Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Remake filmu "The Wizard of Gore" z roku 1970. Kouzelník si na svých představeních vybírá dobrovolnice z diváků, které následně dusí, řeže, seká a prošpikává. Když ženy vstávají a nic jim není, diváci nadšeně tleskají. Jenže po představení ženy umírají díky ranám, které obdržely během vystoupení. Policie není schopna nalézt souvislosti těchto vražd s kouzelníkem. Muž, kterému takto zemřela dívka, se rozhodne vyšetřit tyto vraždy na vlastní pěst. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (26)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Není to úplně nejhorší. Fanoušci různých krvavých zhůvěřilostí budou možná nadšeni, ale já se mezi ně nepočítám, takže tento hororový brak nadprůměrně ohodnotit nemůžu. Navíc si myslím, že když už je ten snímek zaměřen hlavně na to gore, mohli si s tím tvůrci trochu víc pohrát a samotná zabití udělat zajímavějšími. V podstatě žádná z těch vražd na mě nezapůsobila tak, abych věřil, že si ji budu po týdnu pamatovat. A to je u tohoto subžánru chyba. Původní film z roku 1970 jsem neviděl, ale podle jeho prabídného hodnocení hádám, že tento remake bude přecijenom lepší. Herci nehrají úplně špatně, postava kouzelníka mě ale svým extravagantním chováním (přehráváním) tak štvala, že jsem si ani ty mordy nedokázal užít. Být kouzelník více snesitelný a vraždy lépe zapamatovatelné, šel bych možná na tři hvězdy. 45% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Zčervenal jak Kreml!" Poněkud halucinogenní snímek, připomínající chvílemi filmy D.Cronenberga (eXistenZ, Videodrome, Nahý oběd). V jisté chvíli to vypadá, že všichni zúčastnění jedou na tripu - zde na speciální zakázané droze. Jistá extravagantnost a šokující představení kouzelníka jsou zpočátku přitažlivé a dávají tušit zajímavý zážitek. Bohužel, s dalšími minutami se snímek zamotává do stereotypů a nepřináší nic nového, kromě rafinované likvidace vybraných obětí na jevišti. Jako experiment vcelku dobré, ovšem když už se chtěli tvůrci odvázat, tak měli pořádně! (stačí připomenout scénu z Muže z Acapulca: ,,Málo krve? Dobře, tak tady ji máte!) ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Původní verzi The Wizard of Gore budou znát snad jen okrajoví fandové. Vždyť i právě a pouze pro ně je určen tenhle 40 let starý amatérský snímek, který si holduje na probodávání, vykuchávání a řezání všech možných partií mladých dívek a to v neobvyklém množství a detailech. Prostě trash jako Brno. Stejnojmenný remake by se mu rád vyrovnal, jenže na vyvolání nechutenství a šoku by potřeboval na dnešní filmové poměry mnohem víc, než jen vyndavání vnitřností za mlžným oparem. Tehdy diváci na takové explicitní násilí nebyli připraveni, jenže doba postoupila a my si začínáme zvykat i na prznění novorozeňat. Ale snaha se nové verzi nedá popřít. Je tu spousta hanbatých slečen a pár morbidních výjevů taky stojí za to. Pro fanboye má ke všemu pěkné obsazení, mezi němž nejvíc vyniká Crispin Glover v hlavní roli a taky slavný Jeffrey Combs, kterého poznají jenom zasvěcení. Jinak slabota. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Nic jsem od toho nečekal a prakticky taky nic nedostal... Průměr, trochu to připomýná jak nějaká epizoda MAsters of horror. Totálně o nic nepřijdete když to neuvidíte. Jako jednohubka to ale stačí. Nejlepší scény jsou na jevišti s Gloverem, jak říkám být to nějaký díl MAsters of horror dám hodnocení větší..... ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení, celý film jsem sledoval pozorně, vůbec se nenudil a musel i trochu přemýšlet. Možná proto mě trochu zklamal konec, který mohl být vyřešen lépe. Crispin Glover hrál (přehrával) famózně ;-) a docela bych si ho dovedl představit ve třetím díle restartovaného Batmana jako „hádankáře“ Riddlera, ale ještě by musel na sobě zapracovat. Jevištní vystoupení měla své kouzlo a natočena byla bez problému. Horší byly snové pasáže, doplněny o triky s moderním nádechem, v té retro době výrazně rušily. Lepších 6/10* ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama