Reklama

Reklama

Noc na Karlštejně

  • angličtina One Night at Karlštejn Castle
všechny plakáty

Obsahy(1)

Zamilovaní Jaroslav a Růženka jdou v doprovodu Růženčiny matky na Karlštejn. Marně se snaží matce utéct, až nakonec Jaroslav koupí poslední lístky na prohlídku hradu. Když matka doběhne, je hrad zavřený a probíhá už prohlídka. Jaroslav s Růženkou se při prohlídce opozdí a jsou nuceni na hradě přenocovat. Zdá se jim, že se ocitli ve 14. století a byli zatčeni hradní stráží. Když Petr Cyperský objevil, že na Karlštejně přenocovala žena, předvedl ji Karlu IV. Král rozhodl, že milence naoko potrestá a pak je nechá uprchnout. Při útěku je však Petr Cyperský dostihne a odveze k sobě. Stanou se jeho otroky, Jaroslav pracuje na poli, Růženka je v harému. Protože se oba protiví příkazům, dá je Petr svázat a v pytli hodit do vody. Milenci se probudí ze strašného snu, ale právem se obávají, že setkání s matkou bude horší než celý sen. Za rok se na Karlštejn znovu vracejí, už po svatbě a s miminkem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Dosti boží záležitost. Zpočátku jsou to samé hubinky sem, hubinky tam, později mutera honící mladý zalíbený párek sezdá, že jsou jí střežená kuřátka fuč. A kdepak fuč? Nuceně přespávají uvnitř hradu Karlštejn. Načež z komediálně romantického úvodu se z Noci na Karlštejně stává exkurze do 14. století a žánr se mění v drama. Pěkná záležitost, ráda bych viděla někdy znovu bez toho otřesného tracku jakéhosi nevkusného DJ, kterého si najal kdosi v pomatení mysli pro účely značně nevkusného projektu Anežka LIVE!! Tyhle alternativně pojaté projekce jsou jen ku zlosti. ()

Zajímavosti (3)

  • Film Noc na Karlštejně režiséra Olafa Larus - Racka byla prvním nesmělým pokusem o historickou komedii v českém filmu. (Elisebah)
  • Tento film byl jediným snímkem výrobny Praga-film, který byl natočen v zahradách košířské usedlosti "Kavalírka", kde jednatel Praga-filmu Antonín Fencl zamýšlel vybudovat ateliér. (Véča)

Reklama

Reklama