Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou temného příběhu z dnešního Berlína je patnáctiletý Michael Polischka. Když se s jeho půvabnou, leč nevyrovnanou matkou Miriam rozejde bohatý milenec a vyhodí je oba na ulici, uváznou v mizerném bytě na bezútěšném předměstí Neukölln. A ve světě násilí, drog, pouličních gangů, mladistvých zlodějíčků a rváčů je tak snadné dostat se na šikmou plochu. Chlapec s upřímnou tváří, jehož tvrdě šikanují starší spolužáci, sice získá pár nových kamarádů, ale stává se až příliš snadnou kořistí místního podsvětí. Setkání s bossem Hamalem a jeho nohsledem Barutem změní Michaelův život a vystaví ho kruté životní zkoušce. Film vyniká autentickou atmosférou a otevřeným pohledem na sociální problémy těch, kteří propadli společenským sítem a zoufale bojují o přežití. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

Chise 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo zlé. Námět více než zajímavý, ale forma? To, co se dalo rozvinout, zmizelo, to, co tam vůbec nemuselo být, bylo roztaženo do nesmyslné šíře. Představitel Michaela byl sice poměrně zajímavý, ale tento film nezachrání už nic. Za námět hvězdičku, za prostředí a herce druhou, ale jinak velice slabé. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, který bych jako kriminální moc neoznačoval, jde spíš o drama patnáctiletého chlapce,který se v novém prostředí obávané berlénské čtvrti dostane do spárů party výrostků, jejichž vydírání jej dovede k tomu, že se nechá zneužít partou arabských a tureckých překupníků drog. Zajímavá je sonda do jeho vlastní domácnosti, kde matka poté, co opustila manžela, se stává promiskuitní děvkou a na syna nemá moc času... Syrovost filmu je zdůrazněna černobílou kamerou jen občas střiženou v náznacích barvy . ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrá sonda do nemeckej spoločnosti a to sa písal ešte len rok 2006. Pekne ukázané, že raz keď sa narodíte do sociálne slabšej vrstvy, ono sa to s vami vezie. A ťažko sa už odpichnúť, to sa skôr pod tlakom okolností stanete kriminálnikom. Dobre je tiež znázornené, ako na uliciach rozhoduje mafia a jej zloženie bolo ešte prekvapujúco ukázané hodnoverne – väčšinu tvoria príslušníci rastúcej etnomenšiny, ktorá vždy spomína nejaký salám a aj ten musí byť halal. Kto vie, či v dnešnej dobe extrémnej hyperkorektnosti by ešte niečo také natočili. Dnes sú zlí len pôvodní obyvatelia a v Nemecku dokonca už na niektorých miestach zakázali vyvesovanie štátnej vlajky, aby to neurážalo city prisťahovalcov... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Zoran Drvenkar, Gregor Tressnow .. Je to takové celé moc šedé a nevýrazné na všech frontách. Nejen zvolenou našedlou vizuální formou, ale také vykresleným příběhem. Příběh chlapce, který se musí probírat přistěhovaleckou nesnášenlivostí a tyranii ve škole, kdy ho shánění peněz na vykoupení se z šikany dovede až k prodeji drog… Dost přímočaré, s tragickým koncem, který ovšem nezasáhne tak jak asi tvůrce chtěl. No, na druhou stranu to je po sérii romantických teen debilit film z kategorie (nad)průměrných a jeho shlédnutí vám nepřinese žádnou újmu. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Film je spise zajimavou sociologickou sondou soucasneho Kolina nad Rynem, konkretne casti Neukölln, jez je povestna svoji "pestrobarevnosti". Zbytek neni ani nijak zvlaste povedene remeslne zvladnut a pribeh je naivnoucky a v urcitych chvilich vylozene pritroubly - napr. finalni scena, kdy arabsti neukölln "gangstaz" cekaji celou noc az do ranniho rozbresku, nez Michael zmackne spoust... ()

Galerie (18)

Související novinky

Kate zaskakuje za Nicole

Kate zaskakuje za Nicole

15.01.2008

Jakmile Nicole Kidman dotočila válečný velkofilm Baze Luhrmanna Australia, s nadšením se vrhla na další projekt, nazvaný mateřství. S manželem Keithem Urbanem očekávají potomstvo, což je určitě… (více)

Reklama

Reklama