Reklama

Reklama

Kdo je tady ředitel?

  • Dánsko Direktøren for det hele (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bláznivá komedie, která zcela vystupuje mimo tradiční téma a styl Larse von Triera. Majitel IT agentury si vytvořil postavu imaginárního šéfa, ale když chce firmu prodat, nezbývá mu než najmout podřadného herce, který bude zaskakovat nejen při jednáních. (Febiofest)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

gudaulin v komentářích to napsal přesně tak, jak to cejtím i já. Mám Triera hrozně rád, ale tohle mi nesedí. Ani druhej pokus s několikaletým odstupem to nezměnil.

AdamesWWE

AdamesWWE (hodnocení, recenze)

Dnes som videl celkom dobrú a zábavnú divadelnú podobu tohto filmu, asi pozriem aj samotný film. :)

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Netušíte někdo, na co se to koukali v tom kině? Měl jsem pocit, že by to mohl být Tarkovskij.

Tweety1

Tweety1 (hodnocení, recenze)

perfektna psychologia, daju sa tu najst asi vsetky ludske povahove crty.

Renton

Renton (hodnocení, recenze)

Výborný film.
Obětovaná část sobotního odpoledně a drobná částku za lístek se mi mnohonásobně vrátila

hirnlego

hirnlego (hodnocení, recenze)

Jossie: Čekalas, že Lars si snad vybere špatně? Neexistuje :)
Dudek: povedený - ale nevim, jestli kvůli DVD riskovat možnost, že bych vážně na chvíli musela být tou ředitelkou, au :)

mimochodem, teprve teď koukám na ofic. stránku a --- proč mám v souvislosti s Trierem sakra tak často nutkání používat slovo "geniální"? :)

hirnlego

hirnlego (hodnocení, recenze)

Fuka je mimo (a on to vlastně i sám ví) - "je spíš hořký a depresivní než vtipný, a dvakrát nebo třikrát do něj vstoupí hlas vypravěče, který se snaží divákovi naznačovat, že se dívá na nějaký metahumor s hlubším poselstvím" - depresivní ani náhodou, hořký malinko (Chudinka Mette) - ale vtip jasně převažuje. A "to hlubší poselství" právě sám Trier hned na začátku úplně vyloučil - takže Franto, pozdravuj Sandlera a pápá.

...a kdo že je tady teda ředitel? Tak to už přece všichni dávno víme, Larsi...

hirnlego

hirnlego (hodnocení, recenze)

Fero Fenič mi čte myšlenky - špatné pro něj, dobré pro mě - minulý rok přispěchal na Febiofestu s Morrisseyho filmy s Udem, když jsem je zrovna chtěla vidět - a letos si do programu klidně šoupne Triera, kterého opravdu jen čirou náhodou chci také docela dost vidět. Jsem v rozpacích - mám si pro přístě hlídat, abych nemyslela na nějaké prasárny, aby se pan Fenič nečervenal?

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Co je zas s tim českym název?! *smajlík v podobě mračící se lebky* Ředitel Zeměkoule byl perfektní, tohle je kapku divný! Ach jo. Jinak Lookeys zní zajímavě, i když s Trierem rozhodně nesouhlasím v tom, že film je jednosměrné médium s pasivním publikem (pokud to vůbec řekl, nějak jsem vůči takovým netovým zprávičkám trochu podezíravý), je to uzavřený kruh, ve kterém funguje vztah i mezi tvůrcem filmu a jeho divákem, ale budiž, celkem jsem na ten Trierův pokus zvědavý (asi stejně jako na Anti-Christ).

hirnlego

hirnlego (hodnocení, recenze)

Lucka: No zajímavé - až na tu peněžní výhru - myslím, že fanouškovi by bohatě stačilo mít možnost zahrát si v jeho filmu (!)...takhle to vypadá lehce komerčně...ále co - já nejsem dánský divák, kašlu na to :)

jen mě docela vyvedl z míry ten český název (jako většinou, že) - proč to nemůže být prostě Ředitele Zeměkoule? Chjo...

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Dudek: Tj, já už jsem zvyklý na několika-měsíční zpoždění premiér, bez ohledu na to, jak moc ten film chci vidět. V cestě do Prahy je problém jenom jediný - finanční, ne že by se na to nenašlo, ale vyhodit pětikilo za film je už trochu moc..

Dudek

Dudek (hodnocení, recenze)

Eodeon: Když tam běželo Pět překážek, tak možná uvidíš i Direktøren for det hele :) Nebo si, při nejhorším několik měsíců počkáš, ale to už sám jistě znáš. Btw přijet do Prahy snad není rpoblém, ne? Otázka pak je, jak moc to chceš vidět...

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Dudek: no, sice je moc neznám, ale už se těm osobám jednou povedlo přivést krev v mých cévách do varu, takže už dávám větší pozor :-)

Já si říkal, že když i v našem malém, zapadlém, maloměšťáckém kině dávali filmy jako Manderlay nebo Pět překážek, pak tu snad zbývá naděje i pro Ředitele Zeměkoule.

Dudek

Dudek (hodnocení, recenze)

No, to zase budou dvě kopie pro Prahu, tak se moc netěš :)

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

taky doufám a jsem rád, že u nás film bude tak brzy, snad to tak zůstane, ale jaro 2007 vypadá hodně slibně :-)

hirnlego

hirnlego (hodnocení, recenze)

Tak to já mám pro Larse vždy jen slova chválY. Doufám, že je budu mít i v březnu/dubnu...

Dudek

Dudek (hodnocení, recenze)

Mně ano. Pro Larse jen slova chváli :)

Ne, abych se přiznal, ačkoli se na tenhle snímek hodně těším neočekávám nic ve stylu starších snímků (vyjma Idiotů).

Dudek

Dudek (hodnocení, recenze)

Dokonce to pojmenovali přesně tak jak jsem předpokládal :)

Btw první hodnocení nejsou zrovna kladná :(

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

hm, český název... a datum premiéry, docela brzy, snad to takhle zůstane

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Dudek: Nápad s prolínáním nezní špatně, Trier vždycky umí přijít s nějakým pro diváka šokujícím experimentem, kterým si ho získá. Pokud jde o obsazení, neznám výkon Nicole v Dogville a kdože tam vlastně hrál otce Grace? V Manderlay mi přišel Dafoe skvělý a to ho nemám vůbec rád.

Dudek

Dudek (hodnocení, recenze)

Eodeon: No nevím, hodně se spekulovalo o problému s financemi a Trier si to navic představuje dost náročně. Natáčení mělo být rozfázováno do dvou částí, které by se v samotném snímku prolínaly - během střihů by se tak měnilo podbarvení podlahy a dokonce i herci. Zejména se spekulovalo o obsazením dvou žen do role Grace a dvou mužů do role otce, kdo to je si můžeš snadno domyslet. Bylo tam ještě víc problémů, ale moc jsem se toho nedozvěděl, doufám...

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Dudek: Jakto černě? Závěrečný díl trilogie musí být! Já sice ještě neviděl ani Dogville, ale napravil bych to mít příležitost. Do PTN jsem ten film dával před pár měsíci.

Dudek

Dudek (hodnocení, recenze)

Eodeon: O jeho přidání jsem nežádal, neboť s natáčením to zatím vypadá velmi černě, i když pokecat by se o něm dalo slušně.

Dudek

Dudek (hodnocení, recenze)

Paráda, tenhle film tu hodně chyběl, konečně budeme moc pohovořit. Díky Barde.

Související novinky

Je skutečně Lars von Trier v koncích?

Je skutečně Lars von Trier v koncích?

03.06.2007

Tento osobitý dánský tvůrce právě prožívá svoji osobní krizi a topí se depresích. To a mnoho dalšího prozradil sám Trier v rozhovoru pro dánský deník Politiken. Jeho duševní stavy jsou až natolik… (více)

Reklama

Reklama