Reklama

Reklama

Taxidermia

  • Maďarsko Taxidermia (více)
Trailer 1
Maďarsko / Rakousko / Francie, 2006, 91 min

Režie:

György Pálfi

Hrají:

Csaba Czene, Gergely Trócsányi, Adél Stanczel, Marc Bischoff, Erwin Leder, Maria Bodor, István Znamenák, Piroska Molnár, Réka Lemhényi, Gyula Kiss (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Tři příběhy – tři historická období. Tři muži – děd, otec a syn. Jeden touží po lásce, druhý po úspěchu, třetí po nesmrtelnosti. Děd žije svými fantaziemi a za zimních večerů se v promrzlém chlévě zahřívá vzrušujícími sny. Nic ho nemůže zastavit v jeho plodné představivosti. Otec je proslulý šampion v soutěžích jedlíků v časovém limitu, jenž se snaží dostihnout svůj vzor, evropského mistra jedlíků. Syn vycpává zvířata. Zabývá se něčím, co si nikdo nedokáže ani v nejbujnější fantazii představit. Příběhy děda, otce a syna, jež se odehrávají ve třech dějinných obdobích, nastavují zrcadlo zvrácené době i společnosti. Režisér o svém filmu říká: „Nemám potřebu vyprávět o sobě, ale o věcech, které jsou pro mne důležité. Objevil jsem svět povídek Lajose Partiho Nagye, které by klidně mohly být moje. Dvě jeho povídky tvoří základ tohoto příběhu o rodině. Ve scénáři jsem k nim přidal tři generace a pro sebe místo vypravěče.“ (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (472)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Poněkud dekadentní, bez použití eufemismů bych to nazval "kentáč jako svině." György Pálfi je zajímavý režisér, ale stejně formu neovládl úplně dokonale, jelikož první třetina o chronickém onanistovi, za druhými dvěma poněkud zaostává. Já osobně mám nejraději prostřední část o přeborníkovi ve sportovním žraní. Nejvíc z celého filmu se mi ale líbila hudba, originální, zajímavá. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Myslím, že režisér se ani tak nesnažil diváka šokovat, jako spíše jít svojí "a(rt/l)ternativní" cestou. Dvakrát se mu to parádně povedlo, potřetí šlápnul trošku vedle. Já se první dvě rodinné etapy perfektně bavil .. a to se za zvrhlíka nepovažuju (i když kdo ví :o). Takže 80% za to, že mi ke konci do smíchu už tolik nebylo. ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Taxidermia je číra perverzia na filmovom plátne. Je to filmový projekt oslobodený z nánosu pravidiel. Odvážne testovanie a prekročenie hraníc únosnosti diváka. Je to zvláštna a dekadentná podívaná. 3 príbehy, ktoré gradujú na intenzite na škále nezvyklostí a zvráteností. Pre mňa ako diváka to bol celkom ťažký hardcore, ktorý ma viac zaujímal zo psychologického hľadiska. Zo psychoanalytického rozboru sa na všetky tri príbehy možno pozrieť ako na vývin osobnosti s deviantným správaním, kde hrá hlavnú rolu sexuálny pud. Túžba po slasti má v taxidermii rôzne vyjadrenia, uspokojovanie masturbovaním, prejedaním, zvláštnym fetišom či nutkavou záľubou v estetične. Každý hrdina si "libuje" v tom svojom. Tematicky ide o dobre uchopený príbeh plný symbolických reprezentácií deviantného správania. Obsah však bežný divák sotva strávi. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nechci moc filozofovat.. Ale pro ty co nevědí.. Tak Kunda je Společný Jmenovatel !! A podle mé Teorie se Kunda netočí kolem světa,ale svět kolem kundy!! Měl jsem dost! Tohle je šíleně zvrhlá Záležitost!! Největší Kalibr Hnusu, co jsem kdy viděl !! Možná to předčilo i Srbský FILM!! Vypadá to jako tři povídky, které jsou vzájemně propojené..v Té První je týpek, který byl ČurákoFIL.. Strčil ho všude,kde se to jen dalo a také s ním prováděl vše, co ho napadlo !! v Té Druhé probíhaly závody tlustých Lidí.. Kdo sežere nejvíc !! A následné zvracení do kýble!! Nedopuručuji při filmu Jíst !! v Té třetí názorně vidíme, jak dopadl ten z předešlé Povídky !! Mohutné 300 kilové prase, které nemůže ani vstát.. krmí se 300 nerozbalenýma tyčinkama za Hodinu a stará se o něj jeho syn, což je Nejškaredší člověk na světě !! Nakonec příjde Sebepitva!! A totální Destrukce Lidského Těla!! Fuj, Už nikdy více... a Když vidím, že se film dostal až do KIN.. tak se mi chce zvracet.... ()

Hrabka odpad!

všechny recenze uživatele

To je hnus velebnosti. Du blejt! Asi nějak podobně by se dal okomentovat tento film, který je nechutný, odporný, úchylný, trapný a daly by se použít i další podobná přídavná jména. Absolutně nechápu jak tomu může někdo dát 4 nebo dokonce 5 hvězd. Vždyť je to úplně pitomý film o třech dějstvích, který vypráví o jedné totálně ujeté rodině. Není na tom vůbec nic zajímavého, je to akorát hnus, který vás maximálně znechutí. A jděte se bodnout s nějakou originalitou. Děj byl nudný, kdyby to aspoň bylo o něčem, ale to néé. Opravdu nevím, koho může bavit, dívat se půl hodiny na úchylného masturbátora, poté další půl hodiny na mistrovství světa v blití a nakonec na superšpekouna a jeho syna a jejich supersmrt. Ještě by bylo vhodné zdůraznit, že tohle není žádný horor, kvůli tomu jsem se taky k tomuto fujtajbl filmu dostal. Tenhle film je s hvězdičkou, ale pro mě to je jednoznačný odpad! 10% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (7)

  • Režisér György Pálfi vyhrál na soutěži Sundance/NHK Filmmakers Award v roce 2004 10 000 amerických dolarů. Ve té době byl snímek Taxidermia ještě v předprodukci, a tak mohl peníze použít právě na svůj další film. (bestlama)

Související novinky

Rozhovor: Gergely Trócsányi (Taxidermia)

Rozhovor: Gergely Trócsányi (Taxidermia)

19.01.2007

Ano, i ve skutečnosti je Gergely Trócsányi mohutný, jako ve filmu. Když jsem přišla na rozhovor, seděl za stolem potaženým dekorativní kožešinou z nějakého bobra, pohodlně zabořený do sedačky vedle… (více)

Projekt 100 / 2007

Projekt 100 / 2007

11.01.2007

Již 13. rokem se můžeme těšit laskavé péči organizátorů putovní filmové přehlídky Projektu 100, AČFK. Ti kažodorčně dbají o pravidelný přísun deseti mimořádně kvalitních filmů na stříbrná plátna po… (více)

Reklama

Reklama