Reklama

Reklama

Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit? aneb Tak to mi ho teda vyndej

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

Petr Čtvrtníček napsal hru "Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?" na přelomu let 2004 a 2005 jako reakci na korupční skandál v Českomoravském Fotbalovém Svazu. Následně s touto inscenací hostoval na scénách řady českých divadel. V beznadějně vyprodaných sálech excelovali v hlavních rolích Petr Čtvrtníček společně s Jiřím Lábusem za živého hudebního doprovodu Malého symfonického orchestru BEZDREV. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (426)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Při nejnovější fotbalové aféře – kauze Bebr jsem si vzpomněl na tuhle ujetou divadelní Čtvrtníčkovu hru, plnou vulgarit, jedovatého humoru a „výlov Horníkových kapříků“. Na jednu stranu to bylo docela vtipné, na druhou místy až trapné, no a na tu třetí reálné zobrazení našeho fotbalu (Starka, Horník, Pelta, Bebr, historie Sparty a jejich titulů, připískávání Slávii…) – až je z toho jednomu na blití. Jako zasmál jsem se tomu, doprovodný orchestr super, pěvecké vložky Daniely Raichové a Petra Wajsara z prominutím otřesné.70% ()

woody 

všechny recenze uživatele

Ty vole ti řeknu, jako konečně že to sem jako njáká mrdka dala, ty vole.Já bych blil kdyby se to tu jako vole neobjevilo.Ty vole, to je taková prdel.Jako ten Čtvrteníček je mrdka ty vole ale takový čurák.Ale přitom to je jako chytrej kluk, Ivánku kamaráde, bez něho by to jako by se jako potopilo jak Titanic.Ty vole.A ten druhej z prdele zmrd.Ten Lábus - to je ti vyližprdel, ty bys blil.Na piču, že se na to nevyseru.Má to njákou cenu.Víš jak se říká silnější pes mrdá?Mě ti to mrdá, že bys čuměl jak z prdele prak. Jako já už tomu ty vole nerozumím na co to všechno je?Pro koho to děláme ty vole.Se mi chce z toho chcat, to je prdel srandy jako. Kdybys ho jako slyšel vole vola to bys sral krev vole. Jako oni jsou už vážně v piči, že z nás dělaj tohle.takový kundy vymrdaný, vopice voprcaný.Na hovno to je ti jako říkám, na hovno.Zkurvený mrdky, no ne? ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Legrace až k pláči. 1) Vulgarity jdou 41letému Petru Čtvrtníčkovi přímo na hubu. 55letému Jiřímu Lábusovi očividně příliš neseděly, snad nikdy jsem ho neviděl tak herecky rozpačitého. 2) Hudebníky přehrávající znělku Branek bodů sekund jsem vnímal jako milé předěly mezi hromadami hlášek, ale když začali spolu s operními zpěváky přehrávat songy Freddie Mercuryho, tak to jsem nějak nepobral, jestli mi rozumíš. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Čeština je krásný a bohatý jazyk. Samotná "zlá, ale opravdu zlá" mluva v rozmezí pondělka až soboty je bezchybná, bohužel jako celek to moc nefunguje z důvodu násilně naroubovaného pokusu o dramaturgii. Celé to stojí a padá s hlasovým výkonem Čtvrtníčka. V tomto ohledu nelze mít sebemenších výhrad. Nejedno úspěšné včlenění některého z češtinu obohacujících obratů do širokého povědomí mluví za vše. Tak to mi ho teda vyndej... - Mi volal Pelta. - Čůrák, a co chtěl? - Nic, ty vole. - A cos mu řek? -Nic. - Tos mu řek dobře, Milane, ty vole. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Úplatkový skandál poškodil českou fotbalovou ligu na dost dlouho. Snadný úlovek je pro šikovné a vlivné vždy na dosah a spousta kapříku si své nové majitelé zdárně našla .. zkrátka korupce u nás bují na každém rohu. Díky neznámému dárci z metra máme tu možnost zaposlouchat se do krásně jadrné konverzace dvou funkcionářů fotbalu v podání pánů Čtvrtníček – Lábus. A skutečně je co poslouchat „Hele, viděl jsi jak hrála ta Barcelona? Ty vole, to jsem si spravil chuť. Viděl sto Milane. Ty vole, kucí vopálený, vole. Rozumíš.. A hrajou to tam ty vole, šolíchají .. ty kdyby sem přijely, tak nás sfouknou jako svíčku. To bych chtěl viděl vole. Ty by se z nich posraly, vole. Ty krávo. Hele Milane, já tě potom zavolám, jo? Já už na to nemám“ Hořká to zábava! :( ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Celý projekt prakticky nepotřeboval žádný scénář, jelikož drtivá většina replik dvojice Lábus a Čtvrtníček je výsledkem záznamu policejních odposlechů vyšetřovaných fotbalových funkcionářů a zbytek iprovizace herců. (korbitch22)
  • Zhruba v patnácté minutě záznamu je v první řadě publika vidět herec Marek Daniel, který na představení přišel oblečený a nalíčený jako jeho postava Ing. Hlaváček z pořadu Na stojáka (od r. 2004). (M_J_Adler)

Reklama

Reklama