Reklama

Reklama

Žraloci 3D

  • Francie Sharks 3D
Dokumentární / Krátkometrážní / IMAX
Francie / Velká Británie, 2004, 42 min

Obsahy(1)

Film Žraloci 3D Vás zavede na 40 minut pod hladinu moře a nabídne Vám trojrozměrný zážitek z neskutečně blízkého setkání s řadou druhů žraloků, včetně velkého bílého žraloka a žraloka kladivouna. Poznáte je takové, jací ve skutečnosti jsou: ne zlověstní lidožrouti, ale divocí, fascinující a ohrožení živočichové, kteří obývali Zemi ještě miliony let před dinosaury. Filmaři strávili pod hladinou během devíti měsíců 500 hodin a natočili 100 hodin materiálu z různých koutů světa. Výsledkem je úchvatný snímek, který si klade za cíl mimo jiné připomenout, že i žraloci jsou ohrožený druh a je nutné je chránit. Film uvádí Jean-Michel Cousteau, ekolog, oceánolog, filmový producent a prezident Ocean Future Society (společnosti zaměřující se na ochranu a boj za lepší budoucnost oceánů).¨ (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

Filmpub.cz (Ondřej Beck)

"Jde-li obyčejný divák na trojrozměrný film o žralocích do kina IMAX, naivně předpokládá, že obávané mořské predátory uvidí přímo v akci. Že například tvůrci umístí blízko před kameru s dálkovým ovládáním návnadu, aby si divák zblízka a 3D vychutnal útok žraloka, avšak toho se ve filmu nedočká.…"

Tiscali.cz (Stanislav Buzek)

"Film Žraloci 3D je do kin uváděn známým oceánografem Jeanem-Michelem Cousteauem, synem legendárního přírodovědce a potápěče J.-Y. Cousteaua. Smyslem tohoto populárně naučného snímku, který není určen odborníkům, ale běžným divákům, je upozornit na ohrožení, jemuž jsou žraloci i jiní mořští…"

Reklama

Reklama