Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo se jednou zapletl do sítě zločinu, jen těžko uletí... Christian Morelli (Alain Delon), profesionální zabiják, má zabít afrického politika. Úkol odmítá a prchá před zadavateli zakázky. Na útěku potká Claire (Catherine Deneuveová), do které není těžké se zamilovat, a společně prchají do Tichomoří. Když se po nějaké době vracejí do Paříže, chce Christian skončit se svou "profesí". Ale nebude snadné jen tak opustit zločineckou organizaci... (Česká televize)

(více)

Recenze (42)

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Spíš podprůměrná delonovka - chladnokrevný zabiják oddělá každého, kdo mu zkříží cestu, stejně chladnokrevně a bezcitně využívá i své milenky a nakonec se dá dohromady se stárnoucí blondýnou, která ho miluje tím víc, čím víc lidí oddělá, ať už jako nájemný vrah pro peníze nebo v nemilosrdném souboji se sobě podobnými kumpány. Dobrodružná podívaná, která nemá žádný přidaný přesah. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Kukuřice, bažiny, kukuřice, bažiny a do toho Delon jako chovatel krůt. Teda vlastně nájemný zabiják. Moc toho tady nenamluvil, drahoušek, o to víc využíval kouzla svých modrých očí, hulil jednu Rothmansku za druhou, ale celkově na mě působil takovým emočně okoralým a unaveným dojmem. Spojení s Deneuve mě taky moc neoslnilo. To snad byl víc sexy vztah s tím jeho kocourem (čtyřnohým). Ale špatný film to nebyl, to zase ne. Klasická stará škola s moc hezkou hudbou. ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Alainu Delonovi šediny sluší. A sluší mu i role nájemného vraha Martina (nebo Christiana) ve středním věku, který by se rád usadil a užil si za těžce vydělané peníze trochu klidu. Třeba na své farmě, kterou spravuje poněkud nesymetrický pár: nechutný Felix a krásná Claire. A tady se to dle očekávání zkomplikuje. Martinovi jsou v patách zabijáci, které připravil o šéfa, a také jeho bývalý zaměstnavatel. Na farmě dojde k masakru (mimochodem způsob odpravení ženy, která komando zabijáků vede, se jen tak nevidí) a Martin s Claire se dávají na útěk… Ve filmu je vyvážený poměr konverzačních, akčních i komorních scén, kupodivu je zde i dost vtipných momentů, které příběh odlehčují a dělají z něj v podstatě zábavnou podívanou, při které divákovi obavami o osud postav vlasy nezšednou. A Alain Delon a Catherine Deneuve tvoří zajímavý pár – krásný, ale chladný. Mezi Martinem a jeho kotětem to jiskří víc. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapil humor, protože v "delonovkách" to zase tak častý jev není. Scéna s koucourem na baloňáku a některé hlášky co ze sebe Alain jsou hodně vydařený. Alain s Catherine mají dobře daný postavy, například když Catherine klopí zrak, zatímco Alain se sebevědomě dívá gangsterovi do očí. Ovšem tu jejich lásku jsem jim nevěřil, ale těžko říct, zda to nebyl tvůrčí záměr. Ovšem jinak námět i zpracování dobrý, řekl bych ryze francouzský. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Není šokující, že Delon v osmdesátých letech hrál v hlouposti. Není šokující, že Deneuve hrála ve zbytečném filmu. Šokem je, že na tohle dal Sarde peníze. A ještě více šokující je, že jsem tuhle ptákovinu dokázala dokoukat do na růžovém obláčíčku se vznášejícího konce, který na štěstí pro diváka smyslů nezbaveného byl pouze němý a tak zaniklo veškeré „ňu, ňu, ňu, ťu, ťu, ťu, šmudliky, šmudliky." ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama