Reklama

Reklama

Sněhový dort

  • Velká Británie Snow Cake
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Snowcake je příběh o lásce, přátelství a neortodoxním vztahu muže unikajícím své minulosti, autistické matky, která se musí vyrovnat se ztrátou své dcery, a vášnivé ženy držící si lásku dostatečně od těla. Když Alex zastaví mladé stopařce Vivienne, nemá ani tušení, že jeho život se v mžiku otočí vzhůru nohama. Havarují a Vivienne na místě zemře. Díky pocitu viny se rozhodne navštívit Vivienninu matku. Netuší však, že Linda je autistka, která sice chápe, co se stalo, ale není schopná projevit jakékoliv emoce. Alex se rozhodne u Lindy zůstat a postarat se o pohřeb. Netrvá však dlouho než si začne románek se sousedkou LIndy Maggie, což se vůbec nelíbí jednomu místnímu policistovi. Ten přijde na to, že Alex byl odsouzen za zabití člověka a nedávno opustil vězení. S blížícím se Vivienniným pohřbem se začíná na povrch dostávat Alexova temná minulost... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (164)

italka63 

všechny recenze uživatele

Alan Rickman je pořád ten zajímavě krásný chlap, jehož herectví má co sdělit, což určitě platí o jeho roli Alexe, jež shodou náhod sveze mladou, energickou dívku Vivienne, jež je na cestě za svou matkou. Jenže havarují ne jejich zaviněním a Vivienne je na místě mrtvá. A tak se vypraví se smutnou zprávou její matce, která je ovšem autistkou. Velmi slušně podaný výkon Sigourney,té nemocné matky, žijící ve svém vesmíru svého domu, s trampolínou a fenkou. Kromě jiného miluje sníh, odpadky jí musí někdo vynést přesně ve dvanáct každé úterý, zbožňuje třpytivé a lesklé předměty, nejvíce však sněhové vločky.Žije jen přítomností, do které neznámý Alex vpadne....hezké čtyři hvězdy :-) ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem víc. Tak bych to celkově zhodnotil. Film jako celek mi do sebe úplně nezapadl, myslim ze z toho byla az prilis videt snaha po emocialnim zasahu divaka svym dejem a alespon u me se to nesetkalo s adekvatni odezvou. To herecke obsazeni je zajimave poskladane. Bal jsem se abych tam nevidel porad "Snapa", ale to rychle preslo, Moss je carovne krasna ( i proto jsem na to sel :-)). Problem jsem mel hlavne s Weaver, ktera me proste nepresvedcila o svem autismu - nerikam ze je slaba nebo spatna, ale tyhle role vselijak postizenych a mentalne zaostalych byvaji herecky velmi vdecne a videl uz jsem jejich mnohem lepsi ztvarneni (pr. Penn, Hanks, Day-Lewis!!!, Caprio, Hoffman a samozrejme Zeljko Ivanek! ). Takze Oscara bych ji rozhodne, narozdil od jinych kolegu zde, nedaval. Ovsem podle me to za shlednuti stoji, minimalne pro zamysleni nad zivotem... ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* U tohoto filmu mě zaujal námět a jeho vyšší hodnocení a i když jsem se bál tématu autismu (který se objevuje v posledních letech čím dál víc), tak evidentně nezklamal. Příběh je dobře napsaný a nepůsobí nijak výrazně sentimentálně a objevují se tam zajímavé myšlenky. I přes těžký příběh je tu důležitý a nepřehlédnutelný lehký nadhled, takže se nemusíte bát, že z filmu odejdete s depresí. Nezbývá než tohle drama doporučit všem, kteří si chtějí rozšířit obzory a zkouknout příběh skoro ze života. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Těžko se mi to hodnotí, nakonec jsem se rozhodla pro "slabé 4". Byl to nádherný příběh se skvělým hereckým výkonem Alana Rickmana a Sigourney Weaver. Pro mě to bylo perfektamundo, až na pár maličkostí, které mi ale požitek z filmu nezkazili. "Sněhový dort - opravdu zajímavé" Ano, film je zajímavý, může se zdát, že je autismus a nehody a ztrápení lidé ohrané téma, ale v podání ztrápeného Alana a autistické Sigourney to ohrané není. ()

ivet.ka 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem mnohem víc. Jedinou útěchou a držákem celého filmu byl Alex (Alan Rickman), kterému jsem jeho roli věřila. Ale Sigourney na mě působila příšerně rozpačitě a nemohla jsem se její role pořádně chytnout. Škoda, že Vivien zmizí z filmu tak brzy, je to asi nezajímavější postava. Jinak je ale Sněhový dort příjemné komorní drama. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (8)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. února 2006 na Berlínském mezinárodním filmovém festivalu. (BMW12)
  • Sigourney Weaver v príprave na jej úlohu Lindy trávila čas s autistickou ženou z Anglicka Ros Blackburnovou. Mnohé zo záľub tejto ženy potom Sigourney stvárnila aj vo filme, okrem iného záľubu v skákaní na trampolíne a vášeň pre trblietavé veci. Ros však v reálnom živote nie je schopná samostatného života a nevie čítať, ani písať. (Smok)
  • Natočené za 27 dní v mestečku Wawa, štát Ontario. (Smok)

Reklama

Reklama