Reklama

Reklama

Iluze lásky

Trailer

Obsahy(1)

Největší kouzelnická legenda. Harry Houdini. Konkrétně jeho turné po Velké Británii v roce 1926. V té době se totiž světoznámý kouzelník seznámil se ženou jménem Mary McGregor (Catherine Zeta-Jones) a na první pohled se do ní zamiloval. Netušil však, že jeho čerstvá láska není úplně tím, čím se zdá být. Ve skutečnosti je to podvodnice, která chce Houdiniho (Guy Pearce) podvést a využít k tomu při jedné z kouzelnických seancí „ducha“ jeho matky. Bude se čarovat, podvádět i milovat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

O čem to vlastně bylo? O Houdinim, o lásce, o magii nebo o posmrtném životě? Já fakt nevím, ale byla to docela nuda. Guy je dobrý herec a Catherine v sobě spojuje půvab i herecké schopnosti (navíc jí dobře sekunduje má oblíbená Saoirse). Jenže je to o hovnu a o všem zároveň. Co měl znamenat závěrečný doják a voiceover o předtuchách nevím, ale už deset minut jsem sledoval čas. Myslím, že osobnost jako Houdini by si zasloužil víc než tohle nemastné, neslané dílko, a klidně se stejným obsazením, ale pod taktovkou někoho schopného... 40% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Bolo to s v skutku utrpenie. Snímku som si pozrel len kvôli obľúbenej Saoirse Ronan. Osobne som nemal veľkú chuť na maďarského klamárskeho kúzelníka. Navyše v hlavnej úlohe Catherine Zeta-Jones, ktorú považujem za najväčší herecký omyl Hollywoodu. Svojím výrazom tváre pri hraní proste dokazuje, že nevie hrať. Už začiatok ponúkol asi jej 6 minútové spevácke a tanečné nudné predstavenie, ktoré som si pretočil. Neskôr to bolo zaujímavé aspoň vyobrazením chudobnej doby 20.a 30.rokov minulého storočia, vozovým parkom a kostýmami. Inak to bolo slabé aj ako romantická snímka. Aspoň záver to u mňa vytiahol na slušný priemer, kedy sme sa dozvedeli, že láska to bola falošná a všetko to bol len veľký švindel v podaní matky a jej dcéry. (O čom svedčí aj český a slovenský názov snímky). ()

Reklama

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

"Bude sa čarovať, podvádzať i milovať" tvrdí distribútor v anotácii k filmu, kde sa čaruje, podvádza a miluje asi tak ako na besiedke so Santa Klausom v materskej škôlke. Škoda, že v príbehu, ktorý pravdepodobne nadchne najmä čitateľky "harlequinovsky" zabalených a zafarbených príbehov, musel byť zneužitý práve Harry Houdini. Ten chlapík by si zaslúžil celkom iný film. Keby sa chudák nebodaj dožil premiéry tohto Armstrongovho pokusu, určite by z kinosály ušiel už po piatich minútach. A to nielen preto, že ho za života zdobila prezývka "Génius útekov". ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Velký kouzelník Harry Houdini v podání Guy Pearce a protřelá zlodějka a podvodnice z nižší společnosti Catherine Zeta-Jones stojí v popředí sympatického filmu, se kterým sice nenahlédneme pod pokličku jeho neuvěřitelných triků, ale prožijeme jejich milostné vzplanutí. Vypočítavá chudá podvodnice vycítí šanci, jak se dostat k tučné sumičce peněz, kterou Houdini vypsal pro vědecký experiment, který potvrdí existenci posmrtného života. Vetře se do jeho přízně a přesvědčí ho, že ona je dokonalé médium komunikující se záhrobním světem, a jako jediná je schopná podat důkaz o posledních slovech jeho matky před smrtí. Z herecké dvojice překvapivě více zaujme Zeta-Jones, která hraje s větší chutí a vtiskla své postavě nejen neodolatelnou přitažlivost, ale také byla ve svém pojetí uvěřitelnější, než mírně zastíněný Pearce, který střídal super okamžiky se slabšími. Není to tuctová a nezajímavá romance. RAežisér i herci dělají všechno pro to, aby film nesklouzl do ukázkové nudy. Já se rozhodně u této hořké romance se smutným koncem nenudil. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Priklad toho, ako scenar potopi dobrych hercov, v pohode art design a nadpriemernu hudbu. Este prva polovica ujde, no potom nastanu zvraty, kde divak prerodu postav neuveri a kde na konci uz nechape, preco dane vety vychadzaju hlavnym predstavitelom z ust. Skoda, najma pri tej hereckej zostave. Harry Houdini si bude musiet pockat na lepsi snimok. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama