Reklama

Reklama

13. komnata - Série 1 (2006) (série)


13. komnata Evy Pilarové (S01E08)

(epizoda)

Obsahy(1)

Zpěvačka obdařená nezaměnitelným hlasem vyhrála boj s vážnou nemocí. Příběh o překonání strachu a nezdolné víře v uzdravení. Každý třetí člověk se v životě setká se zhoubným nádorem. Všichni si myslíme, že patříme k těm zbylým dvěma. Když pak nemoc udeří, chováme se, jako bychom o ní v životě neslyšeli. Nechceme umřít, bojíme se utrpení. A když udeří těsně vedle, do našich dětí či partnerů, jsme stejně vylekaní a bezradní jako oni. Někdy i víc. Eva Pilarová onemocněla před šestnácti lety. Dávali jí rok a půl života. Dneska žije, zpívá, dělá si plány. Třináctou komnatou Evy Pilarové je její strach a jeho následné překonání v pro ni zcela zásadní věci: jeden z lékařů jí po stanovení diagnózy - rakovina - varoval před léčbou argumentem: "Ztratíte hlas." Průvodkyní příběhem jejího boje s nemocí se stala Tereza Brdečková. O překonání strachu a nezdolné víře v uzdravení mluví také s jejím manželem, který jí byl velkou oporou, dále s farářem, lékařem i s léčitelem. Terezu Brdečkovou spojuje s Evou Pilarovou osobní prožitek. Manžel Terezy Brdečkové, básník a písničkář Jiří Dědeček onemocněl rakovinou před šesti lety. I on se uzdravil. Eva Pilarová a Tereza Brdečková jsou každá docela jiná: Evu Pilarovou známe jako přední dámu showbusinessu, Tereza Brdečková je publicistka a spisovatelka. Pilarová je věřící, Brdečková ne. Zpěvačka vše zažila na vlastní kůži, její průvodkyně jenom zvenku. Jenže když přijde na otázky nemoci, života a smrti, jsme na tom všichni stejně. Obě ženy jsou dnes přesvědčeny, že o rakovině a o tom, co s ní souvisí, se má mluvit. Protože člověk se bojí hlavně toho, co nezná. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Eva Pilarová je neskutečná, vše přeprala, vše přetlačila a se vším se v životě vypořádala. Přitom jde o drobnou dámu, kterou příroda krásou neobdařila ani za malíček. ()

pfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento cyklus dokumentů (medailonků či profilů) o neřestech či potížích známých osobností hodnotím jako celek, jako projekt. Pravda, některý dokument je lepší než jiný, ovšem to jistě záleží na tom, jak dobrý, špatný, či pestrý příběh si pro nás připravil daný protagonista. [8/1O] Eva Pilarová: neznám / vadí mi / neutral / mám rád ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama