Reklama

Reklama

Zóna smrti

  • Hongkong Sha po lang (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mafiánský boss Po (Sammo Hung) zabije detektivu Chanovi (Simon Yam) bratra. Ten brzy pochopí, že Po nikdy nebude za svůj zločin pykat a odejde do výslužby. Jeho nástupce Ma (Yen) je zásadový policajt zběhlý v bojových umění, který má však pověst násilníka. Znovu se ujímá případu a společně s bývalým detektivem Chanem se pustí do rozmetání Poova gangu. Dokáží ho dva policajti zatknout v jednom z nejkrvavějších soubojů všech dob? (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Výborný akční film, který překvapivě nemá tolik akce, ale když už na nějakou tu akci dojde, tak to stojí za to. Především závěr je naprosto dechberoucí a moc ho ani nezkazí nějaký ten digitální trik, který je zde použitý. Ale opravdu jen ve scéně, kde to bylo skoro nutné. Dobré finále a hlavně naprosto skvělí Donnie Yen a Sammo Hun Kam-Bo. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Rok 1997 znamenal pro Hong Kongský film menší tragédii. Ostrov se po několika desetiletích liberální britské správy vrátil pod nadvládu všemocné Číny a filmový průmysl zaznamenal bolestivý odliv hereckých, režisérských i choreografických talentů. Ještě nedávno tak bohatý pramen martial arts mlátiček v Asii témeř úplně vyschnul a nic nenaznačovalo tomu, že by to snad mělo něco změnit. Tedy... tedy až do roku 2003 kdy neznámý thajec jménem Tony Jaa natočil akční bombu jménem "Ong-bak", vymlátil u toho půlku Bangkoku a vynesl styl Muay-thai až na vrchol bojových umění, kterému až do té doby kralovalo tradiční čínské Kung-fu. A tím Číňany pěkně nasral. Číňany, tedy respektive Číňana jménem Donnie Yen. Ten si sice ještě rok před "Ong-bakem" lahůdkově nařezal ve wuxia velkofilmu "Hrdina" se samotným Jetem-li, na poli čistokrevné akce to ale pořádně nerozbalil už od roku 1994, kdy společně s Yuenem Woo-pingem natočil klasiku "Wing Chun" a zbytek Hong Kongu na tom nebyl o nic líp. A tak vzniknul "Sha po lang". Donnie okolo sebe shromáždil hvězdný tým v čele s legendárním Sammo Hungem, objevil čerstvé tváře jak na poli režisérském (Wilson Yip), tak hereckém (Wu Jing) a nastartoval novou vlnu Hong Kongských akčních filmů, která díky bohu začíná nabírat na otáčkách a která se po loňské komiksovce "Lung fu mun" a letošních "Invisible Target" a "Flash Point" snad jenom tak nezastaví. Jako inspirační zdroj "SPL" posloužil populární gangsterský žánr v novodobé podobě založený asi nejzásadnějším hongkongským filmem nového století - "Volavkou". Příběh sice působí jako podivný slepenec všeho možného (celou dobu se tu pošťuchuje policejní tým s mafiánským bossem, načež do toho ke konci naskočí metrosexuál Donnie v sametové košili a koženém saku a vymlátí všechno a všechny v dosahu), ale výborné herecké obsazení film neuvěřitelně táhne a to především prostřednicvím báječného Sammo Hunga, který nejmíň o třídu převyšuje i Erica Tsanga ze zmiňované "Volavky". Na vyšší hodnocení "Sha po lang" chybí buď lepší scénář a nebo víc soubojů, na restart umírajícího akčního žánru to ale stačí a souboj Donnie vs. Wu Jing je prostě boží. Slabší 4*. ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Další velký omyl v hodnocení uživatelů csfd. Za to, že děj byl rozkouskován a charaktery postav nebyly vůbec dobře vykreslené? Za to, že to nevypadalo americky? Za to, že se v celkem kvalitních akčních scénách našly typicky asijské nedostatky? Za závěrečnou bitku, která byla spíš trapná? Za to, že film neměl prakticky žádný děj - jen nenávist na straně jedné a absolutní nezájem o film na straně druhé? Ve vězení nebo v předběžné vazbě si podezřelý či obviněný prostě nemůže jen tak volat z mobilu. Prostě měli policajti ten katr otevřít a mobil mu vzít. Taktéž scéna s rozbíjením lahví. Bylo tam toho hodně, co si hrálo na něco víc, když to mělo šanci být pouze míň. Zezačátku nemůže mít tlustý mafián dítě, pak jej má a má jej tak rád, že jej nedrží v náručí ani v jedné scéně. Ani se s ním neobjeví v žádném obraze. Policajt jde za dva dny do penze, ale má čas na to, aby si sestavil speciální tým. Druhý policajt to chce udělat podle předpisů, ale nakonec do toho jde. Je to ve filmu nejlepší bitkař a fakt stojí za to, se na ty akční scény podívat. Končí ale na kapotě auta jako by to měl být pro diváka nějaký symbol. Takže znovu zopakuji: Film o nenávisti, který stírá hranice mezi dobrem a zlem, který je ale prakticky bez děje a který si hraje na něco, čeho nikdy nemůže dosáhnout. Ale někteří podivní uživatelé csfd jej do těch výšin bez ostychu vytáhnou. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo pro mě zklamání. Další film s Donnie Yenem na který jsem se moc těšil a výsledek? Do půlky filmu se Donnie asi 4krát ukázal před kamerou, aby jediné jeho bojové scény byli na konci filmu a nepatřili zrovna do toho nejlepšího co divák může vidět. Všechno vypadá jako by film byl vymyšlen a připravován bez Donieho a ten se nakonec k filmu připojil a rychle mu museli najít nějakou roličku. Velká škoda a ještě větší nevyužití jedné velké osobnosti. Jinak je film postaven na osobní pomstě jednoho policisty(Simon Yam), který se snaží za pomoci jakýchkoliv postupů zbavit svět svého nenáviděného protivníka mafiánského bosse Po-a(Sammo Hung). Pokud někdo ve filmu uvidí nějakou extrémně skvělou akční sekvenci ať mi dá vědět, protože já prostě nic takového neviděl. PS: mluví tady někdo o noir-u? Sakra další věc, po které jsem ve filmu nenašel ani památku...Asi ten film, chtěl být a tváři se jinak než původně všichni chtěli a to je možná nejsmutnější. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Televizní kamera, nepřesvědčiví herci, vykradený a špatný scénář. Navíc nefungující napětí mezi jednotlivými charaktery. K tomu málo akce a ještě je taková nijaká. Celé je to podbarveno dobrou, ale nevhodně využitou hudbou. Přes všechny zápory to ale není vůbec nudné. Jen děsně průměrné a nezajímavé. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Donnie Yen v roce 2005 vyhrál Hong Kong Film Award v kategorii nejlepší akční choreografie. (Epistemolog)
  • Film měl původně blíže odhalovat vztah Jackyho Wu a Sammo Hung Kam - Bo, ale Wilson Yip neměl dostatečný rozpočet. (TomikZlesa)
  • Film neměl původně obsahovat tolik bojových scén, to se však změnilo, když byl do filmu obsazen Donnie Yen. Na jeho žádost byly tyto scénu do příběhu dodány. Jedná se hlavně o boj Donnie vs. Jacky Wu a závěrečný boj. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama