Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devatenáctiletý vojín Aikens slouží v misi v Iráku. Jako nastávající otec natáčí pro svého nenarozeného syna video deník, v němž se setkáváme s jeho jednotkou vedenou náročným, ale oblíbeným seržantem Delvecchiem. Při rutinní průzkumné akci padne jednotka do léčky a ocitá se pod palbou. Seržant je těžce zraněn a vojáci se musí rozhodnout, zda počkají na vrtulník, nebo ho přepraví do místní nemocnice. Ukáže se však, že záchrana života jejich velitele znamená ohrožení jejich vlastních životů. Navíc pro některé z nich je to první zkušenost se zabitím člověka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (74)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kanadský film o Američanech v Afghánistánu s těmi nejtupějšími dialogy a nejtupějšími Američany, který jejich zem vyblila pro tenhle ještě dementnější film. Představte si tohle. Američani se vydají do Afghánistánu, jejich rodiny pocitují žal nad tím, že jejich synka vydávají do země, o které nevědí prakticky nic. Nejlepší na tom je, že když už se s naprosto debilně vyfešákovanými muslimy potkají, většinou na ně začnou střílet rakety, ty rakety se nikdy netrefí, vlastně jednou a nic vážnýho se prakticky nestane. Muslimové i tak umírají jeden za sebou, ale když začne umírat Amík, tak z toho je půlhodinová srdceryvná scéna. No prostě sranda až na půdu. Tu jednu hvězdičku dávám z recese, aby se neřeklo, že jsem pedant. Tak mě ještě napadlo jestli to Kanadani nenatočili takhle blbě schválně, pač aby oni točili film o zemi, kterou zrovna dvakrát rádi nemají mi příde krapet jako paradox.) --- Nestřílejte. Je postřelenej. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Ja to vidim takhle: parta military nadsencu z Kanady si koupila hd kameru, vecer pod stanem dali hlavy dohromady, a do rana vymysleli a sepsali svuj prvni scenar. Pak pozvali dva ochotniky z mistniho divadla a natocili tuhle valecnou "epopej"...blby proste je to, kdyz je valecny vazne mineny film k smichu (a tim nemyslim vtipny). Nektere sceny jsou doslova debilni. 2- ()

Reklama

Raven0 

všechny recenze uživatele

Parta amerických vojáků jezdí, občas zastaví, vystřílí pár zlých Iráčanů, prohodí nějakou tu "ultra-hlubokou" myšlenku, sem tram něco vybouchne a takhle to jde pořád dokola. Akce působí jako když parta kluků hraje v lese airsoft, jen tam občas někdo po někom chrstne kbelík červený barvy. A to vše nesnesitelné 2 hodiny. ()

ShotgunED odpad!

všechny recenze uživatele

Jediná kvalita snímku je v tom,že nám (částečně) ukazuje jak to bohužel v této oblasti chodí. Sebevražední atentátníci,bomby v autech, nátražná výbušná zařízení.Bohužel,ale celkové podání a příběh(dá-li se to tak nazvat) je naivnější než 15-ti letá blondýna hledající lásku v bordelu. Dialogy asi napsal někdo z armádního náborového střediska,protože taková snůška keců se jen tak nevidí a celkově to budí dojem,že to natočila parta s modrýma knížkama doma za vesnicí. Zkrátka odpad,je pro tento film značne vysoké hodnocení. ()

mutace odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem velký příznivec válečných filmů, ale již dlouho jsem nabyl tak znechucen. Normálně osudy hrdinů dost prožívám, ale v tomto případě se mi to ani dost málo nedařilo. Trapně patetické hlášky, které vypouštěli umírající vojáci z úst, ve mně vyvolávaly pocity typu „Zavři hubu a chcípni“. Ani nejapné a bezduché tlachání o tom, co budou dělat, až se vrátí domu, kredit filmu nijak nevylepšilo. ()

Zajímavosti (1)

  • Film je založen na skutečném příběhu vojáků z 12. dubna 2004. (ARI50)

Reklama

Reklama