Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou temného příběhu z dnešního Berlína je patnáctiletý Michael Polischka. Když se s jeho půvabnou, leč nevyrovnanou matkou Miriam rozejde bohatý milenec a vyhodí je oba na ulici, uváznou v mizerném bytě na bezútěšném předměstí Neukölln. A ve světě násilí, drog, pouličních gangů, mladistvých zlodějíčků a rváčů je tak snadné dostat se na šikmou plochu. Chlapec s upřímnou tváří, jehož tvrdě šikanují starší spolužáci, sice získá pár nových kamarádů, ale stává se až příliš snadnou kořistí místního podsvětí. Setkání s bossem Hamalem a jeho nohsledem Barutem změní Michaelův život a vystaví ho kruté životní zkoušce. Film vyniká autentickou atmosférou a otevřeným pohledem na sociální problémy těch, kteří propadli společenským sítem a zoufale bojují o přežití. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Mám trocha alergiu na nemeckú kinematografiu a tento film smrdí nemecky až to bolí. Ono je to vždy ľahké spoznať, či sa dívate na Nemecký film, alebo nie. Ak by som šiel na tento film do kina, bol by som veľmi sklamaný. Hodnotím však priemerne a to aj preto, že vo filme je pár svetlých scén. Príbeh a zápletka je síce neoriginálna a dalo sa s tým trochu pohrať. Tvorcovia poriadne tlačili na pílu a tiež sa snažili hneď od začiatku rýchlo dostať divákov do deja. Dobré scénky ale hneď striedajú tie nudné. Myslím, že mnohí ďalší diváci to budú tiež hodnotiť priemerne. ()

Lukadlo 

všechny recenze uživatele

U filmu jsem se opravdu nenudil, ale na pět hvězdiček to není. Trochu mě zklamal pohádkový konec. Hudba a režie se mi jinak líbila, sice mě malinko ubíjela výslovnost těch turků, co měli na Michala spadeno, ale po ostatních stránkách se mi snímek líbil. P.S.: Opravdu v Německu dopravují kokain 15ti leté děti? :) ()

Reklama

Damiel 

všechny recenze uživatele

60 % - Ve všech směrech průměrné krimidrama, které sice má "své chvíle", ale celkově nedokáže strhnout. Za hlavní příčinu toho považuju málo propracované, jednorozměrné postavy, scénář s několika nerealistickými zlomy (a nedotaženým koncem), kde často zahapruje i logika. Mladý David Kross jako Michael Polischka byl ale v pohodě a překvapil mě. ()

Chise 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo zlé. Námět více než zajímavý, ale forma? To, co se dalo rozvinout, zmizelo, to, co tam vůbec nemuselo být, bylo roztaženo do nesmyslné šíře. Představitel Michaela byl sice poměrně zajímavý, ale tento film nezachrání už nic. Za námět hvězdičku, za prostředí a herce druhou, ale jinak velice slabé. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

V Drsňákovi vidím ne geniální, ale hodně dobrý film, kterému napomáhá hlavně technické zpracování. Autentické záběry, kterých docílili pomocí digitální ruční kamery, a do šediva situovaného zabarvení snímku. Detlev Buck natočil zajímavý film o drogách, který nesledujeme prostřednictvím uživatele drog, ale úplně obyčejného kluka. Nad to se dočkáme řady napínavě pojatých scén, které vás svým realismem donutí ani nemuknout. Upřímně, v Německu bych radši nebydlel :) ()

Galerie (18)

Související novinky

Kate zaskakuje za Nicole

Kate zaskakuje za Nicole

15.01.2008

Jakmile Nicole Kidman dotočila válečný velkofilm Baze Luhrmanna Australia, s nadšením se vrhla na další projekt, nazvaný mateřství. S manželem Keithem Urbanem očekávají potomstvo, což je určitě… (více)

Reklama

Reklama