Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý astronaut NASA Charles Farmer (Billy Bob Thornton) se odmítne vzdát svého snu podívat se alespoň jednou v životě do vesmíru. Na rodinné farmě si začne ve stodole stavět vlastní raketu, která by ho vynesla na oběžnou dráhu. Jeho „vesmírný program“ samozřejmě vzbudí zájem sousedů, kteří se jeho „kutilstvím“ dobře baví. Další, koho začne Charlesův sen zajímat, jsou novináři, kteří větří skvělý příběh na titulní strany. Na druhou stranu vláda neshledává na stavbě soukromé vesmírné lodi nic zábavného. Naopak považuje Charlesův koníček za podezřelý a postupem času za možné ohrožení, které je nutné zastavit. Jediný, kdo věří v Charlesův sen je jeho manželka Audie (Virginia Madsen) a jeho bývalý kolega z NASA (Bruce Willis). To, co začalo jako neuskutečnitelná fantazie jednoho snílka, začíná získávat reálnou podobu.

Hlavních rolí se ujali fantastičtí herci. Astronauta - farmáře si zahrál Billy Bob Thornton (Banditi, Ples příšer, Santa je úchyl!). Jeho manželku ztvárnila Virginia Madsen (nominace na Oscara za nejlepší vedlejší herecký výkon ve filmu Bokovka, Spider-Man), jeho kolegu z NASA Bruce Willis (Sin City – město hříchu, Rukojmí, Banditi). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Nemohu to unést. Co ? Tu tunu klišé. Je to celé nesmysl, ale to, že se člověk nemá vzdát svých snů, je pravdou. Ovšem cena, kterou by člověk mohl v případě "Astronauta" Farmera zaplatil, by byla příliš vysoká. Ještě, že se jedná o rodinnou popcornovou zábavu se vším všudy. Rozhodně mě NIC nepřekvapilo. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Príjemný film z "čistého vidieku", vkusne obhajujúci dôležitosť viery vo vlastné sny a potrebu podpory milujúcou rodinou pre ich úspešné dosiahnutie. Civilní herci, sympatická malá rola pre Bruca Willisa. Škoda len, že sa to celé tvári tak realisticky. Miestami som mal pocit, že to tvorcovia myslia vážne :-) ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Spíš než drama bych tomuto snímku přiřadil nálepku rodinné komedie. Člověk se totiž musel neustále smát. Když neberu v potaz spoustu nelogických, absurdních a nereálných situací, tak je tenhle film dokonalou propagandou amerického snu. Možná přihlouplý, ale pěkný je. Dalo se na něj koukat a slušně pobavil. Navíc tradičně skvělý Thornton mi tu bezvadně pasoval. Slušných 70% ()

spikey1 

všechny recenze uživatele

Billy si zkouší zase jinou polohu, každý správný herec chce mít své životopisné drama, a není tomu jinak ani u bývalého pícha.... pardon manžela Angeliny Jolie. Látka je to více než zajímavá, jenže zajímavá je v podstatě jen látka, to co uvidíme je typický příklad toho, že kde není přesah scénáristy a pořádná zápletka, tam ani kuře nehrabe. Chlap chce jít za svým snem, má ale na krku rodinu, pak je tu samozřejmně někdo kdo mu v tom brání, on musí udělat rozhodnutí a jak to dopadne? no podívejte se sami, já bych to bez Billyho určitě nedokoukal. ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Splniť si detský sen sa nie vždy dá. Presvedčujú nás o tom dennodenne faktory ako financie, okolie, odvaha a odhodlanie. Myslíme si, že na to nemáme, tak radšej budeme naďalej snívať. Astronaut Farmer je opak. Svoj sen si do podrobná vyčlenil, veril v ňom, aj keď mu zopár vecí a ľudí v okolí nepriali on si za svojím snom išiel cieľavedome. V jeho sne ho podporila aj rodina, bez ktorej by nikdy do vesmíru neletel. Všetko dokopy vytvára príjemný film, kde hlavnú rolu robí veľký sen o dosiahnutí niečoho, čo má podstatu vo vývine lepšieho zajtrajška. Lebo bez snov by sme boli nikto. A nejeden sen sa patrí aj splniť. Astronaut Farmer si ho splnil. 60% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (2)

  • Když manželka odjíždí v neděli do kostela na mši, zavírá dveře auta, které se ale nedovřou. V dalším záběru už jsou zabouchlé správně. (Pepy)
  • Mark Polish, který hraje FBI agenta Mathise, napsal k tomuto filmu scénář. (Pumiiix)

Reklama

Reklama