Reklama

Reklama

Broken

Trailer
Velká Británie, 2006, 110 min

Obsahy(1)

"BUDEŠ POKRAČOVAT?" ptá se kdesi uprostřed lesů tajemný cizinec s puškou Hope, která si právě vylovila z vlastních střev do břicha zašitou žiletku, aby si na poslední chvíli přeřezala škrtící smyčku kolem krku. A Hope bude pokračovat. Bude pokračovat, protože jinak se nikdy nedozví, co udělal všehoschopný cizinec s její malou dcerkou... Nízkorozpočtové britské hixploitation. (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ten film poměrně dobře pracuje s psychologií a ještě se to snaží schovat nějakými těmi brutalitkami, které však s onou psychologií velmi úzce souvisí. Hlavní záporák je poměrně zajímavý, navíc vypadá jako trochu hezčí Flipnic. Až mě překvapilo, jak rozporuplný vztah jsem měl k hlavní hrdince (a její představitelce), ve vypjatých situacích mi byla krajně nesympatická, v těch poklidných, ryze psychologických byla hodně dobrá. U tohohle filmu netřeba čekat na pointu, neboť pointou je samotný ten film, to, co se odehrává prakticky již od samého začátku. Celkový dojem ale kazí jakási epizodičnost středové části filmu a trošku podivný konec. Inu, každý si rodinu hledá a pořizuje jinak. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Z trajleru mrazilo a musím ocenit, že tvůrci to narozdíl od HOSTELU či WOLFCREEKU pořádně rozbalí od samého začátku a ne až po přetrpění zbytečné první půlky filmu. Přehrabování se ve vlastních střevech deroucích se vám z břicha, abyste našli žiletku, kterou se osvobodíte z pout, to je moc pěkná chuťovka hned na úvod. Bohužel, film se pak začne tvářit realisticky (rozuměj začne se vléct) a smrskne se na čekání na pointu. A i když o fyzické a psychické utrpení není nouze, nic pořádně úchylného se už nekoná a pointa to opravdu nezachrání. Po technické stránce je to prvotřídní práce, kamera ždímá z leteckých záběrů lesa a hlavně z detailů tu správnou atmosféru, masky jsou skvělé a herci dobří. Jak jsem doufal, BROKEN je skutečně zatím nejlepším exploitation (hixploitation, abych byl přesný) nového tisíciletí, ale jen proto, že konkurence je tak mizerná. Nářez, na jaký jsme s hellem čekali, to bohužel není. Ale které exploitation kdy splnilo očekávání? ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po sľubnom úvode sa dostavil solídny prepad, pričom ani informácia: “podľa skutočnosti” z úvodu, nie je žiadnou zárukou toho, že bude divák svedkom niečoho, čo by ho malo emocionálne zasiahnuť. Nemá príliš veľký význam ani zmysel tento počin sledovať, pričom ku kvalite spracovania či hereckému obsadeniu sa nemá ani zmysel vyjadrovať. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Opět jsem se přesvědčil, že nemá smysl chodit do lesů, protože tam pobývají psychopati. Na hřiby už nejdu :-) Ale k filmu : Zpočátku napínavý krvák, pak chvíli menopauza, ale ke konci se to opět rozjelo. Film se mi líbil a na to, že to hráli asi 3 herci, je to opravdu skvělý film! Na takové filmy se mohu dívat nonstop :-o ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vraj podľa skutočných udalostí. Ani sa mi veriť nechce. Ak sa to naozaj takto prihodilo, svet je potom naozaj plný bláznov. Je ťažko povedať, čo by človek robil v extrémnych situáciách, ale takto ,,neodborne,, to byť nemohlo. Amatérsky pokus o ´´true story´´, ktorý sa neštíti gore, ale zato zmysel pre filmarinu mu nič nehovorí. ()

Zajímavosti (1)

  • První film produkční společnosti Dimension Extreme. (t.mon)

Reklama

Reklama