Reklama

Reklama

VOD (1)

Upíři v čele s Danicou Talosovou vyhledají v syrské poušti pyramidu, v níž spí superupír Dagon. Potřebují ho k boji proti Bladeovi a vzorek jeho krve k tomu, aby umožnili upírům pohyb na denním světle. Zatímco Blade zlikviduje další z upírských skrýší, nastraží na něj protivníci past. Její vinou se lovec stane středem pozornosti policie a bezpečnostních složek, takže zanedlouho vtrhne do Whistlerovy továrny komando FBI, vedené agenty Cumberlandem a Halem. V boji se sice Whistlerovi podaří zničit počítačová data, v následné explozi však patrně přijde o život. Blade je zajat, když však přizná vraždu více než tisícovky upírů a jejich přisluhovačů, je pokládán za pomateného psychopata. Psychiatr Vance, který je jeho případem pověřen, je však jedním z přisluhovačů a přivolá Danicou vedené upíry. V poslední chvíli Bladea nečekaně zachrání ozbrojený Hannibal King a odvážná lukostřelkyně Abigail. Patří k organizaci Nočních lovců, kteří stejně jako Blade bojují s upíry. V jejich štábu se Blade seznámí se zbraňovým expertem Dexem, slepou vědkyní Sommerfieldovou, která vymyslela virus proti upírům, a její dcerou Zoe. Aby byl virus účinnější, je třeba získat vzorek Dagonovy krve. Blade se s Nočními lovci neochotně spojí, začnou likvidovat přisluhovače upírů a pátrat po jejich hlavním sídle. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (516)

InJo 

všechny recenze uživatele

Asi tak o dvě třídy horší než předchozí díly, a to především proto, že Goyer je velmi špatný režisér, který očividně nemá žádný vlastní styl a tudíž jenom kopíruje (nejvíce asi Del Tora). Akce v jeho podání je přehnaně nadsazená, přehnaně cool, přehnaně... všechno (ten hyper hi-tech luk Jessicy Biel považuji za špatný vtip). Přitom není moc nápaditá a rychle se vykouří z hlavy. A pak jsou tu ještě věci, za které by si Goyer zasloužil vrazit kůl mezi půlky - Jessicy ipod (drobnost, ale mě to vytáčí) a zejména onen rádoby Dracula jakožto hlavní záporák. Dominic Purcell se se svou namakanou postavou a tupým výrazem ve tváři typově skvěle hodil do seriálu ÚTĚK Z VĚZENÍ, ale jako nejslavnější upír všech dob je tak mimo, že už to snad ani víc nejde. Bezpochyby castingový úlet roku. Ono už postavení děje na této postavě je samo o sobě krok hodný vyčerpaného zoufalce, který už neví jak dál. Del Toro by si pro nás připravil jistě o mnoho zajímavější příběh a pravděpodobně i velkolepé vyvrcholení série. Naštěstí Wesley Snipes je pořád tak cool, že i v takovémto neatmosférickém paskvilu jakž takž zastíní většinu těch debilit okolo. A navíc mu příjemně sekunduje sympaťák Ryan Reynolds. 45 % ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Klady: Upíří psi, krása Jessicy Biel, hláška : Neviděl jsi mýho psa? a Wesley Snipes Zápory: Dracula - pitomě, blbě , nedotaženě a trapně napsaná role, Dracula - trapný Dominic Purcell, Dracula - jako monstrum ala Predátor!!!, scénář celkem - odpadová záležitost, finále - až k smíchu budící smrt Draculy na virové onemocnění Verdikt: Sice chvílemi dobrá akční podívaná, kterou však neuvěřitelně kazí tupý scénář ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Do třetice všeho dobrého a zlého (zde spíše toho zlého) postavil David S. Goyer Bladeovi do cesty nejmocnějšího z nemocnějších - samotného Drákulu. To má být k smíchu nebo to máme brát doopravdy?? Scénář totiž zazdil oba dva protagonisty bojujích na opačných stranách barikády. Wesley Snipes se opět vrátil v roli hybridního lovce upírů, sekne mu to jako vždy, jeho charisma je na sto honů přede všemi, ale kupodivu nedostal tolik prostoru jako v předchozích dvou dílech. Roli drsného hláškaře převzal Ryan Reynolds, nabouchanej týpek a vedoucí Nočních lovců. Jako by toho nebylo dost, další postavou, která tříští Bladeovu výsluní pozici, je Jessica Biel, nevlastní dcera starého Whistlera, jež už asi potřetí v sérii Blade natáhnul brka... Abigail Whistler používá specifické zbraně, ale nevěřím jí ani jednu bojovou techniku, je tu kvůli jejímu hezkému obličejíku, toť vše. Stopáž filmu natažená na dvě hodiny je neskutečně úmorná a místo akce, kterou od filmu tohoto typu čekáme, na nás scénáristé vyrukují se zdlouhavými a nudnými dialogy, jdoucími jedním uchem dovnitř a druhým ven bez výsledného efektu. Příběh hraje šesté housle, FBI zatkne Bladea za vraždu člověka, Blade je vyslýchán, Blade unikne, Blade a Noční lovci všechny zničí, nic nového pod sluncem. Dojem filmu nespraví ani závěrečná akční dvacetiminutovka, která pohřbívá Snipesův vymakaný bojový styl špatným střihem a ještě horší kamerou, finální souboj je jako hra dvou děcek na pískovišti... takhle tedy opravdu ne, Dominic Purcell jako Drake nemá co hrát, objevuje se (kromě finále) vždy jen na pár vteřin a ani jeho tým nohsledů nestojí za mocv(osobně jsem se těšil na wrestlera Triple H, ale zklamání je slabé slovo)... Jak pěkně série Blade začala, tak nedůstojně a neslavně končí a opravdu doufám, že budeme ušetřeni případných pokračování. 65 miliónů dolarů(rozpočet)/129 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

První díl je atmosférická klasika, která je v mém osobním žebříčku zatraceně vysoko. Dvojka sice postrádá onen "nádech" jedničky, ale jde o natolik akčně úderné béčko, že mi nedělá problém to akceptovat. Třetí díl nemá nic. Je to vykastrovaný slepenec předchozích dílů, který paradoxně selhává výhradně tam, kde dominovali jeho předchůdci - hlášky, obsazení a akce. Goyer se měl vykašlat na režii a zůstat jenom u psaní scénářů. Ale alespoň nemá na koho svádět pohřbení série - tohle je čistě Goyerův průser... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Strašne fádne, biedne, nešťastné a po vizuálnej stránke až televíznym dojmom pôsobiace. Jednotku som videl v kine a bola to mega-bomba. Na dvojku som sa hrozne tešil (napriek podrazu s Whistlerom)... a bolo to hrozné sklamanie. A trojka? Aj mizerná pražská dvojka oproti nej vyzerá ako veľdielo. Trojka pôsobí podvyživene, nezáživne, mdlo, rutinne. Hoci postava Bladea všetkým priniesla slávu a peniaze, do trojky ako keby sa nikomu nechcelo - režisérovi, produkcii a v neposlednom rade hercom. Wesley Snipes už nie je elektrizujúci, miestami je až nechtiac smiešny. No stále stále stokrát lepšie, ako úbohý gauner so svojou bandou neschopných pucflekov. Kristofferson má len cameo. Nové postavy v podaní lukostrelkyne Jessici Biel a vulgárneho hláškara Ryana Reynoldsa síce zaujmú, ale hlúpy scenár, biedne akčné scény (s výnimkou cool prepadu policajnej stanice) a koniec-nekoniec tomu nenapomáhajú. Nechápem, ako sa po vynikajúcej jednotke séria mohla tak brutálne zvrhnúť. ()

Galerie (176)

Zajímavosti (44)

  • Upírský akčňák za 65 mil. amerických dolarů vycucal z diváků během opening víkendu (10.-12. 12. 2004) jen 16 milionů. Nakonec byly jeho americké tržby 52,4 miliony, celosvětové pak 132 milionů. (imro)
  • David S. Goyer film označil za "osobně i profesně nejobtížnější a nejbolestivější záležitost mojí kariéry." (NIRO)

Související novinky

Vládci vesmíru od Goyera?

Vládci vesmíru od Goyera?

01.12.2017

Když má scenárista (a občasný režisér) David Goyer dobrý rok, nadělí nám Bladea nebo Batman začíná. Když má špatný rok, vypadne z něj Blade: Trinity nebo Ghost Rider 2. Hollywoodská studia ale tohle… (více)

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Upíři trochu jinak

Upíři trochu jinak

03.10.2007

Včera jsme tu měli dvě závažná politická dramata, dnes si dáme tuplovanou porci něčeho lehčího. Konkrétně se bude podávat krev. Ano, máme tu duo upírských filmů, a značně netradičních. Především je… (více)

Magneto už má režiséra... bohužel

Magneto už má režiséra... bohužel

01.05.2007

Někdy člověk kroutí hlavou, jací packalové dostávají v Hollywoodu velké příležitosti, zatímco třeba takovému Darrenu Aronofskému producenti akorát tak seškrtávají rozpočty a házejí mu pod nohy… (více)

Reklama

Reklama