foto

Jay Leno

  • nar. 28.4.1950 (66 let)
    New Rochelle, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

James Douglas Muir "Jay" Leno se narodil 28.dubna, roku 1950 v New Rochelle, ve státě New York. Jay od raného věku projevoval velký talent pro mluvené slovo. V 70.tých letech vystupoval v řadě stand-up comedy show, ale pravý průlom přišel až v roce 1987. Jay Leno od roku 1987 pravidelně alternoval za Johnnyho Carsona v populární THE TONIGHT SHOW a v roce 1992 tento pořad převzal docela. Jay Leno se v průběhu let stal jedním z nejpopulárnějších bavičů Ameriky a svým pohotovým ostrovtipem baví většinu anglicky mluvícího světa dodnes.

V Roce 2009 skončil na NBC v THE TONIGHT SHOW (Lena nahradil Conan O´Brian), avšak přestávka trvala jen pár měsíců než, dostal na NBC další prostor v THE JAY LANO SHOW. Jaye si můžete rovněž pomatovat z legendární epizody SIMPSONOVÝCH: Poslední pokušení Krustyho, kde pomáhal slavnému Springfieldskému komikovi dostat se zpět na vrchol popularity, z filmu FLINSTONEOVI, nebo jako dabéra postavy jména Jay Limo ze slavných Pixarovských AUT. Lenovou velkou vášní jsou právě Automobily a Motocykly. Vlastní jednu z nejobdivovanějších sbírek na světě. Od roku 1980 žije se ženou Mavis, která se stará o řadu charitativních projektů které Jay podporuje.

Hanz "HChinaski" Radej

Herecká filmografie

2016 Doba ledová: Mamutí drcnutí
2015 Méďa 2
The Muppets (TV seriál)
2014 Elf: Buddy's Musical Christmas (TV film)
7T (TV seriál)
2013 Pozdravy ze spermabanky
2008 Bajky naruby: Želva a zajíc
Igor
P.A., The
Scooby-Doo a král skřítků
Velký Buck Howard
2007 A zase jsou tu Vánoce
2006 Astronaut
Auta
Doba ledová 2: Obleva
2005 Roboti
2004 Joey (TV seriál)
2001 Kouzelní kmotříčci (TV seriál)
Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
2000 Vesmírní kovbojové
Záhada Blair Witch 2 - a.z.
1999 Ed TV
Providence (TV seriál)
1997 Městečko South Park (TV seriál)
1995 Kancelářská krysa (TV seriál)
1994 Flintstoneovi
Přátelé (TV seriál)
1993 Frasier (TV seriál)
Chůva k pohledání (TV seriál)
Příběh dinosaura
1992 Jsem do tebe blázen (TV seriál)
1991 Kutil Tim (TV seriál)
1989 Kolize
Pobřežní hlídka (TV seriál)
1986 Doctor Duck's Super Secret All-Purpose Sauce
1983 What's Up, Hideous Sun Demon
1979 Americathon
1978 Almost Heaven (TV film)
Bankéři
V zajetí rytmu
1977 Legrace s Dickem a Jane
1976 Alice (TV seriál)
Holmes and Yo-Yo (TV seriál)
Laverne & Shirley (TV seriál)
1974 Good Times (TV seriál)

Dokumentární

2016 Norman Lear: Just Another Version of You
2015 Amy - a.z.
2014 Glen Campbell: I'll Be Me
2012 nWo: The Revolution
2011 Burani z Raketového městečka (TV seriál)
The Undefeated - a.z.
2010 Banksy: Exit Through the Gift Shop
Gene Winfield, geniální automechanik (TV film)
Solartaxi
2009 Love the Beast
2008 Speechless (TV film)
2006 A/k/a Tommy Chong
Al Franken: God Spoke
Tales of the Rat Fink
2005 Enron: The Smartest Guys in the Room
Tsunami Aid: A Concert of Hope (koncert)
1995 Barbra: The Concert (koncert)
1994 Divy minulosti (TV seriál)

TV pořady

2016 The 42nd Annual People's Choice Awards (TV pořad)
2015 Best Time Ever with Neil Patrick Harris (TV pořad)
Late Late Show with James Corden, The (TV pořad)
2014 Good Morning Britain (TV pořad)
2013 Arsenio Hall Show, The (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2013 (TV pořad)
2012 Betty White's 90th Birthday: A Tribute to America's Golden Girl (TV pořad)
2011 After Lately (TV pořad)
Saturday Night Live Special: Backstage (TV pořad)
2010 Postavte se rakovině (TV pořad)
The 8th Annual TV Land Awards (TV pořad)
1984 Los Angeles Comedy Competition with Host Jay Leno, The (TV pořad)
2009 Jay Leno Show, The (TV pořad)
2006 Jay Leno's Garage (TV pořad)
2004 Tavis Smiley (TV pořad)
2003 Americký chopper (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
100 Years of Hope and Humor (TV pořad)
2002 MTV Icon: Aerosmith (TV pořad)
2000 Rove Live (TV pořad)
1999 ABC 2000: The Millennium (TV pořad)
51st Annual Primetime Emmy Awards, The (TV pořad)
1998 Galileo (TV pořad)
The 50th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
Tony Bennett Live by Request: An All-Star Tribute (TV pořad)
1997 The 49th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1996 The 48th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1995 The 47th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1994 Howard Stern (TV pořad)
The 46th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1993 The 45th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1990 The 42nd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1987 The 39th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1986 Siskel & Ebert & the Movies (TV pořad)
The 38th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1978 The Jim Nabors Show (TV pořad)
1976 The Alan Hamel Show (TV pořad)
1961 The Mike Douglas Show (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace