Reklama

Reklama

W.I.T.C.H.

(seriál)
  • Francie W.I.T.C.H.

Série(2) / Epizody(52)

Obsahy(1)

Seriál o magickém dobrodružství pěti dívčích čarodějek, natočený na motivy stejnojmenného světově oblíbeného komiksu. (oficiální text distributora)

Recenze (67)

IsaacClarke 

všechny recenze uživatele

A víte vy co? Mě to baví. Jsem subjekt ve věku 18 let pohlaví mužského a baví mě to. Komix je teda fakt děs, u kterého fakt cítíte jak se vyplavuje estrogen, ale seriál je poměrně dospělý i na úroveň Jetixu. Temný svět je opravdu temný a záporáci hnusní (rozumějte "badass"). Hrdinové sympatičtí. Problém je v nedostatku násilí( vzhledem k tomu jak ničívími schopnostmi hrdinky disponují je fakt že v celém seriálu nikdo neumře tristní) a v oblečcích. Vyfasovat aspoň pořádná křídla a nějaký lepší oblek a hned to přidá na vážnosti. No a Blunk je kapitola sama pro sebe, ale každý Jetix seriál má "šaška". Ale to prostě baví. Ano čtyři hvězdičky jsou lehce přestřelené, ale tenhle seriál si trošku zaslouží zvednout image. ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

Ať si říká kdo co chce, mě se to líbí. I v 18ti letech. Ano, je to jednoduché, bez nějakého suprvážného a výchovného sdělení, příběh primitivní stejně jako charaktery atd. No a co? Rozhodně budu raději, když se moje děti (nedej bože) budou dívat na tohle, než na Hannu Montanu, H2O- Stačí přidat vodu, nebo na Pokémony. Pěkně animované, svět Meridianu je magický a plný dobrodružství a hlavní hrdinky nejsou žádné nafintěné bárbínky, jako ve většině nynějších dětských seriálech. PS: Phobos a Cedrik jsou nejkrásnější animovaní zloduši :P ()

Reklama

OlushQa 

všechny recenze uživatele

Už od mala jsem si kupovala Witch komiks, ten bohužel klesal postupně na kvalitě. Seriál byl naštěstí velmi dobrý, od začátku, až do konce. Postavička Blunka, byla naprosto dokonalá. Na čarodějkách Witch jsem podstatě vyrostla, proto má tento seriál ke mně zvláštní pouto :). Kde jsou ty časy, kdy jsem si přála být Cornelii, strážkyní země :). ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

V dobách existence "Jetixu" byly "Witch" mým nejoblíbenějším seriálem této stanice (ačkoliv Špionky a Co je Andy? byli v těsném závěsu), a byť je mé hodnocení silně ovlivněné nostalgií, řadu pozitiv shledávám i po letech - v prvé řadě oceňuji vývoj příběhu a charakterů postav (jednotlivé díly na sebe navazuji a tvoří funkční celek, narozdíl od drtivé většiny ostatních animáků), dále mne zaujalo ono vyobrazení fantasy světa, v němž se děj odehrává - Meridian: drsný to svět plný špíny, bahna a monster :) Dále vyzdvihuji množství akčních sekvencí a epických bitev, jež lze s trochou nadsázky přirovnat k "Pánovi prstenů." Překvapivě to pak není nikterak zvlášť infantilní a i přes velké množství komediálních scén neztrácí seriál svou vážnou tvář a působí velmi konzistentním dojmem. Dalším pozitivem je animace, jež spojuje prvky klasické Disneyovské kresby stylem anime (podobně jako Atlantis: The Lost Empire) - a kouká se na to sakra dobře... Zdejší hodnocení je zcela neadekvátní - ano, seriál je kombinací mnoha žánrů a najdeme zde jak prvky dramatu, tak komedie či temného fantasy, avšak na tom je snad dnes založena většina filmů na motivy komiksu, ne? ()

Suzie1 

všechny recenze uživatele

Byla jsem pevně rozhodnutá pro odpad! (ano, televizní zpracování si nic jiného nezaslouží), ale jakmile jsem sem najela a uviděla ten obrázek časopisu W.I.T.C.H a vzpoměla si, jak jsem jako mladší lítala pořád do trafiky, se ptát, jestli už vyšlo další číslo a když jo, utíkala jsem s ním rychle domu, fakt mě to dojalo. Fakt. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (18)

  • Producent Andrew Nicholls navrhl, aby byl název „Kandrakar“ změněn, a to kvůli podobnosti s názvem města Kandahár v Afgánistánu – vzhledem k probíhající válce a obětem považoval producent název za neuctivý. Jeho přání bylo zamítnuto, avšak později byl přeci jen název upraven, a to na „Candrakar“, který později změnili na „Candracar“. (fiLLthe3DD)
  • Kvůli klesající sledovanosti nakonec nedošlo k natočení původně plánované třetí série – vznikla dokonce petice za obnovení seriálu. (fiLLthe3DD)
  • Zatiaľ čo v seriáli mohli lietať všetky čarodejnice, v komikse mala túto schopnosť iba Hay Lin, a to vďaka sile vetra, ktorú ovláda. (metal.storm)

Reklama

Reklama