Reklama

Reklama

Horský kmen lovců mamutů Jagalové se obává hladovění, protože zvířata, která jsou jejich zdrojem obživy, přicházejí stále později a je jich méně. Když najdou v horách mrtvou ženu a u ní modrooké děvčátko, prorokuje stará šamanka, že dívka, která dostane jméno Evolet, je znamením velkých změn. Současně však slibuje, že ze středu Jagalů vzejde válečník, který se ožení s Evolet a povede Jagaly k novému životu. Do dívky se zamiluje DeLeh. Když je přepadnou bojovníci na koních, mnohé zabijí a další včetně Evolet odvlečou, rozhodou se KaRen, DeLeh a TikTik vydat po stopách nájezdníků a zajatce osvobodit. Po vyčerpávající cestě dorazí k Hoře bohů, kde tisíce otroků stavějí pod dohledem kněží a válečníků pyramidu pro všemohoucího vládce. DeLeh a náčelník Nakuů proniknou na stavbu, aby se pokusili získat podporu otroků v boji proti jejich utiskovatelům, ti však váhají. Dosud se totiž neobjevilo znamení, které by zvěstovalo příchod bojovníka osvoboditele, kterého se i všemohoucí bojí. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (998)

novoten 

všechny recenze uživatele

Další šance na zábavně-dobrodružný film zahozena. Ta Emmerichova přímočará dětinskost a upřímnost, se kterou svoje příběhy vypráví, mě chvílemi skoro fascinovala. V důsledku je ale film jen utahanou báchorkou, ve které pralidi mluví angličtinou s blízko-východním přízvukem, mamuti staví pyramidy a poslední zbytky dobrodružství zachraňuje pětiminutovka se šavlozubým tygrem. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No zas tak spatny, jak by se podle hodnoceni mohlo zdat, to neni, ale tentokrat to Emmerich skutecne moc nezvlad. Kdyz pominu spoustu nelogicnosti (oholeny fousy, perfektni rec atd.) a splacanej predvidatelnej pribeh, kterej chvily pripomina Apocalypto, chvily Barbara Conana a je tam nahazeny bez jakykoliv logiky to, co Emmerich zrovna pro tu kterou scenu potreboval a prislo mu cool, nevyraznyho hlavniho hrdinu a naprosto zbytecne super happyend, nemuzu pominout, ze film nedokaze strhnout. Co na tom, ze triky a hudba jsou hodne dobry, kdyz na naky poradny bitvy moc nedojde a ani zaverecna bitva neni kdovijak bombasticka, jen se sleduje bezici hromada lidi a najednou je konec, vetsinu casu se jen mluvi a pribeh proste plyne a kdyz uz to vypada, ze se konecne rozjede, tak za chvily zase zatuhne. Aspon, ze to ma rozumnou delku 95 minut, takze to nestihne vylozene otravit. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Harald Kloser a Thomas Wanker: 1. Opening [2:43] ,2. Mountain Of The Gods [1:56] ,3. Speech [3:01] ,4. Evolet [2:44] ,5. Mannak Hunt [2:08] ,6. Celebration [1:29] ,7. I Was Not Brave [1:48] ,8. Night Of The Tiger [1:37] ,9. Lead Them [2:28] ,10. Terror Birds [3:22] ,11. Wounded Hunter [1:51] ,12. Food [1:59] ,13. Goodbyes [1:13] ,14. Sea Of Sand [2:41] ,15. Wise Man [1:40] ,16. He Was My Father [1:05] ,17. Mark Of The Hunter [2:45] ,18. Free The Mannaks [1:47] ,19. Not A God [2:35] ,20. You Came For Me [2:06] ,21. The End [3:18] ,22. 10,000 BC/End Credits [2:55], ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Na regulérní hollywoodský velkofilm moc blbé a naivní, na realistický útržek ze života prvních lidí zas příliš pohádkové a neskutečné. Kdyby se však Emmerich křečovitě držel historických faktů, nevypadalo by to dobře - rok 10 000 př. n. l. zde prezentuje v podobě velkolepé trikové exhibice, kterou jsem prostě nemohl sledovat s vážnou tváří (dialog s tygrem! Velká matka! zázračné obživnutí!), ale zároveň mě nikdy vyloženě neiritovala. Je to celé tak pečlivě zkonstruované, vymydlené, ploché a rutinní, že to v žádném případě nemůže zanechat jakýkoli osobitý otisk. P.S. Ale mohli se prásknout přes kapsu a na závěr připojit cool bitku mamuta s dinosaurem. Dílo zkázy by bylo dokonáno... 50% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No bohužel spíš zklamání, jelikož i když hodnocení je mizerný a komentáře ještě horší, tak já mam podobný velkolepý filmy rád a trailer vypadal výborně, jenže to by v těch dvou minutách nesmělo být všechno zajímavý z filmu. Je pravda, že některý scény jsou fakt parádní, hlavně Mamuti na začátku, jenže to je bohužel na dlouhou dobu všechno co tenhle film nabídne, protože Roland Emmerich se bohužel vydal špatnou cestou a příběh za prvé nezaložil tolik na akčních sekvencích, jak by to potřebovalo a za druhý ho rozved přesně tim ukecaným a nezajímavým směrem, kterým to hodně pohřbil, tim se z toho stává hrozně zdlouhavá záležitost. Celá ta legenda o Manaka se dala podle mě daleko víc rozvést a nedělat z toho druhýho Pathfindera. Dalším problémem filmu je ještě šíleně nevýraznej hlavní hrdina bez charisma a o stupiditách v příběhu se snad nemá ani cenu bavit, jinak sem to ani nečekal a ani mi to nevadí. No a teď ještě vymyslet klady. Tak určitě se dá hodně dobře mluvit o tricích, mamuti perfektní, ostatní trochu horší, ale celkově určitě nadprůměr a taky se mi hodně líbilo těch pár akčních a dobrodružných scén a taky samozřejmě Camilla Belle, ale o moc víc toho bohužel neni. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (27)

  • Ak by sme mali vychádzať z názvu filmu, tak neexistujú žiadne dochované záznamy, že by 10 000 rokov pred Kristom boli ľudia schopní stavať také pyramídy, aké môžeme vidieť vo filme. Pyramídy vo filme, po ktorých kráčajú mamuty boli vytvorené fiktívnou civilizáciou, ktorá len pripomína starých Egypťanov. Egypťania prvé pyramídy stavali niekedy okolo roku 2600 pred Kristom. V tej dobe bola väčšina mamutov už dávno vyhynutá, ale na Wrangelovom ostrove na ruskom severovýchode sa našli pozostatky mamutov pochádzajúce niekedy z roku 1650 pred Kristom. Takže pyramídy a mamuty mohli zdieľať to isté časové obdobie, aj keď nie rovnaké miesto, ako sme to videli vo filme. (AxelWers)
  • Při rozpočtu 105 milionů amerických dolarů utržil Emmerichův film vlažnějších 94,7 mil. v Severní Americe a 270 milionů celosvětově. (Rodriguez)
  • Pro režiséra Rolanda Emmericha šlo o „nejdrsnější natáčení, jaké jsem kdy absolvoval. Jen pár příkladů: původně jsme všechno chtěli točit v Africe, kde měl v jihoafrickém pohoří Drakensberg vzniknout náš svět. Nepočítali jsme ale s tím, že tato oblast je světovým kulturním dědictvím a nějací byrokrati v Paříži udělají špatnou zkušenost s ruským televizním seriálem. Naše smůla Takže jsme rozebrali dekorace a přestěhovali je na Nový Zéland, aniž jsme měli natočený jediný záběr.“ (NIRO)

Související novinky

Nový zákon jako superhvězdný trhák?

Nový zákon jako superhvězdný trhák?

08.02.2009

Studio MGM si řeklo, že je načase opět přitáhnout do kin věřící masy. Na rozdíl od Mela Gibsona se však nesoustředí na poslední pozemské dny Ježíše, ale na jeho zrození. Držte si klobouky, protože… (více)

Kazisvět Emmerich opět v akci

Kazisvět Emmerich opět v akci

22.02.2008

Pokud jde o jeho novinku 10 000 př. n. l. (stručně shrnuto: pravěcí lovci prohánějí mamuty kolem pyramid), nejsou komerční ani umělecká očekávání nijak vysoká, ale to ještě neznamená, že by byl… (více)

Emmerich bude mikroskopický

Emmerich bude mikroskopický

26.08.2007

Trailer na 10 000 B. C., v němž pralidé a mamuti válčí s prvními staviteli pyramid, a to v bombastickém stylu Krále Škorpiona a Apocalypta ;-), naznačuje, že Roland Emmerich je v staré dobré… (více)

Reklama

Reklama