foto

Reece Ritchie

  • nar. 23.7.1986 (30 let)
    Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se a vyrůstal ve Velké Británii, kde navštěvoval Benjamin Britten High School v suffolském přímořském městě Lowestoft. Jelikož měl od dětství pouze jediné přání - stát se hercem - jeho kroky posléze zamířily na prkna jež odjakživa znamenaly svět – National Youth Theatre, do divadla s výhradně shakespearovským repertoárem, které bylo tím pravým osudovým krokem i pro mnoho dalších hereckých kolegů před ním (O.Bloom, M.York, A.Molina či D.Jacobi). Objevil se v mnoha hrách, např. Mother Courage, nebo The Seagull a když si jej při představení autorských monologů v londýnském Soho Theatre povšiml castingový ředitel hledající obsazení pro film Ronalda Emmericha 10, 000 BC bylo vyhráno. Roli Moha v tomto filmu skutečně dostal a s Emmerichovým týmem strávil 6 pohádkových měsíců na lokacích Nového Zélandu a Afriky. Cesta na vysněné stříbrné plátno tak začala dříve než v té době 22 letý herec očekával.

Hned v roce následujím dostal nevelkou roli ve filmu TRIAGE a po té následovala zatím největší filmová herecká příležitost v Jacksonově snímku PEVNÉ POUTO, kde si zahrál lásku dospívající Susie. Kromě dvou televizních rolí - v britských seriálech THE BILL a TICHÝ SVĚDEK - jej v nejbližší době uvidíme ve filmu PRINC Z PERSIE: PÍSKY ČASU (2010), kde si zahraje po boku Jake Gyllenhalla a Bena Kinsleyho.

Alexandra "alpeew" Pečená-Havlíček

Herecká filmografie

Filmy

2016 Lies We Tell
2014 Desert Dancer
Hercules
Hieroglyph (TV film)
2012 All in Good Time
2011 Atlantis: End of a World, Birth of a Legend (TV film)
2010 Princ z Persie: Písky času
2009 Oči války
Pevné pouto
2008 10 000 př. n. l.
2007 Saddam's Tribe (TV film)

TV seriály

2015 A.D. The Bible Continues (TV seriál)
2012 White Heat (TV seriál)
2010 Pete Versus Life (TV seriál)
1996 Tichý svědek (TV seriál)
1984 Poldové (TV seriál)

Dokumentární

2010 Pohled do zákulisí: Jak vznikal Princ z Persie

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace