Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sherry Swansonová, která byla závislá na drogách a spáchala loupež, se vrací z vězení. Přímočará mladá žena se snaží zařadit do běžného života. Naváže kontakt s bratrem Bobbym, který vychovává její dceru Alexis. S holčičkou, na níž jí velmi záleží, se pokouší obnovit normální vztahy. Nějakou dobu se zdá, že prolomí nedůvěru okolí a dodrží své předsevzetí fungovat jako zodpovědná matka. Úspěšně abstinuje a získá místo vychovatelky malých dětí... Zmatená Alexis však vyrůstá pod vlivem bratrovy manželky Lynn, která na Sherry žárlí. Odcizení dívenky s její skutečnou matkou se prohlubuje. Sherry, jež se mezitím spřátelí s drsným sympaťákem, propadne beznaději a znovu sáhne po drogách... Příběh byl podle autorčiných slov inspirován reálným osudem její kamarádky z dětství. Snímek Sherrybaby, natočený v lokalitách New Jersey, se opírá o přesvědčivý výkon Maggie Gyllenhaalové v titulní roli a prozrazuje autorčinu dokumentaristickou zkušenost. Ilustruje mechanismy návratu delikventů do standardní společnosti a je rovněž obecnější úvahou o mladých lidech, kteří v životě selhali a snaží se o nápravu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (98)

Showbizz.centrum.cz (Jan Štěpánek)

"Sherrybaby je po všech stránkách povedený film, ale právě v komunikaci selhává. Možná trochu zasytí citlivého diváka vybírajícího spíše z alternativních okrajů nabídky, ale nedokáže ho hlouběji oslovit. Jistěže není třeba okázalých gest, nabízí se třeba Soderberghova Bublina. Tvrdohlavý, komorní a…" více

Tiscali.cz (Jan Jaroš)

"Sherrybaby patří mezi díla navenek nenápadná, realizačně skromná, avšak vypravěčsky uvěřitelná, podprahovými emocemi až přesycená. Zasazení do maloměstského prostředí není násilné; režisérka nepotřebuje davové scény, aby navodila autenticitu. Kameraman Russell Lee Fine nevymýšlí ani složité…"

Reklama

Reklama