Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(52)

Obsahy(1)

Seriál o magickém dobrodružství pěti dívčích čarodějek, natočený na motivy stejnojmenného světově oblíbeného komiksu. (oficiální text distributora)

Recenze (67)

Elyon 

všechny recenze uživatele

Jo tak komiks jsem četla od deseti let a tahle pětice čarodějek znamenala pro mě to samé jako hrdinové Star Wars. Z časopisu jsem mnohokrát obkreslovala hlavní hrdinky a díky tomu je až do teď můj nejoblíbenější styl kresby komiks. Když jsem se dozvěděla o chystaném kresleném seriálu, tak jsem byla nadšená, ale měla jsem tu smůlu, že ke mě dorazil až trochu později. Kdyby mi bylo deset, tak bych dala lepší hodnocení. Ale seriál má chyby, které mi vadí. Nejhorší je, že většina věcí v seriálu je jiná než v komiksu. Například věk čarodějek byl snížen ze 13 a14 na 12 a13. Nebo že Elyon Portraitová se jmenuje Elyon Brownová (proč?). Taky musím zmínit druhou řadu, která už na souvislosti s komiksem totálně dlabe. Třeba ty srdce různých planet nebo to, že Nerissa je Calebova máma! A nejvíc mě dostalo, že Lillian, sestra Cornelie, je Srdce Země. Jinak ale dávám tři hvězdy za snahu. ()

tempus 

všechny recenze uživatele

Velkým plusem seriálu bezpochyby je ukončení seriálu po 2 sériích (o více teda nevím). Zaměření na holky, okolo 11 let nebrání tomu, aby mě to oslovilo nápady (třeba u boje Scotta Pilgrima proti Tedovi, jsem si vzpomněl na díl 2x19) a promyšleností. Obzvlášť závěr (poslední 3 díly) je promyšlený, kde kvalita předčí některé díly 1.série Avengers: nejhrdinové světa. Možná, by jste byli spokojenější, kdyby jste spojili Spiderman (běžný středoškolský život) a nějaký komiksový seriál s více postavami. Mínus je (holčičí) dětská postava Procházeče (a jeho matky). ()

Reklama

ZnalecH 

všechny recenze uživatele

Nesmějte se, že hodnotím tak vysoko. Jako malý jsem koukal snad na všechny seriály pro děti a mládež, které dávali. Ale až teď mi prošel rukou obrázek z dětství a já si na to vzpomněl. Původně to bylo asi směřované holkám, ale já jsem se na pár dílů podíval a byl jsem ohromen. Byl to přesně ten druh seriálu, který mě bavil a já jsem od té doby viděl snad všechny díly. Teď, když na to vzpomínám, tak na to mám dobré vzpomínky a proto nešetřím ani na hodnocení. ()

Czernozub 

všechny recenze uživatele

No, tak tady jem byl hodně na vážkách. Ono totiž Gudaulin má pravdu že "Jde o tu nejtvrdší komerci, přímo o ztělesnění průmyslu masové kultury - naprosto se nejedná o nevinnou zábavu určenou dětem - jde o obdobu kýčovitých dospěláckých telenovel a akčních seriálů upravenou pro příslušnou věkovou kategorii, barevnou a náležitě zdynamizovanou", ale má jí i Ethos: "Proste sa na to dobre pozera." Za sebe říkám: mladší sestře to radši nepouštějte, ale jinak se můžete sami v celku dobře bavit. ()

ethos 

všechny recenze uživatele

Priznavam sa je to hrozne, ale tato rozpravka sa mi proste paci som zatazeni na pribehy tochto typu aj ked viem ze to nie su ziadne skvosty proste ma to bavi. Nemam rad ludi co odsudzuju tieto animaky lebo sa im nezdaju dostatocne dospele. Na druhej strane chapem ze witch nie su ziaden skvot pre mna je to nieco ako kobra 11 proste, len zabava bez posolstva bez hlbsej poenty bez skveleho scenaru proste len vcelku akcna sranda. Okrem tohu su podla mna witch celkom pekne na kreslene. Proste sa na to dobre pozera. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (18)

  • Práva na vysílání byla prodána do více než 65 zemí světa. (fiLLthe3DD)
  • Prvních 7 epizod muselo být přepsáno – původně měl seriál obsahovat více komediálních prvků a být zaměřen primárně na dívky, nicméně producenti požadovali, aby mohl produkt oslovit i chlapce, a tak bylo přidáno více akce a více mužských postav. V případě druhé série (2006) studio Disney požadovalo více „temné fantasy“ a méně „komedie“. (fiLLthe3DD)
  • V komiksové předloze měl Caleb velmi výrazný vzhled – tedy „zelené pruhy“ na každé straně tváře, avšak v seriálu vypadá jako normální člověk. Důvodem bylo, že tyto pruhy vypadaly během rozpohybovaných záběrů až moc jako klasické vousy a dětské publikum je shledalo znepokojivé. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama