Reklama

Reklama

Smrti napospas

  • Španělsko Los abandonados (více)
Trailer
Horor / Mysteriózní / Thriller
Španělsko / Velká Británie / Bulharsko, 2006, 99 min

Americká filmová producentka, která byla v dětství adoptována, se vrací do své rodné země, aby zjistila něco o svém původu. Navštíví rodinný dům, který nikdy neviděla a musí čelit děsivému tajemství, které je v něm ukryto. (TV Horor Film)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

eraserhead666 odpad!

všechny recenze uživatele

To bylo doslova utrpení, nejprotrpěnějších 90 minut za posledních několik let. Ten film mě nejen hrozně nudil, on mě dokonce každou minutou více a více prudil a sral. Tuctovost a neoriginálnost zápletky a pointy by se ještě daly snést, ale způsob a forma vyprávění nikoliv. již od samotného scénáře se ten film tak strašně snažil být tajemný, strašidelný a atmosférický, že si to veškerou tou snahou posral na celé čáře. Prostě hnus. Marně hledám něco, co mě na tom filmu alespoň trochu zaujalo. Není to nakonec ani můj jindy hodně oblíbený a uznávaný Roden. A když už jsem tak hnidopišský, tak to ještě dorazím. On se Sovětský svaz považoval za hrozně pokrokový, ale pochybuji, že byly již v šestašedesátém sovětské kolchoznice pokrokové natolik, že si vyholovaly buchty. ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Marně přemýšlím, jak dospěli ve španělské zemi k závěru, že čím víc Rodenů bude ve filmu hrát, tím víc to bude horor. Jediné, co mé temné srdíčko alespoň trochu potěšilo, byl vcelku věrohodný obraz sovětského venkova jako nepříliš přívětivého místa plného nepříliš přívětivých ovcomrdů a nehostinné zemědělské stavení, kde by strachy srala Zoja Kosmoděmjanská, Timur i celá jeho parta. Jinak to byla nuda jako bitch a kdyby aspoň z lesa vyskočil medvěd a tu vyžilou blondýnu sežral, mohl jsem si trochu zaplesat a uhrančivým, mystickým hlasem cedit: To nebyl, kurva, medvěd, ale přímo medveděv! Ale i to by stopro zazdil ten zlý kulak a pašíci. Ať to beru zprava nebo zleva, určitě mi trnulo mnohem víc v pátek nad filmovým týdeníkem, kde se u Tupolevu v magickém okamžiku soudruh Leonid Brežněv sápal na soudruha Gustáva Husáka a chtěl ho líbal. ()

Reklama

aik 

všechny recenze uživatele

Není to nic převratného nezapírám, ale tak do 2/3 filmu byla docela dobře stavěná atmosféra s velmi pěknou hrou světel a stínů. Po dlouhé době jsem mohl říct, že mě nějaký horor opět zaujal. Vše se, ale rapidně změnilo se závěrem, který není překvapivý, není originální a je dost předvídatelný bez většího napětí. A i když film evidentně čerpá z jiných žánrovek, dobře se na něj kouká a je o řád lepší než většina dnešní zámořské hororové produkce. ..... 70% i díky hercům! ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Karel Roden je výtečný český herec, z každého jeho kousku mám radost, ale najdou se i vyjímky a ta nastala právě zde. Prvních 30minut jsem čekal co se z tohoto dílka vyklube, po 50minutách jsem to začal vzdávat, a když skočily závěrečné titulky, tak jsem začal přemýšlet (i když to někdy bolí) o čem vlastně celý ten film vyprávěl?! 15% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Občasná lekačka děsivý thriller opravdu neudělá. Patřím mezi velmi trpělivé diváky, vycvičen experimentálními filmy, tvorbou 60.let - kde se povětšinu nespěchá a také filmy sovětskými - kdě ani dumajut i dumajut..... Ovšem tento velmi snadno předvídatelný film mě opravdu nudil. Vydržel jsem do konce, ale bombastická pointa se nekonala. A přitom Španělé umí velmi dobré mysteriozní filmy a horrory. Pravda, film je rádoby efektně nasnímán, ale takto udělaných filmů jsou za posledních deset let mraky. Navíc 3/4 jsou v pološeru či tmě a divák se obtížně orientuje. Nepřišlo mi, že by tento způsob snímání podněcoval divákovu fantazii, mě prostě štval. To není stejné jako skrývat Vetřelce nebo ukázat velkého bílého žraloka až ve finále.... V momentě, kdy se bloudící hrdinka blížila ke skupině temných stromů a třeštila oči, už bylo jasné, že je zpět na místě, odkud vyšla. Opravdu originální. Zajímavý nápad představovali jen dvojníci, leč nebyli nějak dotaženi do konce. Podprůměrný špinavý film, který lze s klidem minout. A Karel Roden na tom nezmění vůbec nic.... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Volně založeno na skriptu s názvem "The Bleeding Compass", sepsaném v roce 1999 Karimem Hussainem. (Chatterer)
  • V samotnom filme sa dokonca na zhruba sekundu mihol aj sám režisér Nacho Cerdà a to ako komentátor regionálnych správ v televízii. (Kusko.t2)
  • K svojmu prvému celovečernému filmu sa Nacho Cerdà dostal iba niekoľko týždňov pred produkciou a to ako náhrada za Karima Hussaina (autora pôvodného scenára k filmu The Abandoned), ktorý si v tom čase na jeho tvorbu z dôvodu zaneprázdnenosti nenašiel čas. Bol osobne totiž zainteresovaný už na inom projekte a to dráme La belle bête (2006). (Kusko.t2)

Reklama

Reklama