foto

CCH Pounder

  • nar. 25.12.1952 (63 let)
    Guyana
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jej celé meno je Carol Christine Hilaria Pounder. Narodila sa 25. decembra 1952 v Georgetowne, hlavnom meste juhoamerického štátu Guyana. Neskôr sa presťahovala s rodičmi do USA, avšak spolu so sestrou bola poslaná na školu do Anglicka. Po návrate študovala v New Yorku, kde aj objavila svoj herecký talent. Následne začala vystupovať v malých newyorských divadlách, kde sa stretla napríklad aj s Morganom Freemanom.

Na filmovom plátne debutovala v roku 1979 vo filme ALL THAT JAZZ. Objavila sa aj v snímkach BAGDAD CAFÉ, PRIZZI´S HONOR, ROBOCOP 3, BENNY & JOON, FACE/OFF alebo END OF DAYS. Carol sa ale viac angažovala v oblasti televíznej tvorby, kde tvorí dodnes. Z nespočetných televíznych filmov a seriálových produkcií treba spomenúť hlavne THE X-FILES, ER, THE SHIELD. Za stvárnené role v týchto seriáloch bola nominovaná na cenu Emmy v kategórii za najlepší ženský výkon vo vedľajšej úlohe v dramatickom seriáli. Momentálne sa naplno venuje natáčaniu THE SHIELD, kde stvárňuje detektívku Claudette Wyms.

Carol je jednou zo zakladateľov ANSA (Artist for a New South Africa), silno sa angažuje v problémoch post-apartheidu a AIDS.

Pugo

Herecká filmografie

2014 Batman: Útok na Arkham
Námořní vyšetřovací služba: New Orleans (TV seriál)
2013 Mortal Instruments: Město z kostí
2012 Domov neznámý
Prozíravost (TV seriál)
2011 Pomsta (TV seriál)
2010 My Girlfriend's Back
2009 Archer (TV seriál)
Avatar
Brothers (TV seriál)
Orphan
Skladiště 13 (TV seriál)
Superman/Batman: Veřejní nepřátelé
2008 Policejní odznak (TV seriál)
Family Meeting (S07E13)
Possible Kill Screen (S07E12)
Petty Cash (S07E11)
Party Line (S07E10)
Moving Day (S07E09)
další epizody
Tower, The (TV film)
Vůně Kalahari (TV seriál)
2007 Policejní odznak (TV seriál)
Spanish Practices (S06E10)
Recoil (S06E09)
The Math of the Wrath (S06E08)
Exiled (S06E07)
Chasing Ghosts (S06E06)
další epizody
Rain
2006 Policejní odznak (TV seriál)
Postpartum (S05E11)
Of Mice and Lem (S05E10)
Smoked (S05E09)
Kavanaugh (S05E08)
Man Inside (S05E07)
další epizody
2005 Policejní odznak (TV seriál)
Ain't That a Shame (S04E13)
Judas Priest (S04E12)
A Thousand Deaths (S04E11)
Back in the Hole (S04E10)
String Theory (S04E09)
další epizody
Vražedná čísla (TV seriál)
2004 Policejní odznak (TV seriál)
On Tilt (S03E15)
All In (S03E14)
Fire in the Hole (S03E13)
Riceburner (S03E12)
Strays (S03E11)
další epizody
Vykoupení (TV film)
W.I.T.C.H. (TV seriál)
2003 Policejní odznak (TV seriál)
Dominoes Falling (S02E13)
Breakpoint (S02E12)
Inferno (S02E11)
Coyotes (S02E10)
Co-Pilot (S02E09)
další epizody
2002 Baby of the Family
For the People (TV seriál)
Policejní odznak (TV seriál)
Circles (S01E13)
Two Days of Blood (S01E12)
Carnivores (S01E11)
Dragonchasers (S01E10)
Throwaway (S01E09)
další epizody
Tèt Grenné
2001 Bojkot (TV film)
Liga spravedlivých (TV seriál)
Things Behind the Sun
2000 Cora Unashamed (TV film)
Girlfriends (TV seriál)
Křižovatky medicíny (TV seriál)
Odchody a návraty (TV film)
Policejní okrsek (TV seriál)
Static Shock (TV seriál)
1999 Batman Beyond: The Movie (TV film)
Batman budoucnosti (TV seriál)
Detention (TV seriál)
Dotyk naděje (TV film)
Konec světa
NetForce (TV film)
Podivné prázdniny (TV film)
Sloužit a chránit (TV film)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Západní křídlo (TV seriál)
1998 Básník (TV film)
Blossoms and Veils
Konečná spravedlnost (TV film)
Melting Pot
Příšerná kocovina (TV seriál)
1997 Advokáti (TV seriál)
Frankensteinův dům (TV film)
Things That Go Bump (TV film)
Tváří v tvář
1996 Aladin a král zlodějů
All She Ever Wanted (TV film)
Kdyby zdi mohly mluvit (TV film)
Milénium (TV seriál)
1995 Jack Reed 4: Jeden z našich (TV film)
Krajní meze (TV seriál)
Povídky ze záhrobí: Rytíř Démon
White Dwarf (TV film)
Zooman (TV film)
1994 Akta X (TV seriál)
Duane Barry (S02E05)
Birdland (TV seriál)
Gargoyles (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
South Central (TV seriál)
1993 Benny a Joon
Ernest Green Story, The (TV film)
Living Single (TV seriál)
Motomyši z Marsu (TV seriál)
Návrat do Osamělé Holubice (TV seriál)
Někdo se dívá
RoboCop 3
Ve vlastním zájmu (TV film)
Zmizení Christiny (TV film)
Živý kokon (TV film)
1992 Importance of Being Earnest, The
1991 Sisters (TV seriál)
1990 Common Ground (TV film)
Cop Rock (TV seriál)
Lifestories (TV seriál)
Pohlednice z Hollywoodu
Psycho IV: Začátek (TV film)
Vražda ve státě Mississippi (TV film)
1989 My Past Is My Own (TV film)
No Place Like Home (TV film)
Quantum Leap (TV seriál)
Third Degree Burn (TV film)
1988 Leap of Faith (TV film)
Run Till You Fall (TV film)
1987 Hotel Bagdad
On the Edge (TV film)
Women in Prison (TV seriál)
1986 As Summers Die (TV film)
Nepolapitelná Tracy (TV seriál)
Resting Place (TV film)
Valerie (TV seriál)
1985 Čest rodiny Prizziů
Go Tell It On the Mountain (TV film)
The Atlanta Child Murders (TV seriál)
227 (TV seriál)
1984 Booker (TV film)
CBS Schoolbreak Special (TV seriál)
Cosby Show (TV seriál)
Miami Vice (TV seriál)
1982 Tančím, jak nejrychleji dovedu
1981 Cagneyová a Laceyová (TV seriál)
Poldové z Hill Street (TV seriál)
1980 Union City
1979 All That Jazz
Coriolanus

Dokumentární

2016 Jewel's Catch One
2010 Capturing Avatar
2008 Breaking the Maya Code
Speechless (TV film)
2003 Unchained Memories: Readings from the Slave Narratives
2000 Acapulco Black Film Festival (TV film)
1985 American Masters (TV seriál)

TV pořady

2013 Real, The (TV pořad)
2001 Show Wayna Bradyho (TV pořad)
1997 The 49th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace