foto

Harry Connick, Jr.

  • nar. 11.9.1967 (49 let)
    New Orleans, Louisiana, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Harry Connick Jr. celým jménem Joseph Harry Fowler Connick jr. se narodil v roce 1967 v New Orleansu. Jako by mu místo narození vybral sám osud, nemohlo tomu být jinak a z Harryho se stal jazzový hudebník. Talent zdědil po obou rodičích a ti ho v jeho zálibě jenom podporovali. Už od šesti let vystupoval s různými hudebními soubory. Později studoval hudbu nejen v New Orleansu ale i v New Yorku. Brzy se díky svému talentu proslavil a koncertuje nejen v USA ale i v Evropě a Asii. Do dnešního dne vydal 14 hudební alb, které z valné většiny obsahují swingovou hudbu, kde vystupuje jako klavírista a zpěvák.

Jako zpěvák vystupoval v několika známých filmů, např. KMOTR III., KDYŽ HARRY POTKAL SALLY, BÁJEČNÝ DEN, SAMOTÁŘ V SEATTLU. Od 90. let vystupuje i jako herec, zahrál si například ve filmech DEN NEZÁVISLOSTI, ČLOVÍČEK TATE nebo VRAŽDY PODLE PŘEDLOHY.

Ondřej "topr harley" Marek

Herecká filmografie

2014 Můj přítel delfín 2
2013 Když andělé zpívají
2011 Můj přítel delfín
2009 Holka z města
2008 Živoucí důkaz (TV film)
2007 P.S. Miluji Tě
2006 Brouk
2005 Šťastný skřítek
2004 Mickey
2003 Zelené peklo
2002 Zamilovaná do vraha
2001 Jižní Pacifik (TV film)
2000 Můj pes Skip
Opičí čára
1999 Wayward Son
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Železný obr
1998 Přístav naděje
Will a Grace (TV seriál)
1997 Action League Now!!
Vyděrači
1996 Den nezávislosti
1995 Vraždy podle předlohy
1991 Človíček Tate
1990 Memphiská kráska

Dokumentární

2013 Bayou Maharajah
2007 Note by Note: The Making of Steinway L1037
2003 Freedom: A History of Us (TV seriál)
2001 Jazz (TV seriál)
Pistol Pete: The Life and Times of Pete Maravich (TV film)
2000 Film-Fest DVD: Issue 3 - Toronto
1999 Making of 'The Iron Giant', The (TV film)
1996 Independence Day: The ID4 Invasion
Making of 'Independence Day', The (TV film)
1991 Best of Disney: 50 Years of Magic, The (TV film)

TV pořady

2015 Repeat After Me (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
The 69th Annual Tony Awards (TV pořad)
2014 Finding Your Roots with Henry Louis Gates, Jr (TV pořad)
Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
Nickelodeon Kids Choice Awards 2014 (TV pořad)
2014 Billboard Music Awards, The (TV pořad)
2011 The 65th Annual Tony Awards (TV pořad)
2004 Fashion News Live (TV pořad)
2003 Australian Idol (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2002 American Idol (TV pořad)
2000 GPTV (TV pořad)
1999 ABC 2000: The Millennium (TV pořad)
1996 This Week (TV pořad)
1990 Schmidteinander (TV pořad)
1989 The Pat Sajak Show (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace