránit. Thajský policista Chain (Tony Jaa) potřebuje sehnat dárce kostní dřeně pro svoji dceru... Nakonec se všichni střetnou ve velkém strhujícím finále. (Tamten)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (75)

Fordzy 

všechny recenze uživatele

Kromě pár herců nemá dvojka z jedničkou nic moc společného a není to pokračování kvůli kterému by jste museli vidět první díl. Jacky Wu tentokrát z role záporáka z jedničky, přesedlal na hrdinu a přizval si Tonyho Jaa z Thajska. Spolu v akčních scénách roztáčí hotové wuxia peklo ( kritici drátových wuxia scén budou prskat) s dokonalou choreografií za doprovodu drátů, CGI krve, jednoho CGI vlka a občasného přispění postaršího Simona Yama se sekyrkou v ruce. Příběh mi přišel zajímavý a má přednost před akcí ale to neznamená, že by akce bylo málo. Akční finále je doslova vrcholem celého filmu a s perfektní hudbou spolu tvoří epické zakončení. (Také si uvědomíte proč hrdinové používají Sony telefony a záporáci Iphony a Samsungy.) 70% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Takmer dokonalá rezanica s citovými odpočkami a Mozartovým Requiem ako ústrednou melódiou. Oproti prvej časti je to dravšie, krvavejšie ale aj scénaristicky vypyplanejšie. Skvelí herci hlavne Tony Jaa v kupodivu herecky rozmanitej postave skvelo dopĺňajú krimi akčný príbeh. Je to síce voľné pokračovanie ale má omnoho väčšie atribúty stať sa pamätnejším ako bola prvá časť. Soi Cheang ide po tradičnej akcií a aj keď sa nevyhne určitej nadsázke a wtf momentom - finálne zachraňovanie z okna/vlk - stále to do príbehu komponuje s ľahkosťou. Dve hodinky ubehnú ako voda. Stále sa tam niečo deje. Nie je to plytké a hoci sa to občas kvôli líniam spomaľuje nie je to nič strašného. Línia s dievčatkom Su patrí k najkrajším líniam vo filme vôbec. Inak špička žánru a v rámci súčasnej Hong Kongskej akčnej tvorbe je to v niektorých miestach aj pekná spomienka za akčnákmi aké sa už dnes netočia a mali by sa. Louisa Kooa som asi hodinu nebol schopný rozoznať. ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Grandiozní bitky, precizní choreografie, kontakt, přehlednost, vizuální nápady a dynamika. Myslím, že například ta hromadná bitka ve vězení (která je mimochodem snad bez střihu!!!) je lepší jak z Berandalu. Jacky Wu s Tonym Jaa na vrcholu svejch sil, zejména první jejich souboj v kanceláři, strašně úzký prostor a to co tam předváděli, já naprosto nechápal!!! Jin Zhang je mašina, kadence úderů a úhly, ze kterejch je tasí nadliská, nikdy nezapomenu na ten jeho výskok proti dvoum muklům a následné dva kopy s otočkou, to už byla extra třída... navíc jak mění rytmiku boje, přizpůsobení se prostředí a soupeřům, ani ve finále na něj nestačí Wu s Jaaem! Andy On pro změnu specialista na nože a ty přemety na schodech, jak oddělával policajty, no neuvěřitelné :-) a i finále za to stojí, vizuálně a technicky půvabné, elegantní choreografie, byť místama přehnaný, tak ta gradace díky fantastické hudbě (soundtrack v tomhle filmu stojí za to!) funguje na výtečnou. Bohužel, je přerušován nesmyslnou scénou s dcerkou Jaaho a digi-vlkem (wut?) a ještě jednou dějovou vsuvkou, kterého idiota tohle napadne, aby boj takhle prolínal se statickou výplní bez akce??? K tomu se přidali zpomalovačky, sakra ale proč, když souboje vypadaly bez nich líp a dynamicky? A ačkoliv Wu i Jaa předvádí celkem dobré a sympatické herecké výkony, nedokázal jsem si k nikomu vytvořit citovej vztah, ale scénář funguje. Jen mi celé to akční finále, mixlé s dvěma odbočkami přišlo až moc na efekt a přeplácané, navíc mi přijde, že souboje ztrácí to kouzlo a o proti těm počátečním už klopýtají (fight s přesilou v tom skladu pro porcování lidí). A pár scén mi přišlo nadbytečných a chaotických (akce na letišti, opět vlk). Takže to shrnu: Bitky zpočátku prvotřídní, kontaktní, dynamické, s minimem střihů, do toho duní famozní muzika, Wu a Jaa frajeři, kvalitní záporáci, perfektní vizuální stránka, pěkné interiéry/exteriéry, za to druhá půlka je uvadlá, nepřehledná, přeplácaná, přehnaná a už to prostě není ono. Je mi fakt líto, že nemůžu dát vyšší hodnocení, víc kladů jak záporů, ovšem zápory převažují, poněvadž tolik chyb nadrobit a dopustit se takového chaosu ... snad příště, Asijské Expendables se z mého subjektivního pohledu mírně naklání z průměru. ... Epilog: ovšem dovolím si tvrdit, že tak skvělé akční scény dlouho neuvidíme... nejlepší akce letošního roku :) PS: Po tom, co jsem měl možnost vidět final fight bez těch odboček, zvyšuji hodnocení. Naprostá senzace. ()

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

ty vole. To sa zase stretli lietajuci aziati s nesmrtelnymi aziatmi a rozohrali zapeklitu hru o srdce. No... poviem to asi tak. Nahody v tomto filme dostavaju uplne iny vyznam, kedze maly pokemon s leukemiou ma fotra, ktory vie napodobnovat skakajuceho makaka v klietke. Jediny clovek, ktory ju moze zachranit je taktiez skakajuci makak v klietke a cele, aby tej komplikovanosti nebolo malo je riadene zlym spravcom vazenia, ktory ako spravne predpokladate je najlepsim makakom v klietke. No a nejak sa vlastne vsetci porvu. Byt to kratsie a jednoduhsie je to kulantny film pre fanusikov akrobatickeho boja, ktory ma sice v praxi vyuzitie asi ako ferrari na snehu, ale za to sa na to pekne pozera. Akcia je natocena prehladne aj ked samozrejme prehnane. Bonusom bolo, ze som pri tomto filme vedel aspon na 80 percent kto je kto, co bolo prijemne vzhladom na 50 odtienov zltej, ktora sa vo filme strieda. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Séria Zóna smrti je sviežim vetrom do plachiet martial arts žánru a štýlovo pripomína zlatú éru hongkongských akčných filmov. Konštatovanie, že hongkongská kinematografia má v talóne bijcov, ktorí sú v bojových umeniach schopní sekundovať Tonymu Jaa je prísľubom do budúcnosti. Finálny fight bol oldschoolový a pripomínal záverečnú rezanicu z prvej Kill Zone. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (2)

  • Ko Hung (Jin Zhang) ve filmu ovládá legendární bojové umění Bak Mei. Mohli jsme ho už vidět ve filmu Kill Bill 2 (2004), kde ho postava Pai Mei (Chia Hui Liu), taktéž ovládala. Bojové umění Bak Mei, se od jiných čínských bojových uměních, odlišuje tím že se zaměřuje tlakové body na těle a ne na svalové, jak to bývá u jiných bojových umění. (Yoshitsune)

Reklama

Reklama