Reklama

Reklama

Já a moje příšera

  • USA The Water Horse: Legend of the Deep (více)
Trailer

Angus MacMarrov bydlí v roce 1942 ve velkém domě na břehu skotského jezera Loch Ness se svou matkou, která tady pracuje jako hospodyně. Jednoho dne na břehu jezera objeví záhadné vejce, z nějž se vylíhne podivné zvířátko. Angus ho pojmenuje Crusoe a rozhodne se o něj starat. Zpočátku tajně, zvíře však velmi rychle roste a Angus o něm musí říci nejprve sestře a poté Lewisovi, který tvrdí, že to je vodní kůň. Zatímco ochočený Crusoe roste tak, že je mu brzy i vana malá, u jezera se utáboří dělostřelecký regiment pod velením kapitána Thomase Hamiltona. Úkolem regimentu je bránit průniku německých ponorek do jezera, které je propojeno s mořem. Navzdory riziku musí Angus s Lewisovou pomocí přestěhovat přerostlého mazlíčka do jezera. I když Crusoe doroste do velikosti gigantické lochnesky, chová se stále přátelsky a vozí Anguse na hřbetě. Idylické chvíle však netrvají dlouho. Crusoe je otřesen, poté co je téměř zasažen kanonádou cvičné střelby, a navíc je spatřen dvojicí rybářů. Jejich snímky totiž podnítí několik vojáků k nápadu netvora najít a zabít. Dokáže Angus svého neobvyklého přítele zachránit? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

BoncheR 

všechny recenze uživatele

[Toto bolo fakt sklamanie...] Námet a príbeh boli fascinujúce. Príde mi to až nezodpovedné že film takto "znetvorili" Je mi trápne hovoriť že to nemalo iskru, nemali nebolo to dotiahnuté do konca a že to doslova odflákali. Kniha bola podstatne lepšia. Nápad býva väčšinou perfektný ale hrozne ma mrzí že sa od knihy tak veľmi odlišovali a že obsadili hrozných hercov, a že herci boli úplne "béčkový" a že z toho neurobili kvalitný snímok, čo samozrejme mohli. Ako rodinný film to však bol veľmi zaujímavý. /56%/ ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Naivná detská blbostička podaná pekným vyprávačským štýlom v ktorej nechýba dobrodružstvo, láska, zrada a samozrejme priateľstvo. Množstvo roztomilých scén striedali vtipné ale aj smutné a krkolomné scény. Crusoe ako morský koník sa objaví v živote malého Angusa ako blesk s čistého neba a obráti mu celý život na ruby. Čo by ste asi vy robili, keby ste pri jazere objavili podivné blikajúce vajce? Angus si ho nechal a vychoval z neho dospelého morského koníka a tak sa začal príbeh očarujúceho priatešstva, ktoré to dotiahlo až za hranice nemožného. Tak teraz sa do toho trocha obujem. V prvom rade ma srala mega vykrádačka filmu "Zachráňte Williho". Ďalej ma celkom vytáčala animácia a v neposlednej rade malý Angus bol asi najnesympatickejšie decko aké mohla svetová kinematografia nájsť ale koniec koncov bol to Škót a tí sú taký dáky vyblednutý tak aspoň to bolo autentické. Čo sa týka príbehu vlastných inovácií alebo noviniek do sveta dobrodružnej fantasy moc veľa nepriniesol a aj preto hho radím medzi priemer, ale v konečnom dôsledku sa na to dá celkom dobre pozerať a určite si film získa nejedného malého diváka ale na mňa to už jednoducho neúčinkuje. Asi už som veľký. 41% ()

Reklama

tom88 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný príbeh, dobre sa na to pozerá, navyše Water Horse bol pekne digitálne spravený. Dobrý vizuál a atmosféra. Vcelku zručne natočená rodinná fantasy dráma z vojnového obdobia na území Škótska. Po vyliahnutí z vajca to tvorcovia so svojou fantáziou prepískli, ale treba prižmúriť oči, predsa sa jedná o film pre mladšie publikum. Pár logických chýb, alebo fyzických nezrovnalostí v pohybe príšerky sa nájde, ale dá sa to prekusnúť. Neskôr, keď vyrastie pôsobí film o niečo reálnejšie. Vcelku je to dobrý film, ktorý si niekedy rád zopakujem. 73% ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Zachraňte Willyho s atraktivnějším zvířátkem a v atraktivnějším prostředí. I když lze několik scén dopředu odhadnout, nemůžu říct, že bych se nudil, protože povětšinou v záběru dováděl vizuálně poměrně hodně zdařilý Crusoe, který z malé roztomilé příšerky vyroste v panelák s ploutvema. Když před kamerou neskotačila skotská legenda, se zájmem jsem sledoval dobré herecké výkony. A kromě nich měl film v záloze ještě tu krásnou krajinu a líbezný hudební doprovod. Finále předvídatelné, ale stejně jsem byl lehce napnutý, závěrem se kruh uzavřel a to se mi prostě líbilo. 75% 94 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Zajímavé spojení lochneské legendy a druhé světové války funguje stoprocentně. Film je dobrodružný, napínavý, triky jsou vydařené a herci hvězdní. Co ale nefunguje, je scénář. Některé dialogy jsou nelogické a občas se charakter postav mžikem mění podle toho, jak to scénárista právě potřeboval. Obzvlášť násilný a nepřesvědčivý zvrat musela předvést postava hraná D. Morisseyem, který je téměř celý film za nafoukaného panáka, aby na konci z ničeho nic začal vystupovat jako klaďas, který pomáhá hlavnímu hrdinovi i jeho příšeře. /27. 6. 13./ ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Film byl do některých kin doručen pod názvem "Discovery" (Objev). (HappySmile)
  • Na začátku filmu, kdy malý Angus poslouchá v posteli rádio, tak se jedná o přijímač Tesla Talisman 306U. Děj filmu se odehrává v době druhé světové války, ale toto rádio se vyrábělo až na začátku 50. let 20. století. (mistel)
  • Pôvodne mal byť film Narnia: Princ Kaspian (2008) vydaný na Vianoce roku 2007, ale kvôli tomu, že táto snímka bola ohlásená taktiež na tento dátum, bola Narnia vydaná až o šesť mesiacov neskôr. (Crybaby)

Reklama

Reklama