Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý astronaut NASA Charles Farmer (Billy Bob Thornton) se odmítne vzdát svého snu podívat se alespoň jednou v životě do vesmíru. Na rodinné farmě si začne ve stodole stavět vlastní raketu, která by ho vynesla na oběžnou dráhu. Jeho „vesmírný program“ samozřejmě vzbudí zájem sousedů, kteří se jeho „kutilstvím“ dobře baví. Další, koho začne Charlesův sen zajímat, jsou novináři, kteří větří skvělý příběh na titulní strany. Na druhou stranu vláda neshledává na stavbě soukromé vesmírné lodi nic zábavného. Naopak považuje Charlesův koníček za podezřelý a postupem času za možné ohrožení, které je nutné zastavit. Jediný, kdo věří v Charlesův sen je jeho manželka Audie (Virginia Madsen) a jeho bývalý kolega z NASA (Bruce Willis). To, co začalo jako neuskutečnitelná fantazie jednoho snílka, začíná získávat reálnou podobu.

Hlavních rolí se ujali fantastičtí herci. Astronauta - farmáře si zahrál Billy Bob Thornton (Banditi, Ples příšer, Santa je úchyl!). Jeho manželku ztvárnila Virginia Madsen (nominace na Oscara za nejlepší vedlejší herecký výkon ve filmu Bokovka, Spider-Man), jeho kolegu z NASA Bruce Willis (Sin City – město hříchu, Rukojmí, Banditi). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Nadějně znějící premisa a vyvedený plakát filmu zvou k pokoukání, které se ale nekoná. Je to škoda, protože své momenty film má (pěkné záběry krajiny, jako z plakátů na future Marlbora, kterou se projíždí kosmonaut na koni). Při podobných příbězích musí člověk nechat logiku spát, to je jasné, problém je ale v tom, že když člověk pomine celou škálu technických připomínek, zůstanou pochybnosti k základním lidským motivacím postav a to už je trochu problém - scénář působí hrozně nevyváženě a některé komediální vsuvky spolu s nešťastně tempovanými zvraty přispějí k průměrnému vyznění celého snímku. A to nezmiňuji značnou přepjatost některých (samozřejmě dobře míněných) proslovů. 60% ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Že práve Michael Polish, režisér hypnotických podivuhodností typu Twin Falls Idaho či Nortfolk skĺzne k tak povrchnej a rodinne presladenej "agitke" je pre mňa ďalším dôkazom starej pravdy. Život je krutý cynik. Pretože práve Michael Polish nám týmto filmom - "oslavujúcim zmysel cesty za snom" - ukázal, že on sám už z podobnej tŕnistej cesty dávno zišiel a túži si vykračovať po chodníku slávy v Holywoode. ()

Reklama

sona123 

všechny recenze uživatele

Billy Bob Thornton je šílenec s utkvělou myšlenkou, že si postaví raketu, s kterou obletí zeměkouli. No budiž. Ale má neuvěřitelně tolerantní manželku, která, byť muž zadlužil rodinu kde se dalo a hrozí, že přijdou o střechu nad hlavou, za ním stojí a neuvěřitelným způsobem ho podporuje (to je přece jen trochu sci-fi!). Když už to vypadá, že vše je v koncích, není tomu...prostě s optimismem a nadšením nejdál dojdeš. Film má neuvěřitelně jímavý konec a vůbec je to všechno tak nějak šíleně ujeté, ale v dobrém slova smyslu. Tohle dílko se povedlo. ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Na víkendové popoludnie ideálny film, ale inak nič extra. Námet nepôsobí nejako uveriteľne, ale vo filme to ešte ako tak uveriteľné je. V niektorých momentoch však ten film vyznieval dosť hlúpo(napríklad pri nejakých tých patetických preslovoch, alebo tí agenti na záver u Lena...) a tie CGI efekty tiež pôsobia dosť lacno(niekedy až parodicky), ale napriek tomu sa to dalo v pohode dopozerať a film mi jednoducho zdvihol trochu náladu - čo som od neho očakával v prvom rade. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Astronaut je "pouze" pěkný příběh jednoho dospělého chlapce, který si chtěl splnit svůj největší sen, a to navzody všemu a všem. Bohužel se ale nemohu zbavit pocitu, že jak je snímek jednoduše a nevýrazně natočený, tak by asi ani nešel ztvárnit lépe. Zvláštní paradox. V Polishově snímku působí vše tak nějak uhlazeně, děj nikam nepospíchá, a občas hraje na divákovy nervy, když se vůbec neobtěžuje plynout většími kroky kupředu. Po celou dobu jsem tak sledoval ničím nepřekvapující dojemnou story s několika minimálně podivnými scénami, u které tuším, že v knižní podobě by se mi velice líbila - krásná sci-fi. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (2)

  • Mark Polish, který hraje FBI agenta Mathise, napsal k tomuto filmu scénář. (Pumiiix)
  • Když manželka odjíždí v neděli do kostela na mši, zavírá dveře auta, které se ale nedovřou. V dalším záběru už jsou zabouchlé správně. (Pepy)

Reklama

Reklama