Reklama

Reklama

Hezké sny

Trailer

Obsahy(1)

Gary Sheller (Martin Freeman) je na pokraji svých sil. Kdysi úspěšný zpěvák a muzikant píše hudbu pouze pro reklamní spoty, jeho manželství s Dorou (Gwyneth Paltrow) ho neuspokojuje a navíc žárlí na svého bývalého kolegu a současného zaměstnavatele Paula, který je daleko úspěšnější a spokojenější než je on sám. Vše se změní ve chvíli, kdy do Garyho snů vstoupí dokonalá, nádherná a vzrušující Anna (Penelope Cruz). Gary se do ní okamžitě zblázní a svou už tak komplikovanou situaci začne řešit útěky do světa snů. K tomu mu pomáhá trochu psychadelický guru Melem (Danny deVito). Když pak Gary zjistí, že Anna má předobraz v modelce Melody, vrhá se střemhlav do propasti, ze které už není návratu.

Režijní debut Jake Paltrowa (bratr známější Gwyneth) byl v premiéře uveden na letošním festivalu amerického nezávislého filmu v Sundance. Mezi jeho přednosti patří zajímavé pojetí prolínání světa snů a reality. Paltrow zvolil jednoduchý klíč, kdy snové vize natočil na 35mm materiál a realitu na zrnitý 16mm film. Velkým kladem filmu je i herecké obsazení. Martin Freeman (Gary) i Simon Pegg (Paul) patří k nejlepším britským komediálním hercům. Gwyneth Paltrow (Dora) a Penelope Cruz (Anna/Melody) k hereckým ikonám současného filmu. Dany deVito, jako Melem, pak filmu přinesl ten správný newyorkský rozměr. Herci navíc do filmu vstoupili hlavně díky kvalitnímu scénáři a do svých postav dávají vše. Výrazná, vtipná a nekonveční komedie pobaví každého, kdo se alespoň někdy na pár vteřin zasnil, aby překonal tíhu rychle se měnícího světa okolo nás. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Tento film má úžasný námet další obstojný s tej hŕby námetov , ktoré sú nezaujímavé a musím skonštatovať, že ani náhodou není natočený tak ako mohol byť ALE je tu pár kladov, ktoré stoja za to. Zo všetkého najviac , musím pochváliť Martina Freemena ktorý je strašný sympaťák a dokáže utiahnúť aj celý film. Z vedlajších postáv určite si zasluhuje pochvalu Cruzová a Pegg. peggov humor je trefný a hrá tu nesympatického sympaťáka a Cruzová ako famme fatale hlavného hrdinu je skrátka božská, trochu ma zamrzela účasť Gambona, ktorý sa objavil v jednej scéne a paltrowa sa sem nehodila a DeVito má už zlaté časy v herectve za sebou. Krásne natočený filmík, v ktorom sa stratíte v poznávaní čo je skutočnosť a čo realita a to je aj úlohou tohoto filmu a ja mam skrátka filmy ó ľudoch ktorý potrebujú zmenu a snažia sa o ňu rád preto som pridal jeden bod navyše aj keď je to zrejme priemer ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Je veľká škoda, že Paltrow ako režisér nemá v sebe hravosť, originalitu a údernosť ako napr. Gondry alebo Aronofsky. Paltrow ako scenárista tak isto postráda ľahkosť a cit pre pointu. Tak zaujímavý námet by si zaslúžil silnejšiu persónu, ktorá by sa ho uchopila a mohla sa "vyblbnúť". Takto je tento snímok príliš civilným, pozvoľne plynúcim až nudným s občasnými svetlými zábleskami..Márne čakáte na nejaký silnejší a zapamätania hodný moment, pričom nakoniec tým najsilnejším zážitkom bola pre mňa jedna parádna ľakačka:) Good Night mi príde ako nedotiahnutý film a nazachránia to ani veľmi dobrý herci! ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Krásne sny som pozeral hlboko v noci na nočnej službe, napriek tomu som pri nich nezaspal a nemal tak krásne sny. Pomerne tuctová vzťahová romantická dráma, ktorá nie je ničím špeciálnym výnimočná. Freeman je tu na rozdiel od svojich neskorších úloh ešte pomerne nevýrazný, ale možno jeho súčasná popularita prijme mnohých divákov, aby si pozreli aj jeho staršie diela, o ktoré nebol nijako výnimočný záujem a ktoré zapadli prachom. Ako napríklad Krásne sny. ()

Kicune 

všechny recenze uživatele

Ve skutečnosti je to velice smutný příběh o hledání změny a vzrušení ve snech. Protože realita je neúprosná, šedá a nudná, útěk do snění je pro Garyho zdá se být jediné východisko. Prolínání snů a reality a celé probuzení na konci je velmi zajímavě pojaté. Velké ALE je ovšem v neexistenci jakéhokoliv dramatického spádu. Pouze poslední třetina filmu se jakoby probudila z šedého snu předešlých dvou třetím a má emocionální nádech. Cože je velká škoda, protože takové herecké obsazení a inteligentní scénář se moc často nevidí. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Režisér Jake Paltrow natočil zvláštní pokus, kde se realita prolíná s fikcí, a samozřejmě obsadil do jedné z rolí i svou sestru Gwyneth. Příběh vypráví o dříve slavném hudebníkovi (jeho minulost se dozvídáme díky rádoby realisticko - dokumentárním vstupům, v nichž vyprávějí různí známí muzikanta), který řeší krizi středního věku i to, že mu došly nápady. Tedy - nijak to neřeší, ale ve snu se mu začne objevovat neznámá kráska (Penelope Cruz), k níž ho to přitahuje. Protože neví, co si o opakovaném snu, díky němuž ho opustí i manželka a odletí do Londýna, myslet, začne chodit do kurzů svérázného psychoanalytika (Danny De Vito). A časem se bude muset rozhodnout, zda se vrátí k reálné manželce, nebo dá přednost snu. Problém s filmem je v celkovém podání i v závěru, kdy se klouže po povrchu a samotný režisér nedokáže zaujmout stanovisko nebo se rozhodnout pro jeden či druhý konec, a tak nechává v podstatě otevřené pro jistotu oba. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (1)

  • Režisér Jake Paltrowa a hlavní protagonistka Gwyneth Paltrow jsou sourozenci. (Terva)

Reklama

Reklama