Reklama

Reklama

11. septembra 2001. Teroristi uniesli štyri lietadlá. Tri zasiahli svoj cieľ. Toto je príbeh štvrtého z nich. Štyria teroristi chceli použiť let číslo 93 ako zbraň proti USA a zasiahnuť Biely dom vo Washingtone. Štyridsiati statoční cestujúci s posádkou im v tom zabránili - aj za cenu vlastných životov. Televízny film režiséra Petra Marklea s dokumentárnou presnosťou rekonštruuje osudné udalosti spojené s letom číslo 93 z Newarku do San Francisca. Vychádza z autentických záznamov komunikácie posádky a telefonátov pasažierov z paluby lietadla spoločnosti United Airlines, ktoré ako jediné zo štyroch strojov unesených moslimskými teroristami nezasiahlo svoj cieľ. Keď sa pasažieri dozvedeli o náraze dvoch unesených lietadiel do budov Svetového obchodného centra WTC v New Yorku, podnikli zúfalý pokus o odzbrojenie štyroch teroristov a záchranu nielen svojich životov, ale aj Bieleho domu, ktorý bol cieľom útoku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Televízia mala stále tendenciu parazitovať na úspechu kde akého kino snímku, či už to bolo pred, alebo po jeho premiére ( napr. TITANIC, alebo ROBIN HOOD z roku 1991 ). Tento je jeden z nich, ale musím uznať, že síce nedosahuje úrovne Greengrassovho UNITED 93 má určité kvality, ktoré nemožno prehliadnuť. Má spád a určite nenudí. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Greengrassov snímok som síce ešte nevidel, nemám s čím porovnávať, no ak by toto malo reálne ukázať na situáciu okolo 11teho septembra a dôkladne vykresliť pocity, strach a hrôzu v lietadle, tak potom myslím, že to nebolo až také hrozné. Aj keď je pravda, že väčšiu hrôzu a súcit som pociťoval v ten deň doma pripútaný ku kreslu ako počas sledovania tohto filmu. Dialógy telefonátov rodín sú hrozné, nepomáhajú tomu ani herci, tobôž nie scenár. Nevyužiť takýto námet je obrovská škoda. 55%. ()

Reklama

Svihadlo 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem si řikala,že na TV film je to docela dobré a dokonce jsem uvažovala dat tomu i za 4 *...dokud nezačaly ty uplakané rodinné tragické scény,neustále opakované "Miluju tě!" a ten hloupě protahovaný konec s dírou v zemi s střídání ročních období při pohledu na ni. zezačátku kvalitní,pak už jen hloupé,nudné a přehnaně "emotivní". ()

Knight12 

všechny recenze uživatele

Tento dokument byl natočen velice autenticky až s takovou ohromující přesností a hlavně velice emotivně, tak nebuď te překvapeni jestli vám v pruběhu filmu ukápne nějaká ta slzička ;-). Děj se opravdu moc nevěnuje prvním třem letadlů, ale o to více letu číslo 93. Ve filmu je prvních cca 10 min bez promluvy, dalo by se říct taky "no comment" na to co vy těch deseti minutách bylo zobrazeno. Dál to už komentovat nebudu, protože v kamždym z nás zanechalo 11. záři jiny emoce, pocity, vzpomínky, ... Ať se s tim každé popere jak uzná za vhodny. ()

Miki68 

všechny recenze uživatele

Jo, ujistil jsem se, že jsem viděl právě tenhle snímek a ne žádný jiný, pojednávající o zříceném letu 93. Film sice není tak špatný, ale myslím, že jde o natolik silný příběh, že by každé alespoň slušné zpracování mělo v divákovi vyvolat NĚJAKÉ emoce. Ale u mě nevyvolalo ŽÁDNÉ. Jasně, věděl jsem, jak to celé dopadne (kdyby to mělo dopadnout jinak, asi by to byl jiný žánr), takže nehrozil happy end typu Hard Die, nebo Airport, ale ani to emocionální americké tlačení na pilu emocí ve mě nevyvolalo kýženou reakci. Režisér Markle ač ostřílen Kriminálkou Las Vegas si tady asi vybral oddychový čas... ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama