Reklama

Reklama

Kletba zlatého květu

  • Čína Man čcheng ťin taj chuang ťin ťia (více)
Trailer 3

Imperátor Ping, hlava dynastie Tang, vládce Číny desátého století, spalován neskonalou láskou i nenávistí vůči své ženě Phoenix rozehrává tragédii, která zasáhne každého člena královské rodiny. Panovník ví o skrývaném vztahu své ženy a jeho syna z prvního manželství prince Wana. Pronásledován stínem nevěry, panovník pomalu zabijí svou ženu jedem. Schyluje se k finálnímu boji. Na jedné straně císař, ovládaný pomstou, na druhé straně císařovna, bojující o holý život. Mezi nimi stojí tři synové, tři princové, kteří se musejí rozhodnout na čí stranu se přiklonit. Bolest a ztráta milovaných však čeká na každého z nich... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (251)

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Po dokonalém Hrdinovi a něžné romanci o Klanu létajících dýk vyslyšel Yimou Zhang volání vlasti a na zakázku natočil vizuálně krásný, ale komunistickou ideou "Vládce je všemocný" skrz na skrz prolezlý film. Ještě jeho tradermarky jako krásné bojové sekvence či slastný obraz zůstaly. Příběh je ale nehorázná kokotina. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 4/10 Efekty 7/10/// +těch pár akčních scén, závěrečných 10 minut -hodně zdlouhavá první půle, přeci jen málo akčních soubojů a málokrát zazní výraznější hudba/// Asi první co mě na filmu dostalo, tak ten fakt, že jsem přišel do kinosálu a v celé místnosti seděl jen jeden borec (tímto zdravím Shimitz(e)). Tím jsem chtěl také vyjádřit, že o film zřejmě nebude až takový zájem jak jsem očekával. Samotný film je hodně velká zvláštnost, která vám během promítání uštědří několik výchovných pohlavků. Téměř po celou dobu se film odehrává v interiéru a ač jste možná z počátku ohromení kostýmní výpravou, zhruba po půl hodině se nabažíte a tento fakt vás spíše bude rušit (v lepším případě vás nebude tolik vzrušovat). Další problém je v tom, že děj vás zhruba po hodině (né-li dříve) začne opravdu nudit (tedy pokud vás opravdu nebude zajímat jak se žilo v té době) a vy přitom pořád čekáte co se bude dít. Pokud měl být závěr emotivně silnější díky této předehře, tak budiš. Jenže i přesto ve výsledku pocítíte prázdnotu a zjistíte, že vás film jednak moc neobohatil a rovněž vás osudy jednotlivých postav nezasáhli...i když zase na druhou stranu jsem se přistihl jak v závěru na film koukám s otevřenou pusou a nestíhám ani pořádně vstřebávat nová fakta. Závěr je tedy rozhodně dobrej, ale za jakou cenu?./// Celkem 59%/// ()

Reklama

Divočák 

všechny recenze uživatele

Problém Kletby zlatého květu spočívá v tom, že je poměrně nerovnoměrně rozdělená na dvě půlky. První půlka je věnovaná intrikám v paláci, které ale bohužel nejsou tak propletené a zakeřné jak by mohly být a od adaptace staré čínské divadelní hry by člověk rozhodně čekal víc. Celá tato část se navíc příšerně vleče a je to prostě takové řídké roztahované nic. Zlom nastane, když se ve filmu poprvé objeví královi ninjové. V této chvíli se do filmu zapojí prvek wu-shu, který citelně chyběl v první časti, a celý děj najednou začíná nabírat pekelně na obrátkách. Strhne se před vámi opravdu MEGAbitka, na kterou se rozhodně dá dívat a děj konečně dospěje k závěrčnému rozuzlení. Je trochu škoda, že ta obrovská megalomanská bitva dopadne hodně jednostranně, takže nějaké to napětí vás moc nečeká, ale i tak to určitě stojí za to vidět. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

No, na začátek bych napsal, že předchozí režisérovi filmy jako je "Hrdina" a "Klan létajících dýk" mám opravdu rád a od tohoto jsem očekával něco podobného. Avšak film je úplně o něčem jiném a podobnosti s předchozími tituly jsou minimální. Film opět hýří různými barvami a občas je tam i nějaký povedený souboj ale jinak je celý film spíše o intricích. Herci sice hrají velice dobře avšak film je jako celek dost zdlouhavý a závěrečná bitva mi taky moc nesedla. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Tak na tomto filmu je například vidět, že F. A. Brabec se má ve věci kýče ještě hodně co učit. A Chow Yun-Fat vypadá báječně, když se naštve. Bylo to jiné a dlouho jsem si na to zvykala, ale nakonec jsem se do toho dokázala pohroužit natolik, že jestli tam nebyly žádné emoce, tak já jsem tam dodala svoje. Nejvíce mě asi zasáhla ta linie s matkou a nevlastním synem. Závěr působil trochu roztahaně, možná tam ta "finální bitva" ani nemusela být, rodinné drama kvůli ní tak přišlo o tísnivou sevřenost. (Ale zase kdyby tam nebyla, tak by kromě epizodky s asasíny a doktorovou byl film vyloženě jen statickou konverzačkou.) A ještě něco, jestli je některý Yimouův film komunistická agitka a obraz "pravé tváře Číny", tak tenhle, nikoliv Hrdina (i když ten taky). ()

Galerie (87)

Zajímavosti (6)

  • Filmové kostýmy byly dobově věrné. Herci na sobě nosili až šest vrstev oblečení. (Rodriguez)
  • Císařova zlatá koruna vážila 5,5 kg. (HappySmile)
  • Závěrečná bitevní scéna byla natáčena rovných dvacet dní. Bylo v ní použito více než 1000 reálných bojovníků. O zbytek se postaral počítač. (Rodriguez)

Související novinky

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama