Pancéřové auto
Krimi
Československo, 1929, 72 min
Rolf RandolfHrají:
Carlo Aldini, Hans Mierendorff, Zet Molas, John Mylong, Jan W. Speerger, Ida Fuchsová, Carl Walther Meyer, Vladimír Majer, Jindřich Lhoták, Josef Zezulka, Alfred Schlesinger, Eduard Šlégl, František Beranský, Roza Schlesingerová, František Mecera, Václav Pecián, Emil Dlesk, Karel Veselý, Jan Pivec, Vladimír Řepa, Bohumil Smola, Oldřich KmínekObsah
Neznámá banda opět přepadla vůz s penězi Evropské banky. Bankéř Sam Hamilton se rozhodne používat napříště k dopravě peněz pancéřové auto. Jako řidiče najme závodníka Charlyho Allana. Allan je pozván k Hamiltonovi na večírek. Uprostřed tance s bankéřovou dcerou Bessy jej bandité přepadnou, srazí k zemi a Bessy unesou. Allan si stačí všimnout poznávacího čísla auta únosců a napíše je prstem do písku. Bessy je zamčena v domku v areálu garáží Nicka Houltona. V pátrání po Bessy pomáhá Allanovi jeho přítel Frank. Allan s Hamiltonem zajdou do Houltonových garáží, aby pronajali pancéřový vůz pro přepravu peněz. Allan k svému překvapení objeví v garážích auto únosců, chce osvobodit Bessy, ale je přemožen a uvězněn. Hamiltonovy peníze přepravuje v pancéřovém autě sám Houlton s úmyslem předstírat, že byl oloupen. Allan, jemuž se podařilo uniknout zlosynům, se zmocní auta a přiveze do banky jak peníze, tak lupiče. Houlton se pokusí o útěk, ale je dopaden. Allan se obejme s Bessy. (oficiální text distributora)
formelin
[Stummfest2007](2.9.2007)
NinadeL
Krystalický český němý akční popcorn s mezinárodním obsazením. Skvělé, to musí vyjít!(21.2.2009)
Véča
Česká detektivka, nejsem si jist, jestli to byla nechtěná komedie, nebo parodie na různě dobrodružné detektivní příběhy. Hlavní hrdina sportovec(spíše akrobat) pátrá většinu filmu po unesené dívce. Příběh naprosto obyčejný jako ze stovek jiných detektivních filmů je stravitelný díky svému "vtipu" a akrobatickým kouskům hlavního hrdiny. Pár momentů je hodně směšných a nesmyslných, především scény s opancéřovaným autem. Auto takto opancéřované by nemohl žádný motor utáhnout, ani nemluvě o tom, že mu chybělo čelní sklo, tak jsem se jen podivoval,jak by takovéto vozidlo mohlo být vůbec k něčemu dobré. Toto jsou ale jen podružné detaily, u filmů tohoto druhu se nedá příliš přemýšlet.jen vypnout a nepřemýšlet, jako u běžné komerční produkce.(2.9.2007)
Pacco
Aldini je nějak MOC tlustý na ty akrobatické kousky (a kombinézou to nebude), ale lítá hezky (trampolína !!!).(8.11.2008)
HenryS.
Douglasi, skoč pro párky!! ((nebo tak nějak...))(17.11.2008)
decouble
Boží starý český akční film. Taková starorepubliková podívaná, která je díky množství akce a nadsázky (?) zábavná i po sedmdesáti letech. Obří podíl na tom ovšem má hlavní hrdina "kaskadér - božan", který nejde pro ránu daleko a má na tváři v každé situaci přilepený úsměv. První český akční hrdina, škoda že Ital:-D(7.11.2008)
wampilenka
Člověku se nechce věřit, že ... hrdina skáče tak vysoko.(2.11.2011)
SjamK
Československo, 1929. Toto skvostné němé překvapení bych všem silně doporučila, ale nepotěším vás, protože ono není jen tak nikde k sehnání ani vidění. A tak jen doufám, že se to časem třeba změní a já budu moci sezvat přátelskou společnost a společně si tuhle legraci oslavíme sedmdesáti minutami ne ticha - ale pobaveného smíchu!(7.11.2011)