Reklama

Reklama

Brouk

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Paranoia je nakažlivá. Servírka Agnes Whiteová (Ashley Juddová) žije po rozchodu s násilnickým manželem sama v levném motelovém pokoji. Nemůže se vyrovnat se ztrátou synka, který se jí před lety záhadně ztratil během obyčejného nákupu v samoobsluze. Jednoho dne se Agnes seznámí s bývalým vojákem Peterem Evansem (Michael Shannon). Z obou se brzy stanou milenci. Peter vzápětí zjistí, že v pokoji jsou drobní brouci, kteří jsou schopni dostat se lidem pod kůži. Pochopí, že hmyz k Agnes dovlekl on sám, protože po válce v Zálivu podstoupil u armády experimentální léčbu, ve které byl spolu s dalšími vojáky zneužit jako pokusný králík a ve které jej lékaři úmyslně nakazili. Několik lidí se snaží Petera přesvědčit, že žádní brouci neexistují a že vše se odehrává jen v jeho hlavě. Je však pozdě: zamilovaná Agnes totiž Peterovi ve všem věří a stejně jako on se pouští do předem prohrané války s neviditelným hmyzem… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

POMO 

všechny recenze uživatele

Bug nie je divácky ani príjemný film. Je ale pozoruhodný a oceniteľný. Tým, ako dôveryhodne a psychologicky precízne zobrazuje prepad slabého jedinca do maximálneho paranoídneho pekla. A zaujímavou myšlienkou, že partnerskými vzťahmi nielen získavame, ale aj strácame. Bug je vlastne tak trochu iná romanca o osudovom stretnutí dvoch stroskotancov. Romanca podľa Williama Friedkina... ()

LadyVader

všechny recenze uživatele

Děláte si ze mě srandu? Co to sakra bylo.. mám pocit jak kdyby mi někdo lousknul lebku a poškrábal mě na mozku rezavým hřebíkem. Ten film byl fakt ukázkově divnej a opravdu mi z něj není dobře O_o. Ta scéna se zubama je prostě maximálne megaodporná a udělalo se mi fyzicky špatně, málem jsem vrhla večeři. Z neustálýho paranoidního mluvení o broucích pod kůží a podobných hnusech mě teď svědí celý tělo, sugesce jak sviň. Bude to chtít dlouhou sprchu.. Každopádně vážně oceňuju herecký výkony, ty byly paráda. Ale z filmu už nechci nikdy v životě vidět ani minutu, nebo z toho zešedivím :D. Jo a to že je v požárních hlásičích radioaktivní prvek Americium 241 jsem fakt nevěděla.. hezkej poznatek :) Jinak film prostě nevím jak hodnotit. Nelíbil se mi, dokoukala jsem ho, ale nezanechal ve mě ani trošku pozitivní dojem, přitom odpad to prostě není. Tentokrát bez hvězdiček. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $4miliónovTržby USA $7,025,810Tržby Celosvetovo $8,047,800Tržby za predaj DVD v USA $1,251,654 //počet predaných kusov 62,614William Friedkin nesklamal a v tomto doslova skromnom snímku, prináša dosť slušnú dávku šialenstva, depresie, skľúčenia, dosť hustej atmosféry a taktiež určitú dávku zhnusenia. Nenápadný film odohrávajúci sa po celý čas takmer na jednom mieste neskĺza ani na chvíľu do povrchnosti či zbytočnej apatie k postavám, sledujem surový produkt spoločnosti. /70%/ v hodnotení možno pôjdem ešte vyššie, nechám sa prekvapiť čo to povie po ďalšom vzhliadnutí /70%/ ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Anatómia ľudského šialenstva i s nepríjemnou myšlienkou nákazlivosti v plnej kráse. Len hrozná škoda toho vleklého rozjazdu a nezáživnej prvej polovice dejovej linky. No čo sa začalo diať v tej druhej, tak to klobúk dole, pred hercami, ktorí tú svoju paranoju naplno prežívali ako i pred samotnou pointou, ktorá je v závere neodbytnejšia ako ten chrobák. Friedkin vie ako zaujať. Lepší priemer. 65/100 ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Po dlhšom rozhodovaní sa prikláňam k nižšiemu hodnoteniu, pretože predsa len to bola do trištvrťky filmu nuda, ktorej sa nedarilo rozbehnúť. Navyše herci hrali nevyvážene a až ku koncu do toho vkladali viacej ako sa zdá. Záver bol pomerne strhujúci, no zase nechcem to moc vychváliť, ale zachraňuje celý film. Tento film by som určite neradil k hororu, ale skôr do psychologického žánru. Plusom filmu sú silné pocity, ktoré film vo vás určite aspoň z časti zanechá, ale sú skôr depresívne. 45% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Během natáčení mělo utržilo mnoho členů štábu kousance od hotelových štěnic. Při natáčení se totiž spalo v šesti hotelech. (Terva)
  • Michael Shannon si zopakoval svoju rolu, ktorú predtým stvárnil v rovnomennej divadelnej hre. (Mordenroth)
  • Natáčelo se v amerických státech Kalifornia a Lousiana. V Kalifornii to bylo u lyžařské oblasti v Mammoth a v Louisianě se natáčelo ve městech New Sarpy a Metairie. (Terva)

Reklama

Reklama