Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (415)

plakát

Ranhojič (2013) 

Němečtí tvůrci překvapili. Dvě a půl hodiny uteklo jako voda a ani na chvíli jsem se nenudil. Výpravné drama, dobrá kamera, hudba i herecké výkony. Trochu předvídatelný scénář ale celkově velmi dobré.

plakát

Fantomas (1964) 

Zajímavý, že ani padesát let neubralo filmu na vtipů a napětí. Ovšem bez ústřední dvojice Marais - de Funés by to byl slabý odvárek.

plakát

Tancuj Matyldo (2023) 

Film, který je velmi uvěřitelný a jde do hloubky. Že je Roden skvělý herec víme dávno. Paní Rázlová ukázala, že s ním umí držet krok. Krásná hudba, úžasná kamera. Pro nás, co jsme si něčím podobným prošli je film až bolestný. Závěrečná scéna s oknem je silná a když pod titulky zněl Tom Waits, měl jsem husí kůži. Hvězdička dolů pouze za stopáž, zkarikované postavy sociálních pracovnic a trochu uspěchaný závěr. Na české poměry velmi dobrý počin. Přestože není dokonalý, jsem rád, že film vznikl. Protože ukázal, že tančit se má až do konce...

plakát

Il Boemo (2022) 

Nádherná výprava, skvělá muzika. A to je tak všechno. Film byl vlastně o ničem. Nebyla tam žádná postava, se kterou bych se mohl ztotožnit, příběh byl rozvleklý, rádoby šokující, ale nevyvolal ve mně žádné emoce. Příšerná stopáž. Byl vůbec přítomen střihač? Proč musela být každá árie natočená od začátku až do konce? A výkony herců průměrné až nijaké. Velké zklamání.

plakát

Most špiónů (2015) 

Po filmařské stránce filmu nejde skoro nic vytknout. O výměně špionů jsem četl ještě před sledováním filmu, takže jsem byl mile překvapen dramatickým zpracováním. Jen trochu ta klišovitost postav a ten klasický americký happy end...

plakát

Roznese tě na kopytech (2013) (TV film) 

Nevěrohodný, blbě zahraný i natočený. Jen ta prdelka byla hezká. Na film dost málo...

plakát

Paralelní světy (2012) 

Tak hezkej nápad a tak zabitej hloupoučkým scénářem. Herci neměli co hrát, příběh úplně pitomoučký. Hvězdičky jen za námět a hezkou vizuální složku i efekty.

plakát

Inspektor Max (2018) (seriál) odpad!

Něco tak strašidelnýho jsem dlouho v televizi neviděl. Příšernej scénář, hloupý dialogy, nepravděpodobné zápletky, komplet všichni herci přehrávají, kamera, střih nefungují, režie snad žádná. Ach jo. Za prachy koncesionářů...

plakát

Bouřlivé jaro (2002) (divadelní záznam) 

Velmi dobré. Paní Vránová rozehrává herecký koncert. Je to skvělá herečka, která klidně utáhne celé pódium sama. Tisíce výrazových prostředků používá účelně, aby plasticky vykreslila postavu stárnoucí herečky. A Pavel Liška ukázal, že umí zahrát i charakterní roli. Uvěřitelné, smutné i úsměvné.