Reklama

Reklama

Brouk

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Paranoia je nakažlivá. Servírka Agnes Whiteová (Ashley Juddová) žije po rozchodu s násilnickým manželem sama v levném motelovém pokoji. Nemůže se vyrovnat se ztrátou synka, který se jí před lety záhadně ztratil během obyčejného nákupu v samoobsluze. Jednoho dne se Agnes seznámí s bývalým vojákem Peterem Evansem (Michael Shannon). Z obou se brzy stanou milenci. Peter vzápětí zjistí, že v pokoji jsou drobní brouci, kteří jsou schopni dostat se lidem pod kůži. Pochopí, že hmyz k Agnes dovlekl on sám, protože po válce v Zálivu podstoupil u armády experimentální léčbu, ve které byl spolu s dalšími vojáky zneužit jako pokusný králík a ve které jej lékaři úmyslně nakazili. Několik lidí se snaží Petera přesvědčit, že žádní brouci neexistují a že vše se odehrává jen v jeho hlavě. Je však pozdě: zamilovaná Agnes totiž Peterovi ve všem věří a stejně jako on se pouští do předem prohrané války s neviditelným hmyzem… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

moviefilm 

všechny recenze uživatele

Divadelná predloha býva často označovaná ako "čierna komédia" a toto žánrové zaradenie má k realite bližšie. Triler, alebo horor to veľmi nie je. Film je navyše plný absurdných situácií, ktoré ak bude divák brať vážne, bude ich považovať za nepodarky. Je treba povedať, že v mnohom tomu prispieva samotný Friedkin, ktorý akoby nebol schopný plne sa odosobniť a má potrebu do príbehu vkladať "hororové" prvky a atmosféru, ktoré ho kedysi preslávili. Žiaľ, nemyslím si, že úplne v tomto médiu fungujú. Predloha je ale veľmi silná (často zábavná) a herecké výkony ústrednej dvojice sú dokonalé! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý psychologický thriller (i když první půle je spíš dramatická sonda do nižších vrstev amerického obyvatelstva), podle názvu jsem čekal něco podstatně jiného. Ačkoli se všechen děj odehrává takřka v jedné místnosti, udržuje film diváka bez problémů v napětí, hlavní psychodvojice byla zahraná velmi dobře. PS: Načrtnutá konspirační linka by se hodila do Akt X. ()

Reklama

tom88 

všechny recenze uživatele

Po dlhšom rozhodovaní sa prikláňam k nižšiemu hodnoteniu, pretože predsa len to bola do trištvrťky filmu nuda, ktorej sa nedarilo rozbehnúť. Navyše herci hrali nevyvážene a až ku koncu do toho vkladali viacej ako sa zdá. Záver bol pomerne strhujúci, no zase nechcem to moc vychváliť, ale zachraňuje celý film. Tento film by som určite neradil k hororu, ale skôr do psychologického žánru. Plusom filmu sú silné pocity, ktoré film vo vás určite aspoň z časti zanechá, ale sú skôr depresívne. 45% ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

...a jestli nepřestanete s hulením a s koksem, dopadnete přesně takhle! Jak? Budete píchat roboty velikým nožem, pustíte se na dráhu amatérského dentisty a když se zadaří, budete skutečně zapáleným entomologem. Navíc budete mluvit jako debil, přesně jako ten, který k tomu filmu sepsal dialogy a tím ho úplně doničil. Škoda, se schopnějším scénáristou to mohlo být celkem dobré. A s jinými herci možná i dost dobré. Takhle to je dost špatné. Každopádně pro sběratele bizarností to stojí za skouknutí, zvlášť stomatologická část je poměrně výživná, ta si vysloužila druhou hvězdu. ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Dobrá psychárna,která stojí na obou hlavních hercích,protože atmosféra nijak výrazná není.Tak úplně sem nepochopil Ashleyin přerod v paranoidního magora.U Shannona (pro tuhle roli ideální volba) to bylo vysvětleno,ale nechápu proč začala magořit i ona.To bylo přinejmenším divné.Když ke konci rozjeli splav svých paranoidních teorií tak to byla hustá jízda na vlnách šílenství.Nenudil sem se ale ani na začátku.Hlavním tahounem tohodle filmu je rozhodně Shannon.Zajímavý to herec s nezapomenutelným ksichtem (vůbec se nedivím,že mu za to pár minutové vystoupení v Revolutionary Road napařili oscarovou nominaci). ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Film měl premiéru na filmovém festivalu v Cannes v květnu 2006. Režisér William Friedkin získal Cenu kritiků. (Terva)
  • Michael Shannon si zopakoval svoju rolu, ktorú predtým stvárnil v rovnomennej divadelnej hre. (Mordenroth)

Reklama

Reklama