Reklama

Reklama

W.I.T.C.H.

(seriál)
  • Francie W.I.T.C.H.

Série(2) / Epizody(52)

Obsahy(1)

Seriál o magickém dobrodružství pěti dívčích čarodějek, natočený na motivy stejnojmenného světově oblíbeného komiksu. (oficiální text distributora)

Recenze (67)

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

V dobách existence "Jetixu" byly "Witch" mým nejoblíbenějším seriálem této stanice (ačkoliv Špionky a Co je Andy? byli v těsném závěsu), a byť je mé hodnocení silně ovlivněné nostalgií, řadu pozitiv shledávám i po letech - v prvé řadě oceňuji vývoj příběhu a charakterů postav (jednotlivé díly na sebe navazuji a tvoří funkční celek, narozdíl od drtivé většiny ostatních animáků), dále mne zaujalo ono vyobrazení fantasy světa, v němž se děj odehrává - Meridian: drsný to svět plný špíny, bahna a monster :) Dále vyzdvihuji množství akčních sekvencí a epických bitev, jež lze s trochou nadsázky přirovnat k "Pánovi prstenů." Překvapivě to pak není nikterak zvlášť infantilní a i přes velké množství komediálních scén neztrácí seriál svou vážnou tvář a působí velmi konzistentním dojmem. Dalším pozitivem je animace, jež spojuje prvky klasické Disneyovské kresby stylem anime (podobně jako Atlantis: The Lost Empire) - a kouká se na to sakra dobře... Zdejší hodnocení je zcela neadekvátní - ano, seriál je kombinací mnoha žánrů a najdeme zde jak prvky dramatu, tak komedie či temného fantasy, avšak na tom je snad dnes založena většina filmů na motivy komiksu, ne? ()

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Zatím jsem se nikdy nevěnoval hodnocení animovného titulu, kterému bych udělil odpad, ačkoliv takové jistě existují...Na Witch je odpudivá absence byť i jen minimálního nadhledu a nápaditosti, snahy o jakékoli sdělení,o nějakou kreativitu...Jde o tu nejtvrdší komerci, přímo o ztělesnění průmyslu masové kultury - naprosto se nejedná o nevinnou zábavu určenou dětem - jde o obdobu kýčovitých dospěláckých telenovel a akčních seriálů upravenou pro příslušnou věkovou kategorii, barevnou a náležitě zdynamizovanou. Celkový dojem 10 %. Příznačné je, že se nikdo nenamáhá s překladem titulu - vzhledem k napojení na rozsáhlý doplňkový obchod tretek spojených se seriálem to není žádoucí a v mezinárodním měřítku to výrazně snižuje náklady na reklamu... ()

Reklama

Falconica 

všechny recenze uživatele

Pro dospěláka je to samozřejmě nehorázná blbost, ale bylo by vrcholně nefér to hodnotit jako dospělák. Když si vzpomenu na svoje dětský oblíbenosti, tak myslim, že bych tohle vážně milovala. Pro malou holčičku je tam dost objektů, se kterejma se může ztotožnit, je to hezky kreslený a vůbec...neni to možná nijak originální, ale kolik dětí řeší originalitu? Já milovala klasický pohádkový prvky. ()

le poulet 

všechny recenze uživatele

Nemůžu tomu dát odpad, protože jako mladší jsem na tom komoixu uplně ulítávala a nejradši jsem měla ty slizouny a darebáky, ze kterých tady udělali něco děsivýho, co se vzhledu týče (třeba princ Fobos...odkdy má bílý vlasy?). Perfektní to ani zdaleka není a nejspíš ani nebude,a le taky to není úplná katastrofa...dá se na to koukat a vzpomínat na roky nedávno minulé... ()

laserr 

všechny recenze uživatele

I.série: Teengerové zachraňující svět? To už tu bylu nejednou. Ale alternativní sféra(Meridian) a její prolínání s naší je poměrně dobře zvládnuté. Navíc postavy jsou poměrně realistické a děj vcelku odsejpá. 2* si to imho zaslouží. II.série: Několikanásobně lepší než I.. Toto už opravdu stojí za zhlédnutí. A ne jednou. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (18)

  • Ačkoliv to v seriálu není řečeno, tak zkratka jmen původních strážkyň zní "C.H.Y.K.N" - Cassidy, Halinor, Yan Lin, Kadma a Nerissa. (fiLLthe3DD)
  • Kvůli klesající sledovanosti nakonec nedošlo k natočení původně plánované třetí série – vznikla dokonce petice za obnovení seriálu. (fiLLthe3DD)
  • Jedna z hlavních postav, zelený „skřítek“ Blunk, byl vytvořen čistě pro účely seriálu a v komiksové předloze jej nenajdeme. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama