Reklama

Reklama

Re - cycle

  • Česko Re-cyklace (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Ting-yin je spisovatelka píšící o vztazích a lásce. Její čtenáři ji milují a vždy netrpělivě očekávají další knihy. Po rocích psaní a mezinárodních úspěších oznámí na tiskové konferenci změnu. Její nejbližší román bude o zemi mrtvých. Na konferenci dostane otázku, zda bude psát a základě svých zkušeností. Odpoví ano. Do této chvíle však netuší, že vyvolávání duchů, které zažila během školních let nebo pár nevysvětlitelných situacích, které zažila, jsou pouze ukolébavkou pro malé děti... Po příchodu domů se ihned pustí do psaní. Zanedlouho se v jejím bytě začnou dít tajemné, nevysvětlitelné a hlavně děsivé věci. Zpočátku si myslí, že jde o halucinace. Později zjistí, že veškerá hrůza, o které píše, se přenáší do jejího vlastního života. Přestává rozeznávat fikci od reality. Když o svých zážitcích povídá přítelkyni, cítí se jako blázen. Má pouze dvě možnosti. Buď přestat okamžitě psát, nebo pokračovat a dokončit svou knihu i za cenu, že se stanou jednou z postav. Pro Ting-vin existuje jediné řešení, nechat se vtáhnout do světa mimo realitu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vcelku běžný mysteriózní příběh o jedné uzavřené a lehce podivínské spisovatelce se nečekaně změní ve vizuálně lepou a zároveň těžkomyslnou a temnou fantasy. A jako rána mezi oči pak na leckoho určitě zapůsobí nelítostné nastolení jednoho hodně častého a diskutovaného morálního dilematu. A nejenom mnohé dámy budou šokovány, vždyť ani cynickému a otrlému dřevorubci nebylo najednou do smíchu. Patos, melodrama, citové vydírání? Dost možná. Ale působivé. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý fantasy horor. Má veľmi dobrý príbeh o úspešnej spisovateľke, ktorá sa rozhodne svoju novú knihu zamerať mysterióznym smerom, ale časom začne u seba doma pociťovať rôzne podivné veci, no to je len začiatok a dostane sa do sebou vytvoreného sveta zabudnutých vecí a musí sa z neho dostať skôr, než bude neskoro. A na ceste jej pomáhajú aj známi z jej minulosti. Spracovanie je na tom dobre, ešte úvodná polhodina sa nesie v klasickom hororovom duchu, takže hlavná hrdinka vidí vo svojom byte rôzne nadprirodzené náznaky a potom sa už film prenesie do iného sveta, kde sa úplne zmení štýl, ale určite nie k horšiemu, pozerá sa na to viac než dobre, pôsobí to originálne a nápadito, viacero prvkov je veľmi zaujímavých ako utrpenie nenarodených detí, neuctených zosnulých a rôzne iné, ale aj tak mám pocit, že sa z tejto fantasy roviny dalo získať aj viac, no to už neplatí o poslednej polhodine, ktorá mi celým svojim pojatím sadla skvelo, je to pôsobivé, prepracované a páči sa mi aj úplný záver. Čo sa týka hororovej stránky, tak tento film na to ide inak, ako je bežné, klasické hororové prvky sú iba v úvode, kde nechýba podivná postava, zvuky a pocity, že niekto je ešte v miestnosti, potom sa to už prenesie skôr do fantasy štýlu. Kvôli tomu to už ako horor vôbec nefunguje, ale to je logické. Hlavná postava putuje rôznymi miestami, ale o život jej prakticky vôbec nejde a tak sa ani o ňu nedá obávať, ale aj tak to má čím zaujať. Herecké obsadenie sa mi páči, Angelica Lee je tu skvelá a na nej to prakticky celé stojí, okrem nej sa tu ešte nájde pár menších postáv a tým tiež nemám čo vytknúť, hlavne postava dievčaťa je výborne podaná. Réžia a technická stránka sú perfektné, páči sa mi vizuál, film má zaujímavú atmosféru a dokonca fungujú aj emócie a to je v tomto žánri mimoriadne výnimočné. A pochváliť musím aj hudbu. Re-cycle je originálny horor, ktorý na mňa vždy správne zapôsobí. Len škoda, že celý film nie je, ako posledná polhodina, to by som neváhal ani s plným hodnotením. 77% ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Hodně slabá podívaná založená vlastně jen na cca 10ti(?)typicky asijsky-surrealistických prostředích....Ze začátku je to jedna z nekonečné řady asijských duchařin a později se to přehoupne do neoriginální duchařské fantasy(je tu fakt ledasco co už dávno známe:rozmazané obličeje,malé holčičky,dlouhé-rovné černé vlasy,skřípavé zvuky,oči bez bělma....),která nemá téměř žádný děj(opravdu zde jde postava jen od někud někam) a jedinná zápletka (s malou holčičkou) je divákovi jasná už od půlky filmu............Kdyby to bylo 10 samostatných obrazů byla by to hezká série surrealistických maleb ale takhle jako film to nefunguje..... ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Re-cept na kvalitní film? Tři filmy v jednom! Děsivý horor, dojemné drama a "cestopisný" dokument. Hororové pasáže jsou naprosto dokonalé, drama zcela pochopitelné a lidské, vizuály včetně lokací krásné, jestli je to to správné slovo. Přesto ale některé hororové momenty byly spíše komické a některé dojemné zaváněly kýčovitostí. Naštěstí jich bylo málo a pan re-žisér ukončil film v jednom z těch kvalitních momentů. ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

U Re-cycle nejvíc zamrzí ten promrhaný potenciál, na který nechtěně upozornili sami tvůrci. První atmosférická a hororová půl hodinka je perfektní, mrazivá a dokáže držet v napětí. Bubák je děsivý, zrychlené střihy fungují, hudba hraje kde má a šikovně umístěné ticho zabrnká na nervy mnohem účiněji než hororové smyčce, ale pak prostě z ničeho nic přijde zvrat. Nejdříve je všechno jak má být, cesta výtahem je perfektní a prvních pár minut "v knížce" také, ale pak si začnete říkat kdy se ten trip skončí a vrátíte se zpátky k bytu, hororu a bubákům a čím víc minut začne přibývat, tím víc se začnete vzdávat naděje na navrácení toho skvělého hororu zpočátku. Následně se toho vzdáte a začnete očekávat alespoň nějakou pointu, která to vše perfektně spojí, vysvětlí a dá vám pocit, že ta žánrová změna stála za to. A ani to se nestane. Jednu hvězdičku dolů za to zklamání a opuštění hororového žánru, druhou za absenci výraznějšího smyslu, který tomu i přes dobrou herečku, skvělou úvodní půl hodinu a výbornou stylizaci a dojemné momenty (hřbitov), zkrátka nedovolí vystoupit z čistého průměru. 60 % ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Angelica Lee byla oceněna hongkongsk filmovou cenu v kategorii nejlepší herečka. (Terva)
  • Yuen Ng Fai a Emil Yee získali na mezinárodním filmovém festivalu Fantasy cenu za zvláštní efekty. (Terva)

Reklama

Reklama