Reklama

Reklama

Průvodce k rozpoznání tvých svatých

  • USA A Guide to Recognizing Your Saints (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh vychází z režisérova života, zvláště z let dospívání, které prožil v newyorské čtvrti Queens. Když se Dito po dvaceti letech vrací z Kalifornie zpět domů, je nucen se vyrovnat se všemi démony minulosti. Jeho otec je těžce nemocný a Ditovi přátelé z mládí skončili buď na ulici, nebo ve vězení. Při vzpomínání na divoké roky adolescence, plné užívání drog, rvaček či prvních sexuálních zkušeností, Dita zachvátí pocit viny, že jemu jedinému se podařilo překonat hráz své čtvrti a odejít do velkého světa. Při hovorech se svým otcem poznává, kdo byli jeho opravdoví přátelé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

farmnf 

všechny recenze uživatele

Zase jeden z mnoha Rumble movies z NY. Všichni jsou drsní, pořád by ho chtěli kouřit, všichni mají IQ 53, rodiče o něco méně a podle toho to taky vypadá. Všichni dělají hovno o nic neusilují, nudí se. Všichni ti pitomci s odhalenými rameny stále říkaj fuck a myslí si, že v životě je štěstí, láska nebo svoboda zadarmo. Všichni ti tupci se potom diví, že ne a reagují agresivně. Takových sraček bylo již natočeno spousty ale proč jejich sledováním ztrácet čas. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Reziser se v tomto dramatu snazi ukaz pohled na svuj osobni pribeh z drsneho prostredi newyorske ctvrti Queens, kde vyrustal a kam je nucen se jako dospely vratit. Vyporadat se s chmurnou minulosti v pritomnem case je nekdy nerozlousknutelny orisek. Podobnych pribehu se v Hollywoodu vali stovky. Tentokrat mel nekdo stesti a i mozna trosku vic, ze mu bylo doprano si svuj snovy projekt uskutecnit. 50% ()

Reklama

cervajzik 

všechny recenze uživatele

První třetina filmu byla dokonalá, bylo tam několik strhujících momentů, jenže po dokonalé půlhodince film začnou potápět nezajímavé dialogy. A právě v nich se postupně rozplyne i drsná atmosféra špinavých ulic. Na filmu je znát režisérova nezkušenost, protože některé scény působí značně nedokončeně a jiné jsou zase zbytečně zdlouhavé. Hlavní plusy filmu jsou herecké výkony teenagerů, velmi zajímavý a nadějný začátek a dále dokonalá hudba. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tenhle film měl na víc. Je to další obyčejný film drsných dětí z ulice, ale bohužel to je vše, všechno sice vygruntovalo do parádního závěru ale plno scén je totálně o ničem. Naneštěstí tu hrajou výborní herci v čele s Palminterim. A hudba je parádní. Ale bohužel jak jsem řekl mohlo to být lepší. Zase nadruho stranu jestli je to podle života režiséra tak to chápu. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Slabší průměr. Musím přiznat, že v první polovině jsem se chvílema celkem nudil. Druhá polovina už byla lepší, ale celé to na mě působilo tak nějak sterilně bez výraznějších silnějších momentů (snad jen smrt Irčana jako poslední kapka stála za to). Jo a jestli byly, kromě příběhu, alespoň z části autentické i dialogy, tak mě to přesvědčilo o faktu, že spousta lidí v Americe má fakt vypatlanou makovici, protože většina rozhovorů byla totálně o hovně. Připadalo mi, že postavy jen blábolí nebo se hádají, nemá to hlavu ani patu a většinou ani žádný smysl (a to včetně dospělých, u kterýchž to bylo ještě viditelnější). Co bylo výborné, tak určitě herecké obsazení, ale v celku jsem čekal určitě víc. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Na konci titulků nechá režisér Dito Montiel krátce promluvit svého otce. (StevenW.)
  • Dito Montiel nechtěl obsadit Shia LaBeoufa do role mladého Dita, protože měl záměr obsadit někoho neznámého. Ačkoliv byl také LaBeouf po první zkoušce zamítnut, přišel podruhé a vyrazil pěstí do zdi díru. Tím režisérovi dokázal, že má potřebnou dávku agrese pro roli, a byl nakonec obsazen. (CliffLee)

Reklama

Reklama