Reklama

Reklama

Noční můra

  • USA The Return (více)
Trailer 2

Joannu Mills (Sarah Michelle Gellar) pronásledují děsivé vize o brutální vraždě mladé ženy zavražděné neznámým mužem. Některá tajemství však nelze pohřbít, přízraky nikdy nezemřou a vrahem může být i ona sama. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (62)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tak toto bylo hodně slabé. Velmi slabé tři hvězdičky. Na úplné dvě to zase tolik bídné nebylo. Námět průměrného thrilleru v kombinaci s jeho chybným zpracováním vytvářejí celkově velmi ospalý divácký zážitek. Z nevýrazného dojmu Vás možná vytrhne jen pár slušných scén, které aspoň na chvíli vyzvednou Váš, již možná uvadající zájem o děj. Film v podstatě nemá žádné dialogy, které by jakkoli podnítily či vysvětlily děj. Jsou nezáživné, plytké a nedozvíme se z nich v podstatě nic, co bychom v podobných filmech očekávali. Vyjasnění, rozřešení a pointu. Když už na slova dojde, jsou to jen prázdné bubliny. Mám dojem, že kdyby byl film němý, zcela by to postačilo. Sarah Michelle Gellar hezky vlají tmavé vlasy ve větru, pohledem svých kukadel prožívá celou můru a snaží se objasnit její příčinu. Škoda, že snaha tvůrců nebyla tak viditelná a poměrně povedená, jako její výkon. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Plytký scenár, hlúpe herecké výkony, nedotiahnuté ľakačky a zmätený strih v rozhodujúcich momentoch, ktoré rozhodujú o nastolení aspoň akej-takej atmosféry. Celú hodinu neznámy hlas straší a neznáma osoba naháňa mladé dievča, my nevieme prečo, kto je to, ani čo chce. Následné záverečné minúty plné slušných zvratov a zaujímavého rozuzlenia však nezmažú hodinu nudy a diváckeho trápenia. 40%. ()

Reklama

Lennnnna 

všechny recenze uživatele

Tak si říkám, jestli Sarah Michelle Gellar taky nepronásledují noční můry, v nichž by jí šílení režiséři pod pohrůžkami smrti nutili hrát v béčkových slátaninách a jestli se pak chudinka Sarah neprobouzí zbrocená potem do reality s hrůznou myšlenkou, že si nikdy v ničem pořádném nezahraje....a sakra, on to nebyl až tak nepravdivej sen... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ani z Jilmové ulice, ani před Vánocemi a podle originálního názvu to dokonce není ani instruktážní video Rogera Federera, jak odvracet servis soupeře. To jen S.M.Gellar má vidiny, jezdí sem a tam autem, čas pomalu plyne a díky kamerovému filtru jsou všichni bledí, jako by zrovna darovali 4 litry benzínu hraběti Drákulovi. Deset minut před koncem mohl být střih na Jonathana Frakese a jeho:„Trpěla Joanna opravdu halucinacemi a nebo vám je pouze vyvolaly pera našich scénáristů? Více se dozvíte na konci pořadu..“ načež by poté s úsměvem pravil:„Ano, tenhle příběh se opravdu odehrál v 90.letech na americkém jihozápadě a kdo tomu věří, tak si o mně doteď myslí, že dělám komandéra na vesmírné lodi..“ Když pominu utahanost vydávanou za plíživé mysteriózno, nebylo to zase tak špatné, ale to by si zvláště ke konci nesměl scénář pomáhat z prstu vycucanými berličkami - co berličkami, to byly přímo King Kongovy francouzské hole.. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Perfektní snímek na hlubokou letní noc, která se už pomalu stává osamělým brzkým ránem, kdy všichni normální spí. Jen vy, ne a ne usnout. Pak je ta ideální chvíle vzít do ruky ovladač od televize. Na kanálech o kterých ani nevíte, že existují pak mezi špatně dabovaným teleshoppingem a milióntým opakováním archaické televizní soutěže narazíte na nějaký neznámý film. Jsem si jistý, že každý tuto nepříliš častou, ale přesto tak moc typickou chvíli minimálně jednou zažil. The Return je thrillerem do této situace jako stvořeným, protože jeho šedivá atmosféra prázdného (nebo prázdná atmosféra šedivého?) Texasu na tuhle chvíli prostě sedí. Slabý nudný scénář je pak paradoxně právě plusem. Bohužel šance, že na The Return narazíte v takto specifických podmínkách je vskutku mizivá. Plyne z toho tedy jen ušmudlaná jedna hvězdička.... za překrásnou SMG. Ale v případě té málo pravděpodobné popisované shodě okolností bych se nebál ani hvězdiček čtyř. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Když se Sarah Michelle Gellar na začátku natáčení zeptali, koho by chtěla, aby hrál jejího otce, tak Sarah zažertovala a odpověděla, že Sama Sheparda. O měsíc později Sarah zjistila, že Shepard tuto roli skutečně přijal. (!Malak-11!)

Reklama

Reklama