Reklama

Reklama

Kdo je tady ředitel?

  • Dánsko Direktøren for det hele (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bláznivá komedie, která zcela vystupuje mimo tradiční téma a styl Larse von Triera. Majitel IT agentury si vytvořil postavu imaginárního šéfa, ale když chce firmu prodat, nezbývá mu než najmout podřadného herce, který bude zaskakovat nejen při jednáních. (Febiofest)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Von Trier nás hneď z kraja upozorní, že jeho film nemá hlbší zmysel, je to iba komédia, pri ktorej by sme sa mali pobaviť. Bavíme sa tak napoly a asi je jedno, či sme Slováci, Dáni, alebo Islanďania. Rozhodne som sa nebavil na tej inovatívnej kameramanskej metóde, ktorá bola zábavná, ako spievajúca Bjork. Vizuál je nepríjemný, obsah celkom fajn. Čiže presný opak toho, načo sme zvyknutí v jeho drámach. Hlbší zmysel ale v tomto mojom objave hľadať nebudem, rovnako ako vo fakte, že Jens Albinus vyzerá ako mladý David Lynch. Poslúchnem režiséra a po filme naňho radšej zabudnem. No a ktože je ten riaditeľ? No predsa náš režisér! Doporučujem skôr priaznivcom Charlieho Kaufmanna, ako fanúšikom Trierových (priamočiarych) drám. Prirovnanie k Soderbergovmu Full frontal tiež nie je od veci. ()

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Trier teda umí překvapit - v podstatě nebyla přítomna sebemenší míra úchylnosti. No, skoro - asi není úplně normální předstírat, že nejste majitelem svýho vlastního podniku, ani žít s utkvělou představou, že jste znovuzrozený Gambini, ani - no, tak všechny postavy snad ani vyjmenovávat nebudu. Ale nevadí! Tenhle nadmíru osvěžující a zcela neotřelý typ grotesky pobaví všechny, kdo za vrchol komediálního žánru nepovažujou kreace s Jennifer Anniston a tchýněma uklouzávajícíma na banánech. ()

Reklama

hirnlego 

všechny recenze uživatele

V den, kdy se mi nějaký Trierův film nebude líbit, zanikne kinematografie a svět už nikdy nebude jako dřív - tak jsem pravila dne 27.3.2007 za plného vědomí, utírajíc si slzy (+ poprskané ruce, nohy, záda) a nedočkavě vyhlížejíc další mistrovo geniální dílo. . . . Podzim na venkově je dusný (:-x), J.-M. Barrovi zrušili kurzy dánštiny a monolog kominíka z města bez komínů je transcendentní zážitek. Hm, Lars - neobvyklé jméno pro Boha… ()

stilgar1 

všechny recenze uživatele

Herecky naprosto dokonale zvládnutý film (Thór v roli Finnura trochu připomíná Stiga z Království...) s geniálním scénářem, který místy přímo bere dech. Bohužel však trochu rušivě působí velmi zvláštní střih, takže hodnocení musím trochu srazit. Nu, někteří chtěli víc, někteří méně...dostali to, co chtěli, a co si zasloužili...:) ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Bylo mi jasné, že komedie podle Triera bude vypadat o dost jinak než typická žánrová záležitost, přesto jsem doufal, že se budu spíš smát než oceňovat satirické narážky. A nevyšlo v podstatě ani jedno, kritika kancelářské politiky často příliš nefungovala, s humorem to nebylo o moc lepší. Ano, sem tam se něco k zasmání sice našlo, ale spíš šlo o slepenec absurdních scének někdy s víc, jindy zas méně povedenou pointou. A směrem ke konci filmu mi začala postava Kristoffera vadit, i když určitě ne tolik jako debilní (ale pozor, cool/super vtipná!) berlička v podobě jeho bývalky jako právničky. Dánsko-islandské vyrovnávání se s minulostí mě už minulo úplně (podobně jako hrátky s kamerou/střihem). Takže poněkud rozpačitý dojem, alespoň samotné téma/zápletka stálo opravdu za to, tudíž ty 3* to ještě budou, ale stejně jako jiní si příště pustím od Triera spíše drama (a o zhlédnutí jeho Idiotů raději ještě popřemýšlím). ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natáčen kamerovou technikou zvanou Automavision, kdy je každý úhel a pohyb kamery volen počítačem. (HellFire)
  • Ve scéně, kdy zaměstnanci obědvají a Kristoffersonem (Jens Albinus) začne mluvit o řediteli velkého ředitele, pozice Ravna (Peter Gantzler) se různě mění. (T081)
  • V dánské verzi filmu bylo ukryto množství vizuálních prvků. Tyto vizuální prvky, zvané „Lookey“, byly součástí jakési soutěže, jejíž úkolem bylo všechny najít. Vítěz získal cenu a mohl si zahrát v dalším filmu Larse von Triera. (HellFire)

Související novinky

Je skutečně Lars von Trier v koncích?

Je skutečně Lars von Trier v koncích?

03.06.2007

Tento osobitý dánský tvůrce právě prožívá svoji osobní krizi a topí se depresích. To a mnoho dalšího prozradil sám Trier v rozhovoru pro dánský deník Politiken. Jeho duševní stavy jsou až natolik… (více)

Reklama

Reklama