Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Jedná se o cestopisný seriál, ve kterém účinkuje anglický herec Evan McGregor a jeho kamarád. Cílem těchto dvou aktérů bylo objet svět na motocyklech. Cesta začíná ve Velké Británii a pokračuje směrem na východ přes Evropu (i přes ČR) dále do Asie (Rusko, Kazachstán, Mongolsko). Dále do Severní Ameriky (Aljaška, Kanada, New York) a nakonec zpět do Velké Británie. V tomto snímku se můžete těšit na radosti i slzy, pády a nehody či krásné krajinné scenérie z Asie či Severní Ameriky. (mRKEF)

(více)

Recenze (154)

Čtec 

všechny recenze uživatele

To musí být paráda. Taky bych jel, hned... Tedy - kdybych byl mladší a měl méně závazků a víc peněz a byl zdravější a kdybych uměl jazyky a měl papíry na mašinu... No dobře - výmluvy, výmluvy... Tak si to teda dám jako novoroční předsevzetí a prostě pojedu. Nejlépe s Ewanem, kterého už dobře znám a je to bezva kámoš... Ale až za rok. Nebo za dva... ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Seriál hodnocen po zhlédnutí všech dílů. Ewana mám v oblíbených hercích prakticky od té chvíle, co jsem se zde zaregistroval a tenhle dokument mi potvrdil, že zaslouženě. Zde (i v těch nejvypjatějších situacích) dokazuje, že není žádná zhýčkaná primadona, ale že umí být zábavný, docela normálně si i zanadává (při příjezdu do New Yorku: "We fucking DID IT!") a hlavně má to celkově v hlavě srovnané. Stejně jako jeho nejlepší kámoš Charlie. Prakticky jediný šílenec je kameraman Claudio "demoluji motorky na počkání" :-) Ne, teď vážně. Long Way Round začal poměrně vlažně, přípravy a plány mě až tak nebavily, to uznávám, ale pak… Nebudu popírat, že i zmínka o ČR zpočátku mě zahřála u srdíčka ;-), jenže pak to teprve začalo nabírat na obrátkách a přišly státy typu Kazachstán, Ukrajina ale hlavně Cesta kostí a to teprve začala ta pravá (adrenalinová) zábava. Nebudu zapírat, u některých momentů jsem jen zíral, jak to dokážou projet. Opravdu, mít klobouk, tak smekám, pánové. Ale stejně nejlepší část byla jejich nefalšovaná radost, když zjistili, že jejich ženy přijely a (jak už jsem zmínil) protnutí cílové pásky - příjezd od New Yorku. Bylo opravdu krásné slyšet a vidět na nich to nefalšované nadšení. Prostě a jednoduše, pokud po tomhle nedostanete chuť koupit si motorku, vzít nejlepšího kámoše a poznat pár nových míst, tak jste se nedívali pořádně. 100 % s tím, že si začnu shánět Long Way Down. ()

Reklama

Rssa 

všechny recenze uživatele

Stejná paráda jako jejich pozdější dobrodružství v Africe, které jsem viděl paradoxně dříve. Poutavý dokument, který není zdlouhavě nudný a kde je krásně vidět vývoj nálad hlavních protagonistů. Kolikrát byli na dně (když jsem viděl některé překážky, tak jsem si říkal, že tam museli skončit), ale nakonec to dotáhli (i když pravda - měli dostatek vybavení, velkou podporu autotýmu..., ale i tak). Vytvořili fungující tým (spolu s Claudiem, kameramanem), byla by škoda, kdyby v brzké době nepřišli s něčím podobně zajímavým. ()

Grizzly 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších dokumentů co sem kdy viděl. Ježdění na motorce zbožňuju a o takové cestě sem vždycky snil. Jak říká Ewan na konci - Jízda na motorce je nejlepší pocit na světě. Jinak Ewan i Charley sou fakt sympaťáci a dobří lidi. Nejlepší je ale stejně kameraman Claudio, kterej před cestou nemá ani pas a ani řidičák a pak pořád demoluje motorku :). Točit ale fakt umí a i když to od těch dvou dost kupuje, tak si ho asi oblíbili, protože v Long Way Down jede zase s nima. Prostě se mi tohle dobrodružství hodně líbilo a sám bych ho rád zažil. Viděna rozšířená desetidílná verze. 90% ()

Dalessia 

všechny recenze uživatele

Wau, wau, wau ! Ewan McGregor je môj TOP herec, ale vôbec som netušila, že sa pustil aj do niečoho takéhoto :D. Ewan mi potvrdil, že nie je len výborný herec, ale aj človek, charizmatický, vtipný. Všetky diely som zhltla počas jedného daždivého dňa. A s Charleym sú teda vydarená dvojka :D. Keďže aj vo mne drieme silný cestovateľský duch, prežívala som to dobrodružstvo s nimi. Naozaj to chcelo silnú dávku odvahy. Klobúk dolu :). Škoda, že na Slovensku sa nezdržali dlhšie :) ()

Galerie (5)

Zajímavosti (15)

  • Cestopis herecké dvojice vyšel i v knižní podobě. (fifox)
  • V epizóde v Rusku počas toho ako pri Ewanovi a Charleym zabrzdí čierne auto a posádka si začne obzerať motorky, Ewan McGregor povie: “Toto nie sú motorky ktoré hľadáte,” čo je odkaz na Hviezdne vojny IV - Nová nádej (1977), kde rovnakú hlášku povie Obi-Wan Kenobi (Alec Guinness), keď ich zastavia stormtrooperi: “Toto nie sú tí Droidi, ktorých hladáte.” Postavu Obi-Wan si v prequeli zahral Ewan McGregor. (LUIGISde)
  • V roce 1997 - ještě před cestou Ewana a Charleyho - hrál Ewan v epizodě seriálu Pohotovost (od r. 1994), která měla název „The Long Way Around“. (zuza99)

Reklama

Reklama