Reklama

Reklama

Broken

Trailer
Velká Británie, 2006, 110 min

Obsahy(1)

"BUDEŠ POKRAČOVAT?" ptá se kdesi uprostřed lesů tajemný cizinec s puškou Hope, která si právě vylovila z vlastních střev do břicha zašitou žiletku, aby si na poslední chvíli přeřezala škrtící smyčku kolem krku. A Hope bude pokračovat. Bude pokračovat, protože jinak se nikdy nedozví, co udělal všehoschopný cizinec s její malou dcerkou... Nízkorozpočtové britské hixploitation. (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ten film poměrně dobře pracuje s psychologií a ještě se to snaží schovat nějakými těmi brutalitkami, které však s onou psychologií velmi úzce souvisí. Hlavní záporák je poměrně zajímavý, navíc vypadá jako trochu hezčí Flipnic. Až mě překvapilo, jak rozporuplný vztah jsem měl k hlavní hrdince (a její představitelce), ve vypjatých situacích mi byla krajně nesympatická, v těch poklidných, ryze psychologických byla hodně dobrá. U tohohle filmu netřeba čekat na pointu, neboť pointou je samotný ten film, to, co se odehrává prakticky již od samého začátku. Celkový dojem ale kazí jakási epizodičnost středové části filmu a trošku podivný konec. Inu, každý si rodinu hledá a pořizuje jinak. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Vše podstatné již napsali ve svých komentářích Shit a Flipnic.-takže já jen ,že zařazení mezi horrory je v tomto případě opravdu velmi zavádějící,- pohnutky magorovy jsou jasné a celé to na mě působilo jako ošklivě popisné temné drama,až nepříjemně blízko skutečnému příběhu.Díky tomu jak je příběh zpracován(naturalisticky popisný nejen v krvavých pasážích, ale i ve výborně zdůrazňované nejistotě a zoufalství obětí) to na mě zapůsobilo spíše jako zápisky soudního zapisovatele než fikce. ()

Reklama

iamek 

všechny recenze uživatele

Kdyby Broken měl 70 minut, tak jdu o hvězdu nahoru. Přece jen 110 minut sledovat, jak nějaký magor neustále dokola dává své oběti čistit hrnce a pořád dokola jí mele, že když se nebude starat o zahrádku, tak ji zabije je po pár minutách velká nuda. Na druhou stranu, zase něco trošku jiného a navíc evropské hororové produkce není nikdy dost. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak neviem. Asi som už čo sa týka hororov tohto typu príliš rozmaznaný, alebo možno presýtený. Mňa to až tak nenadchlo. V prvom rade, neviem kde sa nabrala myšlienka, že ide o hixplo, to teda určite nie, skôr explo, ale veľmi nevýrazné. Netvrdím, začiatok bol v tomto smere akýmsi prísľubom, keby sa aj ďalej pokračovalo v tomto duchu, asi by som bol spokojnejší. Čoskoro po úvode však snímok krvavé scény takmer úplne vypustí a snaží sa ísť viac do psychologickej roviny. Žiaľ nevyšlo to podľa mojich predstáv, na to tu bola slabučká atmosféra, chýbal tomu hlbší nápad a v neposlednom rade aj prepracovanejší scenár s presvedčivejšími hercami. Tiež tu chýbala aj akási mytológia a vysvetlenie okolo toho záhadného chlapíka z lesa a jeho potreby unášania a týrania žien. Celkový dojem preto na priemer nestačí. 45/100 ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Extrémně brutální, kufr obracející nízkorozpočtový exploiťák, který vsází na gore, ale ztrácí na ostatní filmařině, která vypadá na můj vkus až moc nízkorozpočtově a amatérsky (kamera, hudba). Scénářem a objasňováním "kdo, co, proč?" se nikdo taky nezabýval, takže celkově jen průměr se značkou kvalitní samoúčelné brutality. 60% ()

Zajímavosti (1)

  • První film produkční společnosti Dimension Extreme. (t.mon)

Reklama

Reklama