Reklama

Reklama

Dramatická kritika chování velkých společností v průmyslu rychlého občerstvení vypráví příběh, jímž se prolínají tři základní dějové linie. V první jde o ilegální přistěhovalce do USA pracující v masném velkozávodu. Další je o vysokoškolské studentce pracující jako brigádnice v rychlém občerstvení a koketující s aktivismem. A poslední nás zavede doprostřed vyšetřování správy podniku. Don Henderson (Greg Kinnear) je marketingovým vedoucím řetězce Mickey's Fast Food Restaurant a má obrovský problém. Kontaminované maso se nějak dostává do karbanátků potřebných pro výrobu jejich nejoblíbenějších hamburgerů Big One. Aby zjistil jak, vypraví se ze svého útulného hnízdečka v jižní Kalifornii do příbytků středoamerických dělníků obsluhujících jejich masné závody a objevuje tam skutečný "rychloobčerstvovací národ" konzumentů, kteří si sami vůbec neuvědomují, že to oni jsou konzumováni průmyslem lačnícím po čerstvém mase a výdělku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

Soweek 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jedno z mých největších zklamání za poslední dva roky hned po Saw III,z dramatu o fast foodech, na které jsem se těšil hodně dlouhou dobu se vyklubala absolutní příběhpostrádající blbost. Místo fast food problematiky se film spíše točí kolem mexických přistěhovalců. Čekal jsem nějaké nové poznatky do dané problematiky, nejenom že poznatky nebyly nové, oni nebyli žádné. Super size me zůstává neporažen, tento velmi slabý odvar mu nesahá ani po kotníky. ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Neřekl bych, že je to zas až taková agitka. Nebo jste měli pocit, že to, co tam povídá Bruce Willis, je nějak mimo mísu? Scéna s bojácnými, hloupými kravičkami je také výživná. Nechováme se, my lidi, kolikrát úplně stejně? Klid, pohoda, jistoty... vystoupit z komfortní zóny netřeba. Kdo ví, co číhá za hranicemi ohrady. Spíše než cokoli jiného, je Fast Food Nation obrazem naší společnosti, ve které chceme mít všechno rychle a pak se divíme, že je to sračka (doslova). A když s tím chceme něco dělat, zjistíme, že systém je chytře nastaven tak, aby se z něj ovečkám nechtělo. Ostatně, jak také ukázáno na mexické linii příběhu, člověk riskuje a odhodlá se změnit svůj život, až když mu teče do bot. ()

Reklama

KatanaCZ 

všechny recenze uživatele

Četl jsem zde celou řadu zajímavých komentářů týkajících se tohoto filmu a zajímal mě už jen kvůli tomu, co zde napsal Radek99. Těšil jsem se.........chyba! Normální divák se dívá na film kvůli zábavě a ne aby v něm hledal nějaké více či méně skryté bůh ví co. Takže řeči o kapitalismu, levicové orientaci apod. jsou naprosto zbytečné, stejně jako několik příběhů, které se prolínají během filmu. Vlastně jsou to úplně zbytečné dějové linie, bez kterých by se film klidně obešel. Pokud se přeci jen chce někdo nudit, tak mu tento snímek vřele doporučuji! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pro někoho je to možná šokující pro někoho jako jsem já ani ne. Tyhle tzv. povídačky, že v mase jsou obsaženy hovna, že v masnách běhají myši a že vám kuchař třeba naplive do burgru. To vše dle mého soudu se vždy dělo a dít se zkrátka bude. Navíc kdo ví, možná právě díky těmto "ingrediencím" mají hamburgery svou jedinečnou chuť. To by člověk, kdyby mu to mělo vadit, nesměl chodit ani do obyčejné restaurace. Jinak k filmu: po prvních asi 3 minutách jsem si myslel že to bude podobná pecka jako Děkujeme, že kouříte. Zklamání ale zavládlo, protože jediné světlé body jsou ukryty v několika minutových vystoupeních, ve kterých účinkuje buď Bruce Willis nebo Greg Kinnear. Nebýt několika těchto známých herců tak by mě film určitě nebavil. PS: Naivita s jakou jdou ty městké děti vyhánět krávy z ohrady mě šokovala mnohem více než celý film. Jejich následné rozbory na téma proč krávy vlastně neutekly by vydaly na Nobelovu cenu v kategorii psychologie zvířat. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Slepenec několika příběhů, které se točí kolem hamburgerového řetězce. Mexicko-imigrantská část mě nudila permanentně, linie s jedním z vedoucích činitelů fastfoodového řetězce byla lepší, ale někde po půlce skončila, příběh prodavačky v jedné pobočce byl asi nejlepší, ale časem se stočil také nezajímavým směrem. Režisér si největší trumfy nechal na závěr, ale to už bylo pozdě a ani záběry z porážky na jatkách už mě nedokázaly vytrhnout z letargie. Film je zkrátka moc dlouhý a zasloužil by razantně zkrátit (první bych vyhodil scénu s Brucem Willisem). ()

Galerie (75)

Zajímavosti (4)

  • Film sa natáčal v texaskom meste Austin, v Colorado Springs a aj v Mexiku. (Greenpeacak)
  • Režisér Richard Linklater bol nominovaný na Zlatú palmu na filmovom festivale v Cannes. (Greenpeacak)
  • Ve scéně, kdy se Don Anderson (Greg Kinnear) vydá na služební cestu, jede ve vozidle Ford Explorer 4. generace. Nedlouho poté však vystupuje ze staršího Fordu Explorer 3. generace. V dalším střihu pak lze vidět opět původní auto. (alambert)

Související novinky

Vůz plný zlata

Vůz plný zlata

01.06.2006

Zatímco čeští filmaři stahují své snímky z většiny festivalů na protest proti nepochopitelnému jednání naší vlády, která neodsouhlasila novelu zákona o české kinematografii, v Cannes se tuto neděli… (více)

Prst v chilli gratis

Prst v chilli gratis

21.05.2006

Co byste dělali, kdybyste začali jíst právě čerstvě připravené chilli a náhle v něm objevili článek lidského prstu? Já pravděpodobně zvracel. Tohle se stalo právě před rokem a před půl rokem byli… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno